Dodaj do ulubionych

ceny w Czarnogórze

26.06.12, 15:30
Chciałabym się dowiedzieć jakie są obecne ceny podstawowych produktów w Czarnogórze. Co opłaca się wziąś z polski a co kupić na miejscu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zbyszek Re: ceny w Czarnogórze IP: *.sileman.net.pl 26.06.12, 21:42
      W 2010r jak byłem w Czarnogórze właściwie nic się nie opłacało brać z Polski no chyba że ktoś bez "tyskiego itp"nie może wytrzymać!
    • Gość: jurek Re: ceny w Czarnogórze IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.12, 08:13
      Jak jedziesz z małymi dziećmi, to proponuję zabrać trochę wekowanych potraw, które twoje dzieci lubią jeść na obiad. One nie lubią eksperymentów, nawet jeśli są pyszne - przynajmniej moje tak mają. Resztę kupisz na miejscu w rozsądnej cenie.
      • Gość: opal20 Re: ceny w Czarnogórze IP: *.telpol.net.pl 10.07.12, 00:45
        Ma pytanie dla bywalców w Chorwacji i Czarnogórze czy ceny sa zblizone chodiz mi o kwatery i art. spożywcze. o dlat jeżdze na Chorwację i jestem zakochany tym kraju w tym roku zastanaiwam się czy jest sens jechac dalej do Czarnogóry jakie jest wasze zdanie? Czy we wrześniu łatwo o kwatery?
        • des4 Re: ceny w Czarnogórze 10.07.12, 08:05
          ceny w CG są generalnie znacznie niższe niż w HR, kilka lat temu apartament 2+1 przy samym morzu w Canj z pełnym wypasem kosztował nas niecałe 25 euro doba, w zeszłym byli tam znajomi i płacili niecałe 30 euro doba

spożywka w cenach polskiej, chleb 0,5 euro, piwo Niksicko 0,7 euro, wino Vranac/Krstac 2-3 euro/litr duży obiad w knajpce dla 2+1 z napojami ok. 15 euro

to ceny w mniejszych, bardziej kameralnych miejscach, w lansiarskiej Budvie ceny są znacznie wyższe, w zasadzie podobne do chorwackich

w Budvie
          • krzych0 Re: ceny w Czarnogórze 29.07.12, 21:14
            ja też poproszę adres do Canj - krzych0@gazeta.pl, dzięki
        • Gość: Zbyszek Re: ceny w Czarnogórze IP: *.sileman.net.pl 15.07.12, 02:03
          Jeśli jesteś zakochany w Chorwacji to zostań wierny Chorwacji...Zdrada może cię wiele kosztować...
    • troms Re: ceny w Czarnogórze 10.07.12, 10:40
      chleb - 0,9 euro
      piwo - 0,7 butelka mała butelka
      woda 1,5 litra - 0,4

Cóż jeszcze więcej potrzeba do przeżycia?
      • Gość: tom Re: ceny w Czarnogórze IP: *.tvkstella.pl 10.07.12, 14:11
        Odpowiem zaczepnie: czego potrzeba? Najtańszy znośny Vranac - 3 €, ale u gospodarza - od 5 € w górę, rakija - 10 €, u gospodarzy ani o pół centa taniej niż w sklepach. W tym czasie w Chorwacji czy nawet w Neum po drodze dobre wino kupowało się za jakieś 25 kun w sklepie (a za 15 - u gospodarza), a rakiję - za 65-70 z sklepie lub za 35-40 u gospodarza. 35-40 kun to mniej więcej 4,5-5 €.
        Dla uczciwości dodam, że za 2-osobowe mieszkanie w Canju płaciliśmy... 10 €, podczas gdy w Chorwacji to było nierealne, podobne jakościowo choć większe wynajmowaliśmy za 25 €.
        No, i nigdzie też nie mieliśmy do czynienia z espresso takim jak w "Panoramie" przed wjazdem nad Jez. Skodarskie: 0,50 € za wspaniałą kawę i szklanicę lodowatej mineralki. Podobną, nie gorszą, kawę w stacji paliw przy magistrali gdzieś pod sv. Stefanem wyceniono za 0,80 €. Z napiwkami (za co nieomal machano nam chusteczką po odjeździe) wyszło nas za dwie kawy, lodowatą i smaczną mineralną, odpoczynek i obsługę łącznie jakieś 8,50 PLN... Spotkał ktoś takie ceny w naszych turystycznych zagłębiach??

Jeszcze mi się plączą po głowie ceny pomidorów - 1-1,6 €, lodów - 0,50 € krugla, burka (znakomity - w Ulcinju, jeszcze gorący, bo w piekarni) - 1,0 €, winogrona - drobniuteńkie, ale przepyszne - 1,6 € za kilogram, mały chlebek - 0,6 €, smaczniejszy niz w Chorwacji bo nie taki wysokoglutenowy i puchaty
        • Gość: gtw Re: ceny w Czarnogórze IP: 195.158.247.* 10.07.12, 15:15
          wino od 2 ero za litr wzwyż, chleb 0,5 euro, pomidory 0,5 euro/kg, winogrona 1 euro/kg, papierosy 1,5-2 euro, piwo 0,5 euro (tyle samo kaucja za butelkę), wędliny i ser zółty nieco droższe niż u nas, cola 2 litry 1,25 euro, woda mineralna 0,5 euro/1,5 litra

apartamenty dla 4 osób w okolicach Petrovac ok. 30-40 euro, w kierunku Baru i dalej taniej
        • lupus24 Re: ceny w Czarnogórze 10.07.12, 23:50
          tom, a masz może jakieś namiary na gospodarzy, u których miałeś nocleg w Canju? Podałbyś ewentualnie swojego maila?
          • Gość: tom Re: ceny w Czarnogórze IP: *.tvkstella.pl 11.07.12, 07:42
            Mam, podaj adres e-mail, wyślę
            • lupus24 Re: ceny w Czarnogórze 11.07.12, 19:48
              lupus24@o2.pl
            • Gość: powsinoga Re: ceny w Czarnogórze IP: *.toya.net.pl 15.07.12, 00:48
              jeżeli to nie problem to cyknij również mnie, radewa@gazeta.pl, pozdrawiam
              • Gość: robo Re: ceny w Czarnogórze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.12, 14:54
                Witam a może ktoś podać jaką droga jechać najlepiej bo do chorwacji to ja jade na austrie . słowenie a na czarnogóre może ma ktoś sprawdzoną droge za info z góry wielkie dzięki .
                A jeszcze jak by ktoś z obecnych tu szanownych ludzi :)) dał jakiś fajny namiar na kwaterki w czarnogórze to bym był wdzięczny:) Pozdrawiam moj emeil robinssons@vp.pl
                • Gość: aga1 Re: ceny w Czarnogórze IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.12, 19:44
                  Dzisiaj wróciłam z Czarnogóry. Budva bardzo droga, tłoczno. Wylądowaliśmy w Ulcij. Dużo taniej, kwatery od 6 - 10 euro za osobę. W restauracjach 4 - 10 euro. Kurczak, wołowina do 6 euro, ryba 8 euro. polecam restaurację Europa. Jedzenie pyszne i nikt nie chorował, obsługa na medal ;-)) za 4 osoby z piciem płaciliśmy 25 euro za obiad. Plaża Copacabana, leżaki po 6 euro za dwie sztuki z parasolem. Piach wulkaniczny ciemny, ale zdrowotny, woda czysta. Pozwalali nam brac 3 leżaki w cenie 6 eu. Warto zobaczyć Czarnogórę, obok Albanię, z drogami dobrymi, a nie tak jak czytałam przed wyjazdem na forach, że dróg brak - bzdura. Dużo turystów, w tym polaków. Ale chyba tam nie wrócę. Za daleko...za rok Chorwacja. kwatery nowe, super polecam + 38230411636 - w necie zdjęcia willi DORDANI - DORATA. Płaciliśmy po 9 euro lub +38230412765 - Ardolić Meto, za 8 euro też nowe, ale kuchnia wspólna na 4 pokoje.
                  • Gość: Beata Re: ceny w Czarnogórze IP: *.dynamic.mm.pl 01.06.14, 19:21
                    Proszę o namiary na wille Dordani caliber50@onet.pl dziekuję
            • Gość: sigal Re: ceny w Czarnogórze IP: *.145.246.94.ip4.artcom.pl 29.07.12, 19:18
              jeżeli możesz podaj namiary sigal1962@op.pl Dziękuje

• Gość: slawomir99 Re: ceny w Czarnogórze IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.14, 12:13
                jeśli mogę prosić o namiary na noclegi w czarnogórze to bardzo dziękuję
                mój email domagala996@wp.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka