Dodaj do ulubionych

Informacje o hotelu Palace w Stari Kastel

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.04, 18:28
Za tydzien jade do Kastel Stari, czy ktos mieszkala w hotelu Palace, do
ktorego sie wybieram?
Obserwuj wątek
    • Gość: vc4r Re: Informacje o hotelu Palace w Stari Kastel IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.06.04, 16:27
      Byłem wrzesień 2002 ,jeśli chcesz ,machnij listę pytań:łatwiej mi będzie odpowiedzieć :)
      • Gość: Agnieszka Re: Informacje o hotelu Palace w Stari Kastel IP: *.visp.energis.pl 10.06.04, 18:46
        Chodzi mi o standard tego hotelu, jakie jest tam wyzywienie, czy woda w tych
        dwoch basenach byla czysta. Czy oplaca sie jechac na fakultatywne wycieczki
        zorganizowane przez tamtejsze bura, czy tez zwiedza na wlasna reke autobusami.
        Co mi szczegolnie polecasz, abym zwiedzila?
        • vc4r Re: Informacje o hotelu Palace w Stari Kastel 10.06.04, 23:59
          Hotel:zakwaterowana będziesz zapewne w nowej części (w 2002 na zdjęciach wyglądała nieco lepiej niż faktycznie).5 pięter ,pokoje skromne - podwójne łóżko ,stolik ,łazienka z prysznicem ,balkon.Widok na morze ,lub boczny (morze i Kasztele)Na dole sala jadalna ,klub fitness ,baseny - kryty i otwarty (woda bez zastrzeżeń) ,barek.Obok recepcji sala TV ,kiosk ,barek.Duży park stuletnich pini ,gdzie po obu stronach szerokiej aleji znajdują się korty ,boiska ,mini golf a po drzewach śmigają czarne wiewiórki.Z drugiej strony hotel przylega do ulicy.Wtedy (wrzesień) ruch był znikomy.Bezpośrednio za ulicą ,betonowa plaża hotelowa ,wypożyczalnia sprzętu i barek.
          Wyżywienie:śniadania (7-9) bufet standartowy.Jedno ciepłe danie (jakaś odmiana jajek ,parówki itp.)wędlina(zbliżona do mortadeli),sery topione (żółtych się nie spodziewaj),sałatki ,płatki.Mleko ,kawa ,herbata ,zimny sok.Obiadokolacje (19-21) serwowane ,dzień wcześniej wybierasz jedno z trzech proponowanych.Tu nie podawano dań regionalnych (odmiennie np.niż w "Solaris" - do dziś nie wiem jak nazywała się ta kula z ziemniaków ,jogurtu i czegoś tam jeszcze ,podana na zimno do mięsa?).Porcje duże ,smaczne (pamiętając cały czas ,że to restauracja hotelowa)
          Plaże:wąskie pasy kamyczków wzdłuż ulicy ciągnącej się przez Kasztele (ale przeważnie oddzielone linią pini).Myśmy chodzili kilkadziesiąt metrów w lewo od wyjścia z hotelu ,za betony ,na żwirek.Mały strumyczek spływający gdzieś z gór ,obok stary dom z 1926.Było cicho i spokojnie.Woda generalnie uważana jest tam za niezbyt czystą ze względu na bliskość Splitu.Fakt ,nie jest tak krystaliczna jak na Bol czy choćby na riwierze makarskiej.Ale ja mieszkam nad Wisłą :) i pojęcie brudnej wody ma zupełnie inne znaczenie.Można spokojnie pływać ,jeżowca nie widziałem ani jednego.
          Wycieczki:nie korzystaliśmy z fakultatywnych(Był Dubrovnik ,jakiś fish-picnik itp.)Po przejściu aleją wśród pini wychodzisz na drogę ,w lewo do Trogiru w prawo do Spltu.Autobusy dość często (ale nie szukaj słupka przystankowego - zatrzymują się gdy ktoś stoi).Bilety wtedy do T. około 10 kun ,do S. 25 kun.Oba miasta koniecznie!w T.będziesz zapewne nawet kilka razy :).Jeden dzień poświęciliśmy na powolny spacer przez wszystkie Kasztele z degustacją Lozo w różnych miejscach (najlepsza w Luksicu ,na rogu a nieco dalej ciekawa kawiarnia z tarasem zawieszonym wokół palmy).Poszliśmy też w stronę pasma Kozjaka ,za tor kolejowy ,miedzy rozpadliny i wądoły by zobaczyś z góry błyszczące w słońcu białe domy Splitu.
          Generalnie czuliśmy się w Kasztelach dobrze ,czego oczywiście i Tobie życzymy.
    • Gość: sandy87 Re: Informacje o hotelu Palace w Stari Kastel IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.04, 11:18
      2 l;ata temu byłam w tym hotelu, musze niestety go odradzić, Jeszcze nigdy nie
      zobaczylam takiego syfu. Jest baardzo stary, lekko brudny i.... mocno
      przereklamowany na ulotce, oj bardzo. Jesli chodzi o sam regio to jest
      bajecznie - nie potrzeba Hisdzpanii, wspaniała roslinnosc, miła atmosfera.
      Ogólnie suuuper;) tylko jesli jeszcze mozesz to radze gorąco zmien hotel, ale
      nie wybieraj Resnika (jeszcze gorszy standard) więcej na GG 3252756 :) papap

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka