Dodaj do ulubionych

hotel Faraon w Trpanj

09.12.10, 15:12
Czy ktos z Was byl w tym hotelu w tym roku i ewentualnie moglby sie podzielic swoimi wrazeniami. Mamy zamiar wybrac sie w przyszlym roku z 6-latkiem autokarem. Zasr=tanawiam sie czy warto i czy podroz nie bedzie zbyt meczaca?
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: hotel Faraon w Trpanj 09.12.10, 16:49
      Hotel prowadzi wegierska firma Adriatiq.
      Po porządnym liftingu w zeszłym roku.Bliziutko od morza(20-30m)Wieksze pokoje,25 m(Premier) i mniejsze Comfort,w drugim pawilonie,wszystkie z widokiem na morze.
      Ogólnie recenzje dobre(te najnowsze).
      A podróż męcząca.To samo płd CRO.
    • Gość: JJ Re: hotel Faraon w Trpanj IP: *.net.stream.pl 09.12.10, 18:11
      Rozumiem ze autokar to wybor a nie konieczność,bo do tego hotelu Rainbow Tour ma ofertę samolotową. Podaj gdzie startujesz i czego oczekujesz , czy to wypoczynek z dzieckiem czy rownież zwiedzanie. W przypadku podroży autokarem to ważne jest czy biuro ma własne autokarey/ i wiesz jakie/ czy jakiegos przypadkowego przewoznika.trasa jest długa ale sami znacie swoją kondycję i jak jazdę znosi dziecko. Jeśli pojedziecie przed sezonem to może okazać sie ze w autokarze są wolne miejsca i dzieco na łaczonym siedzeniu będzie mogło spać . Wybor tego hotelu raczej na wypoczynek niezły
      • fati75 Re: hotel Faraon w Trpanj 09.12.10, 21:37
        myslimy o terminie na przelomie lipiec/sierpien, jestesmy z katowic a autokar to jak najbardziej wybor.. zastanawiam sie nad samym hotelem czy nie bedziemy rozczarowani, glownie chodzi mi o standard pokoi, jedzenie, basen/baseny? i otoczenie samego hotelu.. napewno fajna rzecza jest bliskosc plazy/morza
    • Gość: JJ Re: hotel Faraon w Trpanj IP: *.net.stream.pl 09.12.10, 22:28
      Nie wiem jakie stawiasz sobie granice finansowe ,ale to o czym piszesz masz gwarantowane w hotelu Grand w Orebicu. Ceny tych hoteli moga byc porownywalne a warunki np połozenie i miasteczko i lokalizacja samego hotelu zdecydowanie na korzyść Granda .
    • Gość: JJ Re: hotel Faraon w Trpanj IP: *.net.stream.pl 10.12.10, 12:40
      Jesli planujecie wyjazd autokarem to myślę ze jest to oferta wyjazdu zorganizowanego z biurem podroży . Zobacz ofertę biura Delta travel z krakowa / Maję tez biuro w Katowicach zdaje się ze rog Mariackiej i Dworcowej/. Popytaj o inne oferty hoteli bliżej niż Faraon . Mają własny transport i na pewno znajdziesz coś co spełni Wasze oczekiwania . Wyjazd z Krakowa przez Katowice więc to też jest ważne.
      • fati75 Re: hotel Faraon w Trpanj 10.12.10, 15:07
        zastanawiamy sie nad biurem delta travel badz sumada travel.. cena prawie identyczna, zarowno ci i ci maja dosc pochlebne opinie..
        • fati75 Re: hotel Faraon w Trpanj 10.12.10, 15:27
          a ten hotel Grand ma jakies biuro w sprzedazy? tam chyba jest opcja HB, a ja ze wzgledu na dziecko preferuje opcje all incl
    • Gość: JJ Re: hotel Faraon w Trpanj IP: *.net.stream.pl 10.12.10, 16:39
      Rainbow tour ma Grand samolotem i dojazd własny. Warunki w hotelu wspaniałe i z opcją all inn / dopłata na miejscu/ . Z maluchem myślę ze lepiej przeanalizować oferty tych biur z Krakowa i z nieco blizszym dojazdem. Ja na pewno nie wybierałabym Faraona
      • fati75 Re: hotel Faraon w Trpanj 10.12.10, 17:48
        wczesniej piszesz ze wybor tego hotelu to niezly wybor, a teraz piszesz ze bys nie wybral.. nie ukrywam ze chodzi mi o cene z zachowanie opcji all z wzgledu na napoje, bo slyszalem ze drogo jest.. idac w inna oferte np. hotel labineca w Gradac w opcji all cena rosnie o 1tys pln. a wtym momenie mozna juz zaczac myslec o grecji..
