Dodaj do ulubionych

Riwiera Makarska

12.04.11, 10:25
Witam!
W tym roku wyruszam razem z mężem po raz pierwszy do Chorwacji - termin 11.06-25.06 startujemy ze stolicy :) jedziemy w ciemno kwaterek będziemy szukać w linii Brela - Makarska (najchętniej Baska Voda).
Może znacie jakieś sprawdzone apartamenty w pobliżu plaży i polecicie nam coś w rozsądnej cenie? nocleg planujemy w Budapeszcie, oczywiście tam również na miejscu będziemy czegoś szukać - myślicie, że damy radę? jedzie ktoś w tym terminie we wspomniane miejsca, chętnie posłucham doświadczonych cromaniaków i zanotuję przydatne wskazówki :) oczywiście chętnie przyłączymy się do ewentualnej wspólnej drogi i pobytu (mamy 2 wolne miejsce w aucie kombi) :D
Obserwuj wątek
    • Gość: Ala Re: Riwiera Makarska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 14:14
      Witam
      Byliśmy 4 razy w Chorwacji, w zeszłym roku pojechaliśmy w ciemno z kwaterami masakra, wszystko pozajmowane. Szukaliśmy od 12 w południe o 20 wylądowaliśmy w hotelu za 110 euro!!!
      Kwater brak, lepiej zarezerwować, a szczególnie jak się jedzie z dziećmi!!!!!
      W tym roku bedzie jeszczce gorzej!!
      • justaczek26 Re: Riwiera Makarska 11.05.11, 14:39
        w jakim terminie mieliście problem z tymi kwaterami??? z tego co się orientowałam ruszamy w okresie kiedy jeszcze nie ma natężonej wymiany turystów więc mam nadzieję, że może nie będzie aż tak tragicznie ;)
        • Gość: mimi Re: Riwiera Makarska IP: *.sileman.net.pl 11.05.11, 16:41
          spokojnie w tym termienie znajdziecie kwaterę bądzcie najlepiej przed południem aczkolwiek z Budapesztu cieżko będzie ;) bo to z 8 h jazdy. Popołudniu też znajdziecie ale juz gorzej bedzie się negocjowac.
          • justaczek26 Re: Riwiera Makarska 11.05.11, 17:50
            nocleg ze względu na chęć szybkiego dojazdu do celu, chyba zaplanujemy troszkę dalej bo nad Balatonem :) podobno poruszanie się po Budapeszcie, potrafi podróżujących przyprawić o zawrót głowy więc lepiej zwiedzanie przełożyć na drogę powrotną :D
    • Gość: Bikini Re: Riwiera Makarska IP: *.infocoig.pl 18.05.11, 11:52
      W tym terminie powinnaś znaleść fajną kwaterę bez problemu, dla 2 osób to żaden problem. Rok temu byłam w samym sezonie (poczatek sierpnia) w Makarskiej, gdzie jak wiadomo są tłumy turystów, nic wczesniej nie rezerwowaliśmy a było nas az 8 osób, po dłuższym czasie udało nam sie znaleść mieszkanie gdzie byliśmy wszyscy razem i niedrogo. Takze nie powinnas miec problemu z noclegami i warto sie z nimi targować, zawsze coś spuszczą:)
      Zazdroszczę wyjazdu, Chorwacja jest przepiękna!:)
      • justaczek26 Re: Riwiera Makarska 18.05.11, 12:54
        już się nie mogę doczekać wyjazdu :)
        mamy jeszcze w planach w drodze powrotnej na Jeziora Pilitwickie zajrzeć, tylko ciekawa jestem czy 23 w Boże Ciało będzie park otwarty???
        • Gość: Ola Re: Riwiera Makarska IP: *.85.radiotel.com.pl 22.05.11, 19:52
          Witam Was wszystkich. W zeszłe wakacje znajomi pojechali do Makarskiej. Mieli wcześniej zarezerwowaną kwaterę, ale na miejscu się okazało, że jednak jest już wynajęta i bez problemu znaleźli wolne domki (w środku sezonu) Fakt, ze w tym roku może być gorzej ze względu na to, że raczej Egipt i Tunezja nie będą kierunkami tak popularnymi jak zawsze ale mam nadzieję, że tez znajdziemy jakiś fajny apartament. Co do cen, to byli zaskoczeni. Przygotowani byli na gotowanie i jedzenie zupek z Polski a okazało się, że ceny były tak niskie, że przy codziennych obiadkach w knajpkach, koktajlach i kolorowych drinkach wydali o wiele mniej niż planowali :)
          Ja wybieram się w pierwszej połowie sierpnia, chciałabym coś zarezerwować ale zupełnie nie wiem na co zwracać uwagę. Jaki region i na jakiej stronie najlepiej szukać ogłoszeń. Chcielibyśmy kwatery dwie sypialnie z kuchnią. Macie jakieś pomysły i sprawdzone strony?
          Pozdrawiam wszystkich :)
          • justaczek26 Re: Riwiera Makarska 23.05.11, 13:16
            polecam stronkę www.cro.pl/
            w szczególności forum, na którym znajdziesz bardzo dużo przydatnych informacji - prawdziwa skarbnica wiedzy :D
            • Gość: A Re: Riwiera Makarska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.11, 23:48
              Pamiętajcie, że Makrska znajduje się na wzniesieniu. Sporym wzniesieniu. Wiele pensjonatów i apartamentów znajduje się co prawda w miarę blisko do plaży, ale powrót pod dość stroma górkę może być problemem dla dzieci.
              Za to plaża super.
              • Gość: anula Re: Riwiera Makarska IP: *.bremultibank.com.pl 27.05.11, 14:33
                kwaterkę w tym terminie znajdziecie bez problemu, my w zeszlym roku pojechaliśmy w ciemno pod koniec lipca i znaleźliśmy fajny apartament w górnej części Makarskiej tak że z balkonu z jednej strony było widać Adriatyk, a z drugiej Biokovo :) cudnie Polecam zrobić sobie wycieczkę samochodową na płw Peljesac - jest przepiękny, jedzie się ok 1,5 godziny, ale pięknymi nadmorskimi drogami My jechaliśmy z Katowic do Plitwic - tam zrobiliśmy sobie nocleg, rano zwiedzilismy jeziorka a potem prosto do makarskiej
                Zazdroszczę Wam wycieczki i zyczę udanej zabawy
                • justaczek26 Re: Riwiera Makarska 27.05.11, 14:41
                  No powiem szczerze tym widokiem mnie zaintrygowałaś, masz może namiary na tę kwaterkę? ile płaciliście za apartament??

Też ostatnio myślę nad noclegiem przy Jeziorach Plitwickich tylko w drodze powrotnej ;) (oczywiście również proszę o namiary na bazę noclegową - są tam bodajże trzy jakieś hoteliki ale ceny dość wysokie). Plany na wycieczki są i owszem: Dubrownik, Krk, Split i Szybenik i oczywiście wyspy m.in. Hvar :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka