ktat 18.08.10, 10:56 co wwozimy i wywozimy czy raczej nie ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hepik1 Re: Granica - sprawdzają 18.08.10, 11:12 Czasami rzucą okiem na dowód czy paszport a czasami policzą czy ilośc dokumentów zgadza się z ilością pasażerów. Uwaga! Nie wpuszczają na prawo jazdy.Niedawno był apel turystów koczujacych na Węgrzech,których cofnięto z granicy H-CRO ,bo dokumenty zostały w domu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kokotech Re: Granica - sprawdzają 18.08.10, 12:28 hepik1 napisał: > Czasami rzucą okiem na dowód czy paszport a czasami policzą czy ilośc > dokumentów zgadza się z ilością pasażerów. no to ja mam pecha na granicy hr-slo w czasie powrotu słoweniec kazał pokazać ile butelek wina przewoze ;( skontrolował też obuwie zmienne ;..) wszystkie adidasy i croci obejrzał, ale ja mam pecha .... papieosy LM są chyba tańsze niz u nas 16 KN !! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
big__mama Re: Granica - sprawdzają 18.08.10, 13:35 Na granicy Slo-Cro czasami sprawdzają samochody - głównie Audi i VW. Standardowo: dowód rejestracyjny, VIN i numer ukryty. Odpowiedz Link Zgłoś
kokotech Re: Granica - sprawdzają 18.08.10, 15:13 big_mama witam ;) chyba nie spodobało mu sie że mam jedną otwartą paczke fajek i przeglądał bagaże . P.S. pytanie do bywalców czy ja mam wrażenie że było chłodniej niz w zeszłym roku ?? pozdrawiam ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
big__mama Re: Granica - sprawdzają 19.08.10, 09:37 kokotech napisał: > pytanie do bywalców czy ja mam wrażenie że było chłodniej niz w > zeszłym roku ?? > pozdrawiam ciepło. Za trzy tygodnie bedę mogła Ci odpowiedzieć :-) Jutro jadę. W koncu doczekałam się urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: Granica - sprawdzają 19.08.10, 14:13 kokotech napisał: > big_mama witam ;) > chyba nie spodobało mu sie że mam jedną otwartą paczke fajek > i przeglądał bagaże . > P.S. > pytanie do bywalców czy ja mam wrażenie że było chłodniej niz w > zeszłym roku ?? > pozdrawiam ciepło. trudno porownywac, bo VI to nie VII, ale fakt faktem, szału nie było ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: Granica - sprawdzają 02.09.10, 12:55 nuova napisała: > kokotech napisał: > > > big_mama witam ;) > > chyba nie spodobało mu sie że mam jedną otwartą paczke fajek > > i przeglądał bagaże . > > P.S. > > pytanie do bywalców czy ja mam wrażenie że było chłodniej niz w > > zeszłym roku ?? > > pozdrawiam ciepło. > > trudno porownywac, bo VI to nie VII, ale fakt faktem, szału nie było ;) miało być, że VI to nie VIII :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boni Re: Granica - sprawdzają IP: *.chello.pl 19.08.10, 17:37 bylo chlodniej,w dzien ok ale wieczory i noce byly chlodne,to zasluga wiatrow jugo i bora,ale i tak bylo super.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia Re: Granica - sprawdzają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 22:11 Zgadza się, że sparwdzają Audi. My byliśmu Audi i w jedną i drugą stronę nas przetrzepali. Wszystko co można....ale nie było do czego się przyczepić. Jednak nie miłe wrażenie, czułam się jakby człowiek był złodziejem i ukradł auto. Ale cóż widocznie takie mają upodobania co do tych aut :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew Re: Granica - sprawdzają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 12:28 masz rację :) chyba coś mają do tej marki bo my jechaliśmy audi i też nas przetrzepali. Kolega jechał dwa lata temu audicą i też miał kontrolę na boku :) U nas sprawdzał wszystko. Walizki, papierosy, aparat, schowki w samochodzie a ponieważ to cabriolet, nawet kazał zamknąć dach czy czegoś nie ma pod spodem. Dobre :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Granica - sprawdzają IP: *.adsl.net.t-com.hr 18.08.10, 16:14 Tylko Słoweńcy, głównie chodzi o "naciąganie" na kupno winietek. Wystarczy w nawigacji wpisać trasę aby omijał płatne drogi i autostrady i przejeżdżasz bez winietki. Odpowiedz Link Zgłoś
ktat Re: Granica - sprawdzają 19.08.10, 08:53 no to super bo wybieramy się na dwa sztuki audi Odpowiedz Link Zgłoś
big__mama Re: Granica - sprawdzają 19.08.10, 09:36 No to bądźcie gotowi na sprawdzanie :-) Choć wcale nie jest powiedziane, że trafi akurat na Was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Granica - sprawdzają IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.10, 11:39 możesz brać wszystko, nic nie sprawdzają. wróciłem wczoraj Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: Granica - sprawdzają 19.08.10, 14:10 Sk, Hu, Hr, BiH - nie sprawdzali ani w jedną ani w drugą stronę. Bośniacy jedynie zrobili jaja i trzymali nas na granicy bez wyjaśnienia 1h, ale nie spr czegokolwiek. Ot, godzinna przerwa w nocy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: george34 Re: Granica - sprawdzają IP: 85.222.87.* 20.08.10, 10:29 na granicy mnie trzymali z 15 min. sprawdzali auto tj. numery VIN, tabliczki - zbiegło ich się z 10, jakieś lupy mieli ze sobą ale stwierdzili że ok i wjechałem - auto BMW Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Granica - sprawdzają 20.08.10, 11:35 Niemieckie auta ciagle najbardziej cenione na złodziejskim rynku. Na granicach strefy Schengen pod specjalnym nadzorem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Granica - sprawdzają 20.08.10, 16:35 Na wszystkich granicach jak widzieli, że mąż wystawia 5 paszportów a z tyłu trójka dzieci 3,5- 8,5r to nawet nie chcieli ich tknąć. Córka była oburzona, że jej nowiutki paszport nie został doceniony;) Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: Granica - sprawdzają 03.09.10, 08:49 Nas nie sprawdzali. Tylko liczyli czy ilość paszportó zgadza się z ilością osób. Ale obok nas facet całe auto musił wypakować... biedny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Granica - sprawdzają IP: *.dip.t-dialin.net 03.09.10, 10:04 na granicy MN-Cro stalismy 2,5 godz przekopywali auta na wyrywki ale doszczetnie nawet szczoteczki do zebow wyciagali , my mielismy szczescie bo z dziecmi dawali spokuj,BiH spoko,Slo tez pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: Granica - sprawdzają 03.09.10, 11:04 długo... A w którym miesiacu przekraczalas granice? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Granica - sprawdzają IP: *.dip.t-dialin.net 06.09.10, 12:03 przepraszam ze nie odpisalam odrazu ,jechalismy 14 sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e-tam Re: Granica - sprawdzają IP: *.chello.pl 03.09.10, 10:45 Tak dla porównania obie wyprawy razem to ponad ~12 000 km. Nigdzie na trasie i na granicach nie widzieliśmy służb mundurowych, celnik itp... Wszędzie przejazd przez granice 30km/h bez STOPu !!! Na terenie Polski: a. od Zgorzelca do Warszawy naliczyliśmy 7 radiowozów z "suszarkami"+ fotoradary. b. od Cieszyna do Warszawy naliczyliśmy 5 radiowozów z "suszarkami"+ fotoradary. Uwaga, wolne wczytywanie czekaj to może chwilę potrwać. Majówka 2010 r. < zerknij Włochy 08.2010 r. < zerknij Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Granica - sprawdzają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.10, 14:03 Gość portalu: e-tam napisał(a): > Tak dla porównania obie wyprawy razem to ponad ~12 000 km. > Nigdzie na trasie i na granicach nie widzieliśmy służb mundurowych, celnik itp. > .. > Wszędzie przejazd przez granice 30km/h bez STOPu !!! Tak funkcjonuje strefa Schengen. > Na terenie Polski: > a. od Zgorzelca do Warszawy naliczyliśmy 7 radiowozów z "suszarkami"+ fotoradar > y. > b. od Cieszyna do Warszawy naliczyliśmy 5 radiowozów z "suszarkami"+ fotoradary > . Pod tym wzgledem Bułgarzy są jeszcze lepsi :) Odpowiedz Link Zgłoś
wujekspeed Re: Granica - sprawdzają 05.09.10, 18:35 nas chcieli sprawdzić przy wyjeździe z Chorwacji na węgierkiej granicy. Celniczka pytała o alkohol, już miałem otwarty bagażnik ale odpuściła, nie wiem dlaczego ale obyło sie bez wypakowywania bagażu. Natomiast widzieliśmy jak czterech młodych chłopaków trzepali przy wjeździe do Chorwacji. Wywalali wszystko z samochodu. Chlopaki chyba sie przestraszyli bo jak wjechali na granicę to mieli pozdejmowane koszulki a jak podszedł celnik to ubrani byli prawie w "garnitury":) Odpowiedz Link Zgłoś
ktat Re: Granica - sprawdzają 15.09.10, 12:03 w obie strony bez atrakcji na dwa audii Odpowiedz Link Zgłoś