        ma ktos moze jakies fotki lub filmik z hotelu faraon? bylbym wdzieczny
    • Gość: JJ Re: hotel Faraon w Trpanj IP: *.net.stream.pl 10.12.10, 18:09
      Wczesniej pisałam o wyborze Faraona o ile jestes zdeterminowany na ten hotel mimo tej odległosci . Ten hotel nadaje sie na wypoczynek z dzieckiem/ raczej ze zwiedzaniem kiepsko bez własnego samochodu /ale majac alternatywe krotszego dojazdu i rownież dobre warunki hotelowe to wybieram to drugie . Jeżeli Faraon to oferta z Delty/ to wybieram u u nich inny dobry hotel / spełniający te same kryteria a znacznie bliżej . Nie wiem przecież cczy chcesz cos zwiedzac czy tylko ograniczasz pobyt do hotelu a bardzo oszczędnie sam informujesz jak planujesz ten pobyt.
      • fati75 Re: hotel Faraon w Trpanj 10.12.10, 18:42
        pobyt bardziej wypoczynek jak zwiedzanie.. moze jakis wypad do dubrownika badz splitu.. krotszy dojazd tzn.polnocna czesc chorwacji? konkretnie masz na mysli jakies hotele?
    • Gość: JJ Re: hotel Faraon w Trpanj IP: *.net.stream.pl 10.12.10, 20:08
      W mojej opinii wybierz z oferty Delty to co dla Ciebie będzie optymalne np okolice Gradaca czy Zadaru . Dopytaj w biurze o detale / warunki cena itp/i zdecyduj. W notatkach mam takie tel 12 4222740,12 428 43 90. W Katowicha jak Ci podałam tez mają własne biuro . Poza tym jeśli możesz to wybieraj czerwiec lub sam koniec sierpnia
      • fati75 Re: hotel Faraon w Trpanj 10.12.10, 21:10
        gradac/labineca odpada ze wzgledu na cene; zadar/falkensteiner donat lub faraon/trpanj wchodza w gre.. jesli chodzi o standart, lokalizacje nie wiem jeszcze na czyja korzysc przemawia, bo jesli chodzi o odleglosc to mysle ze te 300km roznicy w obliczu przejechanych juz 1000km nie robi zadnej roznicy..
        • fati75 Re: hotel Faraon w Trpanj 10.12.10, 21:24
          jeszcze jedno, czemu czerwiec, sierpien? ze wzgledu na temperature? akurat mam zamiar jechac na przelomie lipiec/sierpien
    • Gość: JJ Re: hotel Faraon w Trpanj IP: *.net.stream.pl 11.12.10, 11:31
      Widzie ze wstepna selekcja zrobiona i to już jestesmy krok dalej . Ty jednak musisz zecydować wg własnych upodoban , ja mogę podać swoje argumenty, zwłaszcza ze co człowiek to inna ocena tej samej sprawy . W mojej ocenie te 3000 km ma znaczenie , bo im dłużej jedziesz to to zmęczenie wieksze ,ludzie coraz bardziej nerwowi , nawet o drobiazgi. J J Jazda przez sam Peljesac jest trudna / np odcinek przed Orebicem na pewno , nie pamiętam jak przed samym Trepaij, ale myśle ze podobnie/ i te km inaczej wydłużają jazdę niż np autostradą. W mojej ocenie Faraon o ile pamiętam / tam jedąc z lotniska wysadzaliśmy ludzi więc to takie luknięcie ale zawsze/tak wciśniety między inne zabudowania .Dla mnie ważne jest ze Trepanij leży nad zatoką i wtedy oceniam ze czystość wody jest gorsza ale moze nie mam racji. Z Zadaru masz lepsze możliwości wyjazdu w Świat niz z Trepanij.Co do terminu to te preferuję ze wzgladu na temperatuy / ale to są różne upodobania / i tłumy w pełnym sezonie/, na ktory będziecie zdani za rok ze względu na synka wiek szkolny. Ze wzgledu na dziecko sprawdziłabyb tylko od i gdo kiedy są animacje dla dzieci zeby miał też swoje zabawy. Poza tym cena prze i posezonowa to też jakaś okreslona róznica .
      • fati75 Re: hotel Faraon w Trpanj 12.12.10, 18:33
        szczerze to sam do konca nie jestem przekonany.. nie przeraza mnie podroz autokarem, troszeczke obawiam sie ze moge sie rozczarowac standardem samego hotelu.. nie ma nigdzie zdjec tak naprawde pokazujacych sam hotel, otoczenie hotelu..majac doswiadczenia z ostatnich lat z turcji, egiptu, hoteli na naprawde wysokim poziomie nie chcialbym sie zawiesc.. w sumie w tym tygodniu musze podjac decyzje.
        • hepik1 Re: hotel Faraon w Trpanj 12.12.10, 20:11
          Myślę,że dla kogoś,dla kogo ideałem jest egipski hotel w Sharm czy Hurhadzie powinien z daleka omijać Chorwację a zwłaszcza Peljesacz ;)
    • Gość: JJ Re: hotel Faraon w Trpanj IP: *.net.stream.pl 12.12.10, 20:23
      Uwaga hepika to podstawa wyboru miejsca urlopu . Ja zakładam ze to swiadomy wybor Chorwacji taka jaka jest a nie miksowanie urokow krajobrazu Chrwacji z charakterem hoteli np Turcji .To zupełnie inne bajki.
      • fati75 Re: hotel Faraon w Trpanj 12.12.10, 20:46
        tzn ze pownienem sobie odpuscic?! bede rozczarowany czy jak?
        • Gość: marze_na Re: hotel Faraon w Trpanj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.10, 09:51
          Jesli oczekujesz w Chorwacji hotelu nie odstającego klasą od 4* w Egipcie czy Turcji to tak, zdecydowanie odpuść sobie Chorwację. Tam baza hotelowa jest skromna, bo i zapotrzebowanie na takie obiekty nie jest duże. Większość turystów wybiera apartamenty.
          W Faraonie był w sierpniu mój teść, jechał z Rainbow. A że w tym samym okresie byliśmy z mężem w Orebicu to miałam okazję zobaczyć ten hotel i posłuchać opinii. Na minus brak windy, mały basen i mało leżaków (rezerwowane bladym świtem przez zaradnych rodaków). Na plus plaża zaraz przy hotelu (takiej szerokiej w Orebicu nie ma), wieczorne animacje przy basenie i jedzenie w formule all. Podobno smaczne i urozmaicone, nie wiem, bo sprawdzałam tylko ofertę baru przy basenie. Tu ciekawostka, nie było kelnera, napoje ciepłe i zimne oraz alkohole goście nalewali sobie sami. Sam Trpanj jest mniejszy od Orebica, ale jest tam wszystko co potrzeba, sklepy, tawerny, długa promenada. Natomiast o hotelach w Orebicu mogę powiedzieć tylko tyle, że są daleko o "centrum" miasteczka i prezentują się ładniej niż Faraon. Poprostu są nowsze, ale to nie zawsze znaczy, że lepsze.
          • hepik1 Re: hotel Faraon w Trpanj 14.12.10, 12:17
            Wypoczynek w CRO ograniczający sie do kompleksu hotelowego i ewentualnie deptaka handlowo-gastronomicznego,jak to sie dzieje w Egipcie czy w mniejszym stopniu w Turcji mija się z celem,po prostu.
            Nie ta destynacja,cokolwiek by to słowo znaczyło ;)
    • Gość: JJ Re: hotel Faraon w Trpanj IP: *.net.stream.pl 13.12.10, 09:59
      Masz jechać i wg mnie wybierz z Delty / bo cały czas jestesmy przy ich ofercie/ koło Zadaru F.Donat/i tyle .Taka jest moja opinia.
      • Gość: Fiona Re: hotel Faraon w Trpanj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.10, 20:05
        wykupiłam tydzień w Faraonie w drugiej połowie czerwca. Mam nadzieję, że okaże się to dobrym wyborem. Kierowałam się dobrymi opiniami z holidacheck wakacje.pl Po powrocie podzielę się wrażeniami.

Przy okazji - jak wymawia się Peljesac ?
        • hepik1 Re: hotel Faraon w Trpanj 30.12.10, 21:21
          Peleszac-z akcentem na pierwsza sylabę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka