bartolomeo81 13.07.04, 14:06 Witam, wybieram sie do CHorwacji pod koniec lipca, a znajomi ostatnio uraczyli mnie taka oto informacja, iz sa tam tylko kamieniste plaze. Czy to jest rzeczywiscie prawda. Czy ktos zna rejony z piaszczystymi plazami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bob Re: Piaszczyste plaze w Chorwacji IP: 217.153.180.* 13.07.04, 14:13 Generalnie powinieneś się cieszyć, bo przy kamienistej plaży woda jest bardzo czysta. Ja wróciłem z ośrodka ZATON, w którym sztucznie stworzono plażę z gruboziarnistego piasku. Żadna rewelacja i woda bywała dość mętna, ale dla dzieci mozliwość zabawy w piasku miała jakieś znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
bartolomeo81 Re: Piaszczyste plaze w Chorwacji 13.07.04, 14:25 Generalnie to tak, ale nie ma jak powylegiwac sie na cieplym piaseczku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: Piaszczyste plaze w Chorwacji IP: *.class145.petrotel.pl 13.07.04, 18:07 piaszczystożwirowa plaża jest w Orebicu, na Bolu.Względna plaża jest w Marinie, Primostenie. /Ja też nie lubię plaż betonowych i kamieniastych i nie wiem dlaczego niektórzy w nich się zachwycają /.W tych miejcach co wymieniłem - byłem i korzystałem z tych plaż i dlatego je polecam.W każdym z tych miejsc są także plaże kamieniaste- no ale ja je omijałęm z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dras3adam Re: Piaszczyste plaze w Chorwacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.04, 08:46 piaszczyste plaże oraz płycizna dość daleko od brzegu (bezpieczeństwo dzieci) są na wyspie Raab. Do niektórych trzeba jednak trochę przejść przez las (do 15- 20 min), cześć to plaże FKK ale tak rozległe że naprawdę jest dużo luzu i można się czuć swobodnie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kbw Re: Piaszczyste plaze w Chorwacji 20.07.04, 14:12 Spotkałam piaszczystą plażę i to ponoć jedną z niewielu na wyspie Korcula w miejscowości Lumbarda, dojazd do plaży przez uliczki prowadzące wsród plantacji winogron. Osobiście wolę plaże z drobnymi białymi kamyczkami, też ze względu na jakość wody. Pozdrawiam i życzę wspaniałych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Piaszczyste plaze w Chorwacji IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 20.07.04, 18:11 Potwierdzam że piekna piaszczysta i bardzo duża plaża , poza tym daleko w morze jest bardzo płyciutko (czasem to trochę denerwujące bo żeby popływać to trzeba iść i iść...)jest na wyspie Rab a dokładnie w miejscowości Lopar. Plaża nazywa się San Marino.Tylko parking jest płatny, plaża darmo. Na przeciw jest mała wysepka gdzie można płynąc wpław, bo bliśko. Z niej piękne widoki. Wogóle jest tam bardzo pięknie, gdzie się spojrzy to wysepki albo góry ,nie to co u nas tylko horyzont.Woda kryształ i sa też fajne dzikie plażyczki, ddzie mało ludzi, tylko jeśli z dziećmi to uwaga na naturystów.Acha sąteż atrakcje typu zjężdzalnia i oczywiście bary i lodziarnie przy plaży, no i autocamp. Ale my korzystaliśmy z kwatery bo chyba mała różnica w cenie. Ale było to 2 lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Piaszczyste plaze w Chorwacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 14:08 a czy mogłabys podac namiar na tę kwaterę, bo wybieram się tam w tym roku? agnieszka@franctextil.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kulczyk Re: Piaszczyste plaze w Chorwacji 23.07.04, 20:55 Genialne piaszczyste plaże są na południe od Splitu, w miejscowości Omis i Dugi Rat. Są tam też świetne kempingi, m.in. Diana, gdzie ja nocowałem, ale też sporo innych. Ceny bardziej niż przystępne, a mój kamping miał własną plażę i można było na niej spać. Oczywiście piaszczystą. Frajda nie z tej ziemi. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon Re: Piaszczyste plaze w Chorwacji IP: *.mokre.com.pl 24.07.04, 17:13 np. www.kroatien-urlaub-kroatien.de/chorwacja/house.cfm? PlaceID=110&HouseID=1424 pansion lopar - milo i z niezlym zarciem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomaszeko Re: Piaszczyste plaze w Chorwacji IP: *.atlas.com.pl / *.atlas.com.pl 22.07.04, 15:00 Są kamieniste albo żwirowe. Plaże miejskie bywają na małych odcinkach wybetonowane. Dorośli jakoś przeżyją ale gorzej z małymi dziećmi. Najlepsze są tenisówki, które wyrzuca sie na brzeg po wejściu na głębszą wodę, czyli przeważnie 2-3 metry od brzegu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: Piaszczyste plaze w Chorwacji IP: *.kghm.pl 23.07.04, 11:22 W Loparze jest tez plaza piaszczysta od strony wyjazdu z promu .Poleca restauracje w loparze o nazwie Ancora , bardzo dobre jedzenie i nie drogo do tego bardzo mila kelnerka. przed obiadem aparitif ,obiadek , a po obiadku kieliszek rakiji na koszt restauracji. poszukaj Ankory bo warto i duzo osob o niej nie wie na San marino jest drogo i jak dla mnie za duzo niemiaszkow ktorzy sie panosza a na nas polaaczkow patrza spod byka. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: Piaszczyste plaze w Chorwacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.04, 11:57 Orebic Odpowiedz Link Zgłoś