IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 06.05.04, 16:05
Czy ktoś z forumowiczów był na urlopie na wyspie VIS.
Proszę o refleksje. Czy warto jechać z dziećmi.

PZDR
Obserwuj wątek
    • jadran Re: VIS 08.05.04, 11:35
      zdecydowa polecam Ci wyspę Vis. Sam jeżdzę tam od ponad pięciu lat(wcześniej
      wyspa była zamknięta dla turystów ze względów militarnych-najbardziej wysunięta
      chorwacka wyspa w stronę Italii). Znam Całą Chorwację, ale Vis uważam za
      najpiękniejszy jej zakątek... i co najważniejsze jeszcze nie ma tam tabunów
      rozwrzeszczanych szwabów, którzy są zmorą w innych regionach Chorwacji.
      Dodatkowym atutem jest nieskalana przyroda i cztery zatoki z piaszczystymi
      plażami (co w Choracji jest ewenementem).prawdziwy raj...a pensjonaty położone
      15 metrów od samego adriatyku...cholera rozmarzyłem się:) Jeżeli masz jakieś
      konkretne pytania dotyczące wyspy bądz kwater pisz: jadran@gazeta.pl
      • kasia-j VIS czy Ciovo? 09.05.04, 20:51
        Przyłączam się do pytania :)
        Może ktoś jeszcze był na Vis? Co wybrać Vis, czy Ciovo?
        Wybieramy się do Chorwacji (przełom sierpień/wrzesień) z rocznym dzieckiem. Co
        polecacie?
        Będę wdzięczna za info
        pozdrawiam
        Kaśka
        • Gość: gaga Re: VIS czy Ciovo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 13:49
          Vis - jeśli lubicie spokój...
          Byłam z mężem na Visie kilka lat temu w miejscowości Komiża na 1-dniowej
          wycieczce przy okazji zwiedzania błękitnej groty na w. Bisevo.
          Było tam cieplutko i bardzo spokojnie (IX).
          W bieżącym roku planujemy również wyjazd na w.Vis do miasteczka Vis ( we
          wrześniu).
          Vis jest na pewno o wiele spokojniejszym miejscem niż Ciovo choćby dlatego, że
          znajduje się daleko od lądu.Są tam też piaszczyste zatoczki np. (Uvala
          Stoncica).
          Nieco tłoczniej może tam być w m-cu VIII, kiedy przyjeżdzają turyści z Włoch.
          Chyba jednak warto tam jechać, bo to nie zdeptana jeszcze wyspa - godna
          odkrycia.
          Rekomendował mi gorąco tę wyspę (jako swoją ulubioną) szef chorwackiego
          ośrodka.

Pozdrawiam

Gaga
      • Gość: gaga do Jadrana - VIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 16:09
        Jak już wspomniałam w tym wątku, w roku bieżącym chcemy z mężem spędzić urlop
        na w. Vis ( w m. Vis). Przed laty mieliśmy już okazję zobaczyć m. Komiżę i w.
        Bisevo.
        Sądzę, że jako wielokrotny bywalec na Visie, świetnie już poznałeś tę
        wyspę.Dlatego mam pytanie odnośnie ciekawych zatoczek na Visie (uwzględnieniem
        plaż naturystycznych). Które możesz polecić ? I w ogóle, co Twoim zdaniem
        jest jeszcze warte uwagi, obejrzenia na tej wyspie ?

Pozdrawiam serdecznie !

Gaga

• jadran Re: do Jadrana - VIS 16.05.04, 15:42
          droga gago...jeżeli chcesz mogę podesłać ci jakieś zdjęcia z wyspy sama
          przekonasz się czy warto tam jechać:) ja wróciłem 17 kwietnia i znowu się
          wybieram:)
    • chesjowisz Re: VIS 09.05.04, 21:28

• kasia-j do chesjowisz 09.05.04, 21:34
        Ale tam ponoć tłumy?:(
        • Gość: Tomek Re: do chesjowisz IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 10.05.04, 09:11
          Na Ciovo też koszmarne tłumy (szczególnie sierpień)

PZDR
          • Gość: ziutek Re: VIS IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 11.05.04, 09:42
            Jadę w tym roku na VIS.
            może ktoś się orientuje czy można na wyspie wymieniać w kantorach złotówki, czy
            trzeba mieć EURO.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka