Gość: Fisher IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 06.05.04, 16:05 Czy ktoś z forumowiczów był na urlopie na wyspie VIS. Proszę o refleksje. Czy warto jechać z dziećmi. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jadran Re: VIS 08.05.04, 11:35 zdecydowa polecam Ci wyspę Vis. Sam jeżdzę tam od ponad pięciu lat(wcześniej wyspa była zamknięta dla turystów ze względów militarnych-najbardziej wysunięta chorwacka wyspa w stronę Italii). Znam Całą Chorwację, ale Vis uważam za najpiękniejszy jej zakątek... i co najważniejsze jeszcze nie ma tam tabunów rozwrzeszczanych szwabów, którzy są zmorą w innych regionach Chorwacji. Dodatkowym atutem jest nieskalana przyroda i cztery zatoki z piaszczystymi plażami (co w Choracji jest ewenementem).prawdziwy raj...a pensjonaty położone 15 metrów od samego adriatyku...cholera rozmarzyłem się:) Jeżeli masz jakieś konkretne pytania dotyczące wyspy bądz kwater pisz: jadran@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-j VIS czy Ciovo? 09.05.04, 20:51 Przyłączam się do pytania :) Może ktoś jeszcze był na Vis? Co wybrać Vis, czy Ciovo? Wybieramy się do Chorwacji (przełom sierpień/wrzesień) z rocznym dzieckiem. Co polecacie? Będę wdzięczna za info pozdrawiam Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: VIS czy Ciovo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 13:49 Vis - jeśli lubicie spokój... Byłam z mężem na Visie kilka lat temu w miejscowości Komiża na 1-dniowej wycieczce przy okazji zwiedzania błękitnej groty na w. Bisevo. Było tam cieplutko i bardzo spokojnie (IX). W bieżącym roku planujemy również wyjazd na w.Vis do miasteczka Vis ( we wrześniu). Vis jest na pewno o wiele spokojniejszym miejscem niż Ciovo choćby dlatego, że znajduje się daleko od lądu.Są tam też piaszczyste zatoczki np. (Uvala Stoncica). Nieco tłoczniej może tam być w m-cu VIII, kiedy przyjeżdzają turyści z Włoch. Chyba jednak warto tam jechać, bo to nie zdeptana jeszcze wyspa - godna odkrycia. Rekomendował mi gorąco tę wyspę (jako swoją ulubioną) szef chorwackiego ośrodka. Pozdrawiam Gaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga do Jadrana - VIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 16:09 Jak już wspomniałam w tym wątku, w roku bieżącym chcemy z mężem spędzić urlop na w. Vis ( w m. Vis). Przed laty mieliśmy już okazję zobaczyć m. Komiżę i w. Bisevo. Sądzę, że jako wielokrotny bywalec na Visie, świetnie już poznałeś tę wyspę.Dlatego mam pytanie odnośnie ciekawych zatoczek na Visie (uwzględnieniem plaż naturystycznych). Które możesz polecić ? I w ogóle, co Twoim zdaniem jest jeszcze warte uwagi, obejrzenia na tej wyspie ? Pozdrawiam serdecznie ! Gaga Odpowiedz Link Zgłoś
jadran Re: do Jadrana - VIS 16.05.04, 15:42 droga gago...jeżeli chcesz mogę podesłać ci jakieś zdjęcia z wyspy sama przekonasz się czy warto tam jechać:) ja wróciłem 17 kwietnia i znowu się wybieram:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: do chesjowisz IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 10.05.04, 09:11 Na Ciovo też koszmarne tłumy (szczególnie sierpień) PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: VIS IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 11.05.04, 09:42 Jadę w tym roku na VIS. może ktoś się orientuje czy można na wyspie wymieniać w kantorach złotówki, czy trzeba mieć EURO. Odpowiedz Link Zgłoś