lillylive 26.12.12, 17:53 Witam serdecznie Czy na wyspie Korcula znajdę plaże takie jak na riwierze makarskiej jak np w Tucepi czyli przyjemny żwirek,łagodne zejscie do morza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: darek.59.pl Re: Korcula plaże IP: *.dynamic.chello.pl 26.12.12, 19:02 Lumbarda, moim zdaniem plaże są ładniejsze z bardzo drobniutkiego żwirku. Łagodne zejścia do morza, a plaże są mniej zatłoczone. Odpowiedz Link Zgłoś
lillylive Re: Korcula plaże 27.12.12, 08:27 No własnie Lumbarda podobno piasek i morze nie jest takie czyste,tak gdzieś przeczytałam. Szukam plaży podobnej do takich jak są w Tucepi,Breli,myślałam wstępnie o Prizbie ew Zavalaticy ale z tego co oglądam to wszędzie skaliste wybrzeże:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda Re: Korcula plaże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.12, 21:37 w lumbardzie było ładnie jeszcze 4 lata temu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turist Re: Korcula plaże IP: *.204.69.37.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.01.13, 15:02 W Lumbardzie właściwie za wioską jest jedna plaża piaszczysta. Dojazd samochodem, piasek brudnoszary, woda mętna. Najgorsze dla mnie były duże skały i kamole poutykane w piasku - wygląda jakby plaża była sztucznie nasypana. We wiosce dodatkowo mała plażka żwirowa z jeżowcami. Plaże Lumbardy często są wspominane w informacjach i dlatego pewnie b. zatłoczone- już tam nie jeżdzę! Odpowiedz Link Zgłoś
lillylive Re: Korcula plaże 04.01.13, 11:03 Dziękuje, zrezygnowałam z Korculi jedziemy na Hvar:) Odpowiedz Link Zgłoś