Dodaj do ulubionych

Nocleg w drodze do Chorwacji

IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 19.04.04, 15:32
Czy ktoś mógłby nam podać jakies namiary.Jedziemy w sierpniu do Dalmacji
(Starigrad) i ze względu na małe dzieci i chory kręgosłup męża musimy gdzieś
przenocować.Bardzo proszę o pomoc.Pozdrawiam
Ola
Obserwuj wątek
    • Gość: deo Re: Nocleg w drodze do Chorwacji IP: 81.219.167.* 19.04.04, 23:18
      Dla Ciebie i Agnieszki podniosłem post pt bezpieczne drogi ...gośc Komi teraz
      akurat na trzecim miejscu listy.
      Tam masz dokładny opis możliwych tras do Chorwacji a gdzie się zatrzymac to
      zależy ile km dziennie chcesz przejechac ?
      Można np . rozłożyc jazde na trzy dni i tak pierwszy postój tuż przy
      Bratysławie tzn jakies 20 km trzeba zjechac z autostrady do okolicznego
      miasteczka / nazwy niestety nie pamietam / i tam w centrum jest niedrogi hotel
      ze sniadaniem a drugiego dnia postój w Słowenii w okolicy Postojnej / słynne
      jaskinie /przy drodze ogłoszenia - kwatery - bez problemu coś znajdziesz i
      potem trzeciego dnia juz do Chorwacji .
      Problemu nie ma wszedzie zawsze coś do spania znajdziesz
      pzdr deo .
      Oczywiscie mozesz rozłozyc podróz na dwa dni wtedy postoj wypada albo juz w
      Chorwacji albo w Słowenii .
      Ja akurat wyjechalem z Łodzi ok 16.00 - stąd musiałem zatrzymać sie koło
      Bratysławy .
      • Gość: Ola Re: Nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 20.04.04, 19:31
        Bardzo dziękuje za podpowiedzi.Niestety Austria mnie nie wybawia od
        kłopotu,ponieważ jedziemy przez Węgry.Pozostaje Słowenia(może jakieś konkretne
        namiary żeby sie wczesniej umówić?)i Wegry.Bardzo licze na Wasza
        pomoc,serdecznie pozdrawiam
        Ola
        • Gość: mac1 Re: do Oli. IP: *.katowice.pl 23.04.04, 08:52
          Jak jedziecie przez Węgry to polecam postój w Harkanach. Ja tez mam problemy z
          kręgosłupem i zawsze tam, w basenach termalnych odzyskuje siły na dalsza podróż
          (otwarte też w nocy). Harkany leżą ok. 8 km od chorwackiej granicy. Noclego ok.
          10 Euro/osoba. Oczywiście przy tym wariancie omijacie Słowenię. Pzdr.
          • Gość: mac1 Re: do Oli. IP: *.katowice.pl 23.04.04, 12:17
            Gdyby Cię interesowały Harkany to polecma link poniżej. Na niej znajdziesz
            liczne oferty pensjonatów i pokojów noclegowych wraz z namiarami i częto
            zdjęciami. My jeździmy w ciemno. Przy basenach jest pełno łapaczy na kwatery.
            Ja nie korzystam z ich usług tylko odwiedzam kilka domków w okolicy i
            przebieram w ofertach. Dwa lata temu płaciłem 35 euro za 5 osób. Jeden nocleg
            jest zawsze droższy niż kilka dni. Chodzi o pościel i inne takie tam. W
            miejscowości mieszka dużo Chorwatów, więc jest juz klimat HR. Pzdr.

www.harkany.hu/
            • tojaola2 Re: do Oli-podziękowanie dla Mac 1 23.04.04, 16:13
              dziękuję Ci bardzo za polecenie miejsca.Myślę,że skorzystamy.Pozdrawiam
              Ola
        • Gość: EZP Re: Nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.netg.pl / 80.51.232.* 23.04.04, 18:43
          Mozna zobaczyć na PZM. Polecam Maribor.
    • orchidea27 Re: Nocleg w drodze do Chorwacji 20.04.04, 07:55
      Koło Bratysławy w małym miasteczku Samorin można dostać tanie noclegi ( po
      około 10-12 zł od osoby ) w bursie szkoły gastronomicznej. Spaliśmy już tam
      kilkakrotnie.
      Za Wiedniem w Hafnerbergu tani nocleg można znaleźć w klasztorze Serca
      Jezusowego. www.scj.at Noclegi można zamówić wcześniej telefonicznie.
      • Gość: Ola Re: Nocleg w drodze do Chorwacji-ponawiam prośbę IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 22.04.04, 18:16
        Moze znajdzie sie jeszcze ktoś,kto podpoie nam jak znaleźć nocleg-najlepiej na
        Węgrzech z dokładnymi namiarami.Pozdrawiam
        Ola
        • Gość: buksy Re: Nocleg w drodze do Chorwacji-ponawiam prośbę IP: 195.205.220.* 04.05.04, 11:18
          Polecam w Budapeszcie naprawde niedrogo (oczywiście jezeli trasa wam sie tak
          uklada)
          www.budapesthotels.hu/fortuna.shtml
          Jest to hostel studencki o przyzwoitym standardzie (w cenie śniadanie)
          Dodatkowo można dzięki temu zobaczyć trochę Budapesztu (a jest co)
          jezeli chcesz wiecej info pisz : buksy@wp.pl
          • Gość: Tomek do Oli IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 12.05.04, 11:43
            A nie chcecie jechać przez Austrię i Słowenię. Ciut dalej ale lepsza droga,
            dszięki czemu szybciej można dotrzeć na miejsce.
            Aha, zależy skąd w Polsce jedziesz?

PZDR
          • staruch5 Re: Nocleg w drodze do Chorwacji-ponawiam prośbę 19.05.04, 12:05
            cena za 4 osoby wychodzi 380 zl. Wiem, ze tanio-drogo to sprawa umowna, ale
            moim zdaniem bardzo przesadziles (-las) z tym niedrogo... Na zwiedzanie
            Budapesztu, to moze nie jest drogo, ale gdy to ma byc przerwa w podrozy do
            Chorwacji, to przeciez lepiej zanocowac po Budapeszcie (np. owe Harkany) za 10€
            od osoby.
        • Gość: Janek Re: Nocleg w drodze do Chorwacji-ponawiam prośbę IP: *.n.net.pl 07.05.04, 21:52
          Na Węgrzech nigdy nie spałem, polecam natomiast miasto Cakovec (kilkanaście
          kilometrów za granicą węgiersko-chorwacką)i hotel Royal - łatwo trafić, jest na
          przeciwko dworca kolejowego przy ul. Kolodvorskiej. Cena (sprzed 2 lat) 80 EUR
          za 4 osoby. Warunki dość dobre.
          Janek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka