Dodaj do ulubionych

Chorwacja- Dubrovnik- Tanio !!

16.07.12, 15:12
26 lipca we dwoje ruszamy w podróż do południowej Dalmacji :) Chcę żeby to była podróż w połowie poślubna i dla aktywnych. Budżet ustaliliśmy do 4000 zł. Pojazd to Opel Corsa C 1.2 gaz. Wszystko na własną rękę. Znalazłem ofertę na booking.com apartamentu dla 2 osób. www.booking.com/hotel/hr/villa-narona.pl.html . Mamy możliwość przenocowania w Wiedniu za darmochę u naszych znajomych. Dlatego podróż zaplanowałem --> Tarnów- Bratysława - Wiedeń / Wiedeń - Graz - (ominięcie płatnych tras w Słowenii) do Plitwickich Jezior (tam nocleg) z Plitwickich jezior - Sibernik (zwiedzanie 3 godzinne) poźniej za Dubrovnik do pensjionatu. Droga powrotna przez Węgry non-stop.
Koszty:
Paliwo 3000 km + 500 km na dojazdy = 280 l gazu = 840 zl
Winiety 7E + 8E + 250 zl ( oplaty w chorwacji 60% autostrady) + 70 węgry = 380 zl
Nocleg 250 E -1050 zl (7 nocy)
7x 30E dziennie na jedzenie - 880
Zostaje 750 na nurkowanie, rejs statkiem (np fish picnic), czy inne atrakcje.
Proszę polecicie nam co warto zwiedzić w południowej Dalmacji :)
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Chorwacja- Dubrovnik- Tanio !! 16.07.12, 15:45
      Na 7 dni do Dubrovnika,1500 km w jedna stronę?
      Nie prościej samolotem?
      Drozej nie wyjdzie,na miejscu w poblizu ,to co najważniejsze można zobaczyć bez auta,jedynie Plitvice odpadną.
      • ramzei Re: Chorwacja- Dubrovnik- Tanio !! 16.07.12, 15:59
        Jak widzisz koszty przejazdu są podobne same jak przelotu w sezonie (no chyba że trafisz w super ofertę). No i mamy samochód żeby pojechać do Czarnogóry czy jak wcześniej wspominałem Wiedeń zwiedzić :) W sumie podróż to 9 dni 7 dni pod samym Dubrownikiem. Samochód = wolność :)
        • hepik1 Re: Chorwacja- Dubrovnik- Tanio !! 16.07.12, 16:34
          Zwłaszcza wolni bedziecie na tym nonstop powrocie ;)
          Ale powodzenia życzę!
        • hepik1 Re: Chorwacja- Dubrovnik- Tanio !! 16.07.12, 16:46
          A wracając do tematu-warto wjechać na g.Srd,kolejką albo samochodem(taniej) przed zachodem słońca ,by i po zmierzchu zobaczyć oswietlony Dubrovnik,stateczkiem na wyspe Lopud się machnąć,samochodem do Orebicza by w kilkanscie minut promem Korczulę zobaczyć,ewentualnie arborettum w Trsteno.Jeśli jeszcze ma byc CG i i tak te siedem dni braknie.
          • ramzei Re: Chorwacja- Dubrovnik- Tanio !! 16.07.12, 17:00
            Dzięki ! Na punkt widokowy to na 100%
    • Gość: Irek Re: Chorwacja- Dubrovnik- Tanio !! IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.12, 10:50
      Ja Dubrownik planuję za rok ale wtedy na 100% w program wrzucam urokliwy Mostar. A dla młodego małżeństwa to powinna być podstawa zwiedzania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka