Dodaj do ulubionych

Windurfing

IP: 195.205.11.* 27.09.10, 11:23
Wybieram się w przyszłe wakacje do Chorwacji na deskę z żoną i 2 dzieci. Nigdy nie pływaliśmy, ale wszyscy jesteśmy sprawni, narty co roku 2x itp. Znalazłem info o różnych polskich szkółkach, ale to było sprzed 5 lat. Co obecnie polecacie, czy może niekoniecznie polskie szkółki ( na nartach dzieciaki uczyły się we włoskich szkółkach i było ok ).
Dobrze by było , gdyby połączyć to z noclegami, ale niekoniecznie.
Obserwuj wątek
    • Gość: JJ Re: Windurfing IP: *.net.stream.pl 27.09.10, 18:52
      W orebicu pernie działa surfclub, wydaje się ze na bazie działajacego tam Funclubu. Na tym campingu Perna są też szkólki chorwackie a w odległosci kilkuset metrow kolejna polska mistrza olimpijskiego ale nie pamietam nazwiska. Nie mogę merytorycznie ocenić poziomu tych usług ale dobrze znam tę okolicę wiec moge odpowiedziec na pytania . W mojej ocenie jeśli wyjazd ma miejsce przed lub po sezonie to nic nie rezerwować tylko ustalać wszystko na miejscu, zwłaszcza formę zakwaterowania, po zapooznaniu sie z warunkami. Z rozmow wiem ze miejscej ma bardzo dobre warunki do uprawiania tego sportu. Okolica piekna można sie decydować
      • Gość: kwiat Re: Windurfing IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.09.10, 12:03
        Dzięki za info, ale jechać muszę na początku lipca i muszę zarezerwować noclegi wcześniej. Skorzystam więc chyba z surfclubu. Orientujecie się może z jakim wyprzedzeniem trzeba rezerwować namioty na tym campingu?
    • Gość: JJ Re: Windurfing IP: *.net.stream.pl 28.09.10, 13:04
      Ten mistrz to Wotek Brzozowski i ta jego szkółka to przysłówiowe dwa kroki od campingu Perna. lepiej indywidualnie rezerwuj apartament jeśli nie chcesz jechać w ciemno a na miejscu zdecyduj o wyborze szkółki. Zabacz np willa Bulum , zapytaj o terminy czy negocjuj cenę /po ang lub polsku/ tomislawa_bulum@yahoo.com. Jeśli nie u nich to dadzą namiar u sasiada. Te namioty to z dziecmi może być problem / głośne ,alkoholowe imprezowanie młodzieży/relacja znajomych ktorych camper stał obok obozu namiotowego.Jeśli namioty a jesteś niezależny z dojazdem to czeskie w biurze Erika Tour erika@erikatour.cz.
      • Gość: Paddy Re: Windurfing IP: *.szpitalmsw.rzeszow.pl 29.09.10, 09:44
        Zakotwiczylbym w Korculi, prom do Orebica pokonuje ciesnine w pare minut. Po sezonie Korcula daje wiekszy wybor kwater, a i klimaty wieczorne fajniejsze.
        Czy instruktor na deske potrzebny? Moze na pierwsze pare slizgow. Potem chyba strata czasu i pieniedzy. Generalnie trzeba uwazac. Prad potrafi wyniesc z ciesniny.
        Paddy
        • Gość: tom Re: Windurfing IP: *.tvkstella.pl 29.09.10, 10:25
          Znajomy Chorwat, wyczynowy surfer, uruchamia szkółkę niedaleko Sibenika. Współpracuja z sąsiadką, dysponującą znakomicie usytuowanym domem tuż przy morzu, zatem można mieć w jednym aż trzy atrakcje: szkółkę, wysokiej klasy mieszkanie i atrakcyjną okolicę do zwiedzania w dni nieplażowe (od Zadaru i Paklenicy poprzez Sibenik, Primosten, Krka, Skradin, po Split i Salonę). Jeśli Cię interesują szczegóły oraz fotki - odezwij się na jureszcz@wp.pl
          • Gość: Paddy Re: Windurfing IP: *.szpitalmsw.rzeszow.pl 29.09.10, 10:36
            W Sibeniku wieje albo nie wieje. Czesciej nie wieje. Miedzy Korcula a Peljesacem wieje zawsze. Wiatr sie napedza zwezka miedzy wyspami.
            Paddy
    • Gość: JJ Re: Windurfing IP: *.net.stream.pl 29.09.10, 11:31
      Wybor miejsca to jedna sprawa . Nie wypowiem sie merytoryczne bo nie pływam /ze wstydem przyznam ze nie tylko na desce/ ale od lat słyszę co do walorow Perny i dalej w stronę Kucisce jako swietnego dla surferow. Czytałam chyba na tym forum rownież o Bolu na Bracu.Poza tym będąc w tej okolicy widać jak śmigają na deskach między Perną a Korculą. Co do wyboru Korculi jako miejsca zakwaterowania to pomysłu nie popieram . Nie wiem jak z apartametami . W tym roku pierwszy raz podzieliłam pobyt / ale hotel/ między Orebicem i Korculą i doświadczyłam uiążliwości przemieszczania się w razie potrzeby na ląd/ pomijajac koszty/. Poza tym Perna od portu to jednak 3km więc jaki sens wyboru Korculi jeśli apartamenty są w zasięgu rzutu beretem od kilku szkó.łek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka