Dodaj do ulubionych

Piaszczyste plaze w Chorwacji

13.07.04, 14:06
Witam,
wybieram sie do CHorwacji pod koniec lipca, a znajomi ostatnio uraczyli mnie
taka oto informacja, iz sa tam tylko kamieniste plaze. Czy to jest
rzeczywiscie prawda. Czy ktos zna rejony z piaszczystymi plazami?
Obserwuj wątek
    • Gość: bob Re: Piaszczyste plaze w Chorwacji IP: 217.153.180.* 13.07.04, 14:13
      Generalnie powinieneś się cieszyć, bo przy kamienistej plaży woda jest bardzo
      czysta. Ja wróciłem z ośrodka ZATON, w którym sztucznie stworzono plażę z
      gruboziarnistego piasku. Żadna rewelacja i woda bywała dość mętna, ale dla
      dzieci mozliwość zabawy w piasku miała jakieś znaczenie.
      • bartolomeo81 Re: Piaszczyste plaze w Chorwacji 13.07.04, 14:25
        Generalnie to tak, ale nie ma jak powylegiwac sie na cieplym piaseczku :)
        • Gość: zbynek Re: Piaszczyste plaze w Chorwacji IP: *.class145.petrotel.pl 13.07.04, 18:07
          piaszczystożwirowa plaża jest w Orebicu, na Bolu.Względna plaża jest w Marinie,
          Primostenie. /Ja też nie lubię plaż betonowych i kamieniastych i nie wiem
          dlaczego niektórzy w nich się zachwycają /.W tych miejcach co wymieniłem - byłem
          i korzystałem z tych plaż i dlatego je polecam.W każdym z tych miejsc są także
          plaże kamieniaste- no ale ja je omijałęm z daleka.
    • Gość: dras3adam Re: Piaszczyste plaze w Chorwacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.04, 08:46
      piaszczyste plaże oraz płycizna dość daleko od brzegu (bezpieczeństwo dzieci)
      są na wyspie Raab. Do niektórych trzeba jednak trochę przejść przez las (do 15-
      20 min), cześć to plaże FKK ale tak rozległe że naprawdę jest dużo luzu i można
      się czuć swobodnie. pozdrawiam
      • kbw Re: Piaszczyste plaze w Chorwacji 20.07.04, 14:12
        Spotkałam piaszczystą plażę i to ponoć jedną z niewielu na wyspie Korcula w
        miejscowości Lumbarda, dojazd do plaży przez uliczki prowadzące wsród plantacji
        winogron. Osobiście wolę plaże z drobnymi białymi kamyczkami, też ze względu na
        jakość wody.
        Pozdrawiam i życzę wspaniałych wakacji
      • Gość: Ula Re: Piaszczyste plaze w Chorwacji IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 20.07.04, 18:11
        Potwierdzam że piekna piaszczysta i bardzo duża plaża , poza tym daleko w morze
        jest bardzo płyciutko (czasem to trochę denerwujące bo żeby popływać to trzeba
        iść i iść...)jest na wyspie Rab a dokładnie w miejscowości Lopar. Plaża nazywa
        się San Marino.Tylko parking jest płatny, plaża darmo. Na przeciw jest mała
        wysepka gdzie można płynąc wpław, bo bliśko. Z niej piękne widoki. Wogóle jest
        tam bardzo pięknie, gdzie się spojrzy to wysepki albo góry ,nie to co u nas
        tylko horyzont.Woda kryształ i sa też fajne dzikie plażyczki, ddzie mało ludzi,
        tylko jeśli z dziećmi to uwaga na naturystów.Acha sąteż atrakcje typu
        zjężdzalnia i oczywiście bary i lodziarnie przy plaży, no i autocamp. Ale my
        korzystaliśmy z kwatery bo chyba mała różnica w cenie. Ale było to 2 lata temu.
        • Gość: aga Re: Piaszczyste plaze w Chorwacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 14:08
          a czy mogłabys podac namiar na tę kwaterę, bo wybieram się tam w tym roku?
          agnieszka@franctextil.pl
          • jan.kulczyk Re: Piaszczyste plaze w Chorwacji 23.07.04, 20:55
            Genialne piaszczyste plaże są na południe od Splitu, w miejscowości Omis i Dugi Rat. Są tam też świetne kempingi, m.in. Diana, gdzie ja nocowałem, ale też sporo innych. Ceny bardziej niż przystępne, a mój kamping miał własną plażę i można było na niej spać. Oczywiście piaszczystą. Frajda nie z tej ziemi. Polecam.
          • Gość: egon Re: Piaszczyste plaze w Chorwacji IP: *.mokre.com.pl 24.07.04, 17:13
            np. www.kroatien-urlaub-kroatien.de/chorwacja/house.cfm?
            PlaceID=110&HouseID=1424

pansion lopar - milo i z niezlym zarciem
    • Gość: tomaszeko Re: Piaszczyste plaze w Chorwacji IP: *.atlas.com.pl / *.atlas.com.pl 22.07.04, 15:00
      Są kamieniste albo żwirowe. Plaże miejskie bywają na małych odcinkach
      wybetonowane. Dorośli jakoś przeżyją ale gorzej z małymi dziećmi. Najlepsze są
      tenisówki, które wyrzuca sie na brzeg po wejściu na głębszą wodę, czyli
      przeważnie 2-3 metry od brzegu.
      • Gość: Waldek Re: Piaszczyste plaze w Chorwacji IP: *.kghm.pl 23.07.04, 11:22
        W Loparze jest tez plaza piaszczysta od strony wyjazdu z promu .Poleca
        restauracje w loparze o nazwie Ancora , bardzo dobre jedzenie i nie drogo do
        tego bardzo mila kelnerka. przed obiadem aparitif ,obiadek , a po obiadku
        kieliszek rakiji na koszt restauracji. poszukaj Ankory bo warto i duzo osob o
        niej nie wie na San marino jest drogo i jak dla mnie za duzo niemiaszkow ktorzy
        sie panosza a na nas polaaczkow patrza spod byka. Pozdrowionka
    • Gość: zbynek Re: Piaszczyste plaze w Chorwacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.04, 11:57
      Orebic

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka