Dodaj do ulubionych

Pokoje za 10 dolarów za noc

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.11, 19:09
plaze.onet.pl/reportaze/sobe-znaczy-pokoj,1,4210525,artykul.html
Wspaniale, tania ta Chorwacja jak barszcz,
jadę

powiedzcie tylko, ile kosztuje dojazd z Krakowa do Dubrownika autem ?
Obserwuj wątek
    • Gość: tom Re: Pokoje za 10 dolarów za noc IP: 217.96.114.* 07.04.11, 13:02
      Faktycznie. W dodatku - to chyba jedyne miejsce, w którym opisując Chorwację przytacza się doświadczenia polegające na rozliczaniu się za cokolwiek z dolarach. Jeździłem w czasach przed wprowadzeniem €, i rozliczałem się zawsze w DM, a po wejściu € - tylko w €, a nie w USD... W dodatku nawet wymiana amerykańskich pieniędzy w kantorach czy bankach była kłopotliwa - kilka razy spisywano przy wymianie nasze dane z paszportu - jak tłumaczyła nam zawstydzona tą kłopotliwą procedurą dziewczyna w kantorze - a miało to miejsce kilka lat temu więc nie wiem, czy ta "nowa świecka tradycja" jest utrzymywana, bo już USD do Chorwacji nie zabieram - taki był warunek Wuja Sama...
      A co do takich cen jak te opisane w reportażyku - to pogratulować. Większość Polaków za sukces uznaje znalezienie noclegu po 10 €, ale od osoby. Widać nie mają pojęcia o szukaniu noclegów...
    • Gość: darek.59.pl Re: Pokoje za 10 dolarów za noc IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.11, 14:41
      Przepraszam, ale czy jest to poważne czy raczej żarcik po 1 kwietnia. Czy ten niby reportaż (infobełkot informacyjny) jest dla normalnych ludzi czy dla amerykanów, bo już coś podobnego oglądałem na telewizyjnym turystycznym kanale, a skierowane to było do mieszkańcow USA. Może na nich to działa.
    • wislok1 Re: Pokoje za 10 dolarów za noc 07.04.11, 18:44
      Bzdury nad bzdurami.
      Za 10dolców to nawet w kurniku nie przenocują.
      Artykuł sponsorowany,
      tylko przez kogo ?
      W każdym razie pisany dla idiotów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka