Dodaj do ulubionych

brak fajnych hoteli w Chorwacji

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.12, 15:28
Dlaczego wszystkie hotele to komunistyczne szkaradztwa, nie ma ma ani jednego urodziwego ?

W Egipcie sa bajkowe hotele-Palace
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: brak fajnych hoteli w Chorwacji 26.02.12, 17:47
      Tylko w Dubrovniku mamy 13 hoteli 5 gwiazdkowych...tyle,że tam się nie jedzie na tydzień za 1300 zł(z dojazdem) ;)
      • Gość: kasia Re: brak fajnych hoteli w Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.12, 21:04
        miasto Korcula i hvar tez maja piekne hotele:) tylko dlaczego je porownywac do hoteli w Egipcie?
    • wislok1 Re: brak fajnych hoteli w Chorwacji 26.02.12, 23:41
      Faktycznie, typowa komuna:
      aff.bstatic.com/images/hotel/max500/640/6407115.jpg
      • Gość: tom Re: brak fajnych hoteli w Chorwacji IP: *.tvkstella.pl 27.02.12, 12:43
        ...eee, tam... Typowa komuna to jest tu:
        www.booking.com/hotel/hr/admiral-grand.pl.html?aid=311264;label=slano-EWYDyH5iZT4ykyOw4qkSmwS9269712043;sid=e515dfb745ea12adc885442fa5dcbf46;dcid=4;srfid=76e901533439f5a25215ccb6f4807422X2
        szkaradztwo nieprawdopodobne, prawda? i prymityw jak za Tito
        ...a jeszcze parę lat temu w tym samym miejscu pluskaliśmy się w morzu, ciesząc się naturalnym otoczeniem i widokami. Ech...
        • Gość: darek.59.pl Re: brak fajnych hoteli w Chorwacji IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.12, 14:28
          A żeby zobaczyć typową "titowską komunę" trzeba wybrać się do Opatii, gdzie co kawałeczek stoi socrealistyczny pałac z czasów cesarstwa austro-węgierskiego. Cesarz Franz Josef w grobie się przewraca, że tak mu w XXI wieku "dokopali" znawcy epoki i miłośnicy cesarskiego secrealizmu. Dla niektórych wyznacznikiem wspaniałego wypoczynku w realnym świecie jest wizerunek kurortów znad M. Czerwonego. Na całe szczęście (ciągle jeszcze) w Chorwacji takich ofert jest mniej. I oby jak najdłużej, bo w innym przypadku trzeba będzie znaleźć coś innego.
          • wislok1 Re: brak fajnych hoteli w Chorwacji 27.02.12, 16:31
            Dokładnie.
            Na szczęście Chorwaci zamiast budować kiczowate "potwory" hotelowe jak w Egipcie,
            odnowili hotele z czasów Tity, ładnie położone wśród zieleni, ich klockowatość mało komu przeszkadza.
            • Gość: darek.59.pl Re: brak fajnych hoteli w Chorwacji IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.12, 17:34
              Jestem ciekawy jak długo Chorwaci wytrzymają w postanowieniu (polityczno-finansowym) nie zapaskudzania wybrzeża Adriatyku kompleksami hotelowo-wypoczynkowo-rozrywkowymi. Trzymam za nich kciuki ale mam też wrażenie, że niedługo zmienią zdanie.
              • wislok1 Re: brak fajnych hoteli w Chorwacji 27.02.12, 23:51
                A ja myślę, że wytrzymają.
                Ceny w Chorwacji są na tyle wysokie, że hotele z all inclusive nie sa zbyt popularne w Corwacji i to się nie zmieni, nie ma cudów.
                Hotele ***** w Chorwacji to inny rodzaj klienta niż hotele ***** w Egipcie, w Chorwacji to naprawde jest pięć *****,
                ale cena też adekwatna do jakości.

Po prostu nie opłaca się budować kompleksów hotelowych w stylu egipskim, bo koszt ich utrzymania, koszt jedzenia oraz picia dla turystów jest zbyt wysoki.
                Szybciej takie potworki powstaną w Albanii niż w Chorwacji.
                We Włoszech czy w Hiszpanii tak samo nikt takiego g... nie buduje

Chorwaci sprytnie weszli w niszę na rynku turystycznymz apartamentami.
                We Włoszech i w Hiszpanii apartamenty są także bardzo popularne.

• wislok1 Re: brak fajnych hoteli w Chorwacji 27.02.12, 23:56
                  Włosi specjalizują się w małych hotelach rodzinnych i w apartamentach.
                  Wielkie hotele są bardzo drogie.
                  Hiszpanie mają ofertę dla każdego, ale rzadko są tam kompleksy hotelowe z all inclusive, bo prostu cena za coś takiego odstrasza przeciętnego turystę.
    • e-dom Re: brak fajnych hoteli w Chorwacji 27.02.12, 23:42
      Jeśli narzekasz na brak fajnych hoteli to z pewnością znajdziesz fajny apartament w naszej ofercie edom.pl. Mamy 200.000 kwater do wynajęcia w całej Europie w każdym zakresie cenowym - z pewnością coś spełni Twoje oczekiwania.
    • Gość: klk Re: brak fajnych hoteli w Chorwacji IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.12, 10:55
      To jedź do Egiptu.
      • wislok1 Re: brak fajnych hoteli w Chorwacji 28.02.12, 23:57
        Albo się jedzie na wczasy do danego kraju, odpoczywa i poznaje ten kraj, poznaje ludzi, poznaje ciekawe miejsca,
        zdobywa wiedzę o świecie,

albo się jedzie do hotelu, gdzie ludzie zarabiają nędzne grosze i poza kiczowatymi hotelami jest brud, smród i ubóstwo
        i zdobywa wiedzę o hotelu

W tym pierwszym przypadku jedzie się do realnego miejsca, realnych ludzi.
        W tym drugim przypadku biura podróży sprzedają marzenia o bajkowym pałacu, gdzie spełaniane są wszystkie zachcianki,
        co kto wybiera, jego sprawa
        • Gość: monia-pi Re: brak fajnych hoteli w Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 14:34
          Nie rozumiem tego ciągłego narzekania i porównywania . Każdy kraj jest inny, ma inną kulturę, inne zwyczaje i dla mnie nie ma problemu z dostosowaniem się. Zawsze jadę na wczasy z pozytywnym nastawieniem i jestem zawsze zadowolona czy jest to apartament we Włoszech, czy hotel all w Chorwacji czy w Tunezji. A jak ktoś nie potrafi się zaaklimatyzować to niech siedzi w domu. Bo jak można porównywać Egipt z Chorwacją to nie wiem?
          Może w Chorwacji są skromniejsze hotele ale za to masz komfort , że nikt cię nie zaczepia, nie klepie tu i tam a personel jest o niebo przyjemniejszy i cywilizowany! a przy tym nie ryzykujesz , że spędzisz tydzień w toalecie ;-)
          • wislok1 Re: brak fajnych hoteli w Chorwacji 05.03.12, 22:19
            Nie rozumiem ludzi, któzy jeżdżą do hoteli, zamiast do danego kraju.
            W Egipcie jest tyle interesującyh miejsc, a ogromna większość interesuje się tylko hotelami.
            No, ale oni zapewne nie rozumieją, ja można zwiedzać kraj zamiast cały czas leniuchować i objadać się, nonstop

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka