Dodaj do ulubionych

Kupię apartament

IP: *.nowysacz.vectranet.pl 17.03.12, 12:05
Witam!'
Wiem, że to forum wakacyjne, ale może jest ktoś , kto wie o apartamencie do sprzedaży w Dalmacji. Przeglądam portale nieruchomości, ale szukam wszędzie.
Obserwuj wątek
    • Gość: tom Re: Kupię apartament IP: *.tvkstella.pl 17.03.12, 14:19
      ...a myślisz, że w Chorwacji dla Polaka czy innego obcokrajowca prawnie jest to takie proste, jak kupno mieszkania w Polsce?
      Niedawno widziałem w biurze nieruchomości w jakimś niewielkim miasteczku, bodaj w Pirovacu, oferty, wśród których był m. in. 75-metrowy, nowoczesny, dobrze wyposazony (m.in. klimatyzacja) apartman tuż przy morzu, za 950 € za metr kwadratowy. Widziałem ten dom i, nie powiem, wyglądało to interesująco. Zwłaszcza z zestawieniu z ceną na poziomie wówczas sporo poniżej 4 tys. PLN-ów za metr...
      Jeśli jesteś zdecydowany, to jednak najłatwiej robić rekonesans na miejscu, a rozpoznanie internetowe traktować jako bardzo, ale to bardzo wstępne i orientacyjne
      • hepik1 Re: Kupię apartament 17.03.12, 15:59
        Od 2009 chyba juz nie ma żadnych problemów prawnych:

Art. 358 a

1. Postanowienia art. 354 do 358 Ustawy o prawie własności i innych prawach rzeczowych (Narodne novine nr 91/96, 68/98, 137/99, 22/00, 73/00 114/01, 79/06 i 141/06) nie dotyczą obywateli i osób prawnych z krajów członkowskich Unii Europejskiej. Osoby te uzyskują prawo własności nieruchomości na warunkach jakie obowiązują w tej kwestii obywateli Republiki Chorwacji i osoby prawne mające siedzibę w Republice Chorwacji.

Nie da sie kupić ziemi rolnej i lasów(przez 12 lat)
        • wislok1 Re: Kupię apartament 17.03.12, 17:55
          Jedyny problem to znalezienie odpowiedniej oferty
          • grekan Re: Kupię apartament 18.03.12, 02:11
            Skorzystaj ze str: rightmoveoverseas
    • Gość: kuna Re: Kupię apartament IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.12, 16:11
      Hej Bartek
      a tu szukałeś ?
      www.realitica.com/for+sale/apartments/supetar/Split-Dalmatia/
    • Gość: salona Re: Kupię apartament IP: *.dsl.optinet.hr 24.03.12, 10:49
      polecam: www.biliskov.com
      ma szeroka oferte

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się