Dodaj do ulubionych

Korcula - Hotel Bon Repos

IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 14.04.04, 18:56
Witam serdecznie :)
Mam do Kolezenstwa kilka pytan odnosnie hotelu Bon Repos.
Otoz przejrzalem juz cale archiwum,ale wiele postow odnosnie tego hotelu nie
mam wiec zwracam sie z uprzejma prosba,moze ktos odpowie?
Czy w pokojach znajduja sie lodowki?
Jak wyglada sprawa zakupow napoi i zywnosci w miescie (moze jakies
pezykladowe ceny)?
Co z wymiana pieniedzy,jakies problemy?
Ile zabrac ze soba kasy na dwa tygodnie (bez zbytnich szalenstw ale i bez
skapstwa)?
No i pytanie o biuro podrozy Opentravel.
Jakie macie doswiadczenia z tym biurem?
Pozdrawiam serdecznie i z gory dziekuje za wszelka pomoc.

Obserwuj wątek
    • Gość: Grzegorz Re: Korcula - Hotel Bon Repos IP: *.debacom.pl / 81.210.69.* 14.04.04, 20:55
      Na Korczuli w Ośrodku Bon Repos byłem 3 lata temu.Ośrodek składa się z Hotelu średniej wielkości, oraz apartamentów a tych jest dość sporo.Ośrodek znajduje się blisko drogi proiwadzącej do miasta Korczula ok.1 km.Plaża na ośrodku czysta, w zxależności od miejsca leżakowania widok na Korczulę.Z ośrodka do Korczuli piechotką około 25 minut.Od plaży do centrum.Cenyu w mieście dość drogie.===obok plaży znajduje się Konoba====z tanią o dobrą rybą,polecam.Niedaleko znajduje się plaża nudystów.Ja przebywałem w apartamentach i w każdym była lodówka,w hotelu też prawdopodobnie tak będzie.Na terenie oiśrodka znajduję się sklep z wszystkimi potrzebnymi artykułami spożywczymioraz alkoholem.Pieniądze można wymienić w recepcji hotelu,przelicznik ten sam co w mieście.Co do pieniędzy "ile zabrać" to już sprawa każdego indywidualnie. Acha na terenie ośrodka jest Kawiarnia, dyskoteka, ale cicha, oraz przy plaży dwie smażalnie z piwem.Jezeli jeszcze coś cię interesuje to pytaj.Nie wiem czy masz wczasy z wyżywieniem czy bez,oraz ilość osób wyjeżdzających bo od tego zależy ile masz zabrać pieniędzy
      • Gość: Andrzej Re: Korcula - Hotel Bon Repos IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 15.04.04, 10:57
        Witam serdecznie i dziekuje za tak szybki odzew.
        Moje wczasy sa z biura podrozy,tak wiec wyzywienie mamy podobno zagwarantowane.
        Oczywiscie przewiduje koniecznosc malej przegryzki mniedzy posilkami bo to dosc
        dlugi okres czasu i majac na uwadze wczesniejsze doswiadczenia mysle ze taki
        maly posilek miedzy sniadaniem a kolacja bedzie jednak niezbedny.
        Jedziemy w dwie osoby,wiec z zakupow to tyle tylko co jakies napoje,ewentualnie
        drobny prezencik celem zapamietania tej przygody.Tak jak pisalem wczesniej nie
        mamy zamiaru szastac pieniedzmi na lewo i prawo ale tez i nie chcemy sie
        skrobac z kazdym euro i przelykac sline zamiast kupienia sobie soku czy tez
        piwa.
        Jesli mozna sie zapytac,to ciekawy jestem jak duzy halas dobiega z tej
        pobliskiej drogi.Czy jest on minimalny czy tez jednak nieco uciazliwy.
        To na razie tyle,jak mi sie cos jeszcze przypomni to pozwole sobie jeszcze
        podpytac Kolege.
        Pozdrawiam serdecznie.
        PS
        Moze ktos z forumowiczow byl w tym hotelu w zeszlym roku i bedzie mogl podac
        jakies przykladowe ceny,bylbym bardzo wzieczny.
        • Gość: Grzegorz Re: Korcula - Hotel Bon Repos IP: *.debacom.pl / 81.210.69.* 15.04.04, 19:31
          Odgłosów drogi nie słychać wcale, jest cicho i spokojnie
    • Gość: rafal Re: Korcula - Hotel Bon Repos IP: *.uni.lodz.pl 04.05.04, 11:42
      Akohol? Tylko domace vino w tocionicach: tanie i dobre, oj dobre. ośrodek ok.
    • piotr.lutynski Re: Korcula - Hotel Bon Repos 06.05.04, 12:47
      Wez jakies 200 euro na wszelki wypadek i karty kredytowe/platnicze- sa w
      miescie Korcula bankomaty- honoruja i Vise, i master i maestro (3 lata temu
      maestro dopiero instalowali wiec teraz chyba jest- ale jesli chodzi o placenie
      za benzyne to polecam karty wypukle....) I jeszcze jedno- polecam miec ze 2
      karty na wszelki wypadek gdyba sie uszkodzila.

Piotr
    • Gość: olo Re: Korcula - Hotel Bon Repos IP: *.zeb.com.pl / 81.15.238.* 06.05.04, 14:57
      witam ja byłam w zeszłym roku wlasnie z tym biurem podróży nie było źle. Drobne
      niedociagnięcia ale da sie przezyć. Droga męcząca jeśli jedziesz autokarem.
      Hotel sredni tak samo pokoje jesli nie wymagasz luksusów to można wytrzymać.
      jeśli chodzi o hałas to zalezy od pokoju, który dostaniesz jeśli od strony
      ulicy to wcale nie jest cichutko niestety my mieliśmy wlasnie taki pokój. W
      pokojach nie ma lodówek ani czajników. Hotel znajduje się w ciasnej zatoce brak
      przestrzeni i niestety bardzo blisko pływają motorówki i łodzie. po drugiej
      stronie zatoki przybijają promy a dalej jest jakaś stocznia czy coś podobnego
      więc jeśli myślicie o jakimś spokojnym miejscu i spacerach to zapomnij Dużo
      przyjemniejszy i mniej tłoczna jest wyspa Hvar
      • piotr.lutynski Re: Korcula - Hotel Bon Repos 07.05.04, 09:22
        Fajnym hotelem na Korculi jest Liburna....
        pewnym minusem jest troche waska plaza... ale wielu jezdzilo autem (do
        oddalonej o 6km- tak mowia ale mnie sie wydaje ze to najwyzej 4km) Lumbardy
        gdzie jest palaz piaszczysta.
        Piotr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka