Gość: Agnieszka IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.04, 18:28 Za tydzien jade do Kastel Stari, czy ktos mieszkala w hotelu Palace, do ktorego sie wybieram? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vc4r Re: Informacje o hotelu Palace w Stari Kastel IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.06.04, 16:27 Byłem wrzesień 2002 ,jeśli chcesz ,machnij listę pytań:łatwiej mi będzie odpowiedzieć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Informacje o hotelu Palace w Stari Kastel IP: *.visp.energis.pl 10.06.04, 18:46 Chodzi mi o standard tego hotelu, jakie jest tam wyzywienie, czy woda w tych dwoch basenach byla czysta. Czy oplaca sie jechac na fakultatywne wycieczki zorganizowane przez tamtejsze bura, czy tez zwiedza na wlasna reke autobusami. Co mi szczegolnie polecasz, abym zwiedzila? Odpowiedz Link Zgłoś
vc4r Re: Informacje o hotelu Palace w Stari Kastel 10.06.04, 23:59 Hotel:zakwaterowana będziesz zapewne w nowej części (w 2002 na zdjęciach wyglądała nieco lepiej niż faktycznie).5 pięter ,pokoje skromne - podwójne łóżko ,stolik ,łazienka z prysznicem ,balkon.Widok na morze ,lub boczny (morze i Kasztele)Na dole sala jadalna ,klub fitness ,baseny - kryty i otwarty (woda bez zastrzeżeń) ,barek.Obok recepcji sala TV ,kiosk ,barek.Duży park stuletnich pini ,gdzie po obu stronach szerokiej aleji znajdują się korty ,boiska ,mini golf a po drzewach śmigają czarne wiewiórki.Z drugiej strony hotel przylega do ulicy.Wtedy (wrzesień) ruch był znikomy.Bezpośrednio za ulicą ,betonowa plaża hotelowa ,wypożyczalnia sprzętu i barek. Wyżywienie:śniadania (7-9) bufet standartowy.Jedno ciepłe danie (jakaś odmiana jajek ,parówki itp.)wędlina(zbliżona do mortadeli),sery topione (żółtych się nie spodziewaj),sałatki ,płatki.Mleko ,kawa ,herbata ,zimny sok.Obiadokolacje (19-21) serwowane ,dzień wcześniej wybierasz jedno z trzech proponowanych.Tu nie podawano dań regionalnych (odmiennie np.niż w "Solaris" - do dziś nie wiem jak nazywała się ta kula z ziemniaków ,jogurtu i czegoś tam jeszcze ,podana na zimno do mięsa?).Porcje duże ,smaczne (pamiętając cały czas ,że to restauracja hotelowa) Plaże:wąskie pasy kamyczków wzdłuż ulicy ciągnącej się przez Kasztele (ale przeważnie oddzielone linią pini).Myśmy chodzili kilkadziesiąt metrów w lewo od wyjścia z hotelu ,za betony ,na żwirek.Mały strumyczek spływający gdzieś z gór ,obok stary dom z 1926.Było cicho i spokojnie.Woda generalnie uważana jest tam za niezbyt czystą ze względu na bliskość Splitu.Fakt ,nie jest tak krystaliczna jak na Bol czy choćby na riwierze makarskiej.Ale ja mieszkam nad Wisłą :) i pojęcie brudnej wody ma zupełnie inne znaczenie.Można spokojnie pływać ,jeżowca nie widziałem ani jednego. Wycieczki:nie korzystaliśmy z fakultatywnych(Był Dubrovnik ,jakiś fish-picnik itp.)Po przejściu aleją wśród pini wychodzisz na drogę ,w lewo do Trogiru w prawo do Spltu.Autobusy dość często (ale nie szukaj słupka przystankowego - zatrzymują się gdy ktoś stoi).Bilety wtedy do T. około 10 kun ,do S. 25 kun.Oba miasta koniecznie!w T.będziesz zapewne nawet kilka razy :).Jeden dzień poświęciliśmy na powolny spacer przez wszystkie Kasztele z degustacją Lozo w różnych miejscach (najlepsza w Luksicu ,na rogu a nieco dalej ciekawa kawiarnia z tarasem zawieszonym wokół palmy).Poszliśmy też w stronę pasma Kozjaka ,za tor kolejowy ,miedzy rozpadliny i wądoły by zobaczyś z góry błyszczące w słońcu białe domy Splitu. Generalnie czuliśmy się w Kasztelach dobrze ,czego oczywiście i Tobie życzymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandy87 Re: Informacje o hotelu Palace w Stari Kastel IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.04, 11:18 2 l;ata temu byłam w tym hotelu, musze niestety go odradzić, Jeszcze nigdy nie zobaczylam takiego syfu. Jest baardzo stary, lekko brudny i.... mocno przereklamowany na ulotce, oj bardzo. Jesli chodzi o sam regio to jest bajecznie - nie potrzeba Hisdzpanii, wspaniała roslinnosc, miła atmosfera. Ogólnie suuuper;) tylko jesli jeszcze mozesz to radze gorąco zmien hotel, ale nie wybieraj Resnika (jeszcze gorszy standard) więcej na GG 3252756 :) papap Odpowiedz Link Zgłoś