Dodaj do ulubionych

Chorwacja - jakie miejsce wybrać?

IP: *.syrion.pl 13.01.13, 11:11
Korcula - miasteczko Korcula
Podgora
Hvar - Stari Grad
czy miasteczko Makarska

które z tych miejsc najbardziej polecacie? Gdzie najciekawiej, najładniej? Planujemy wyjazd autokarowy z biura podróży na około 10 dni. Jesteśmy młodą parą i zależy nam też na ładnych plażach, fajnych miejsc do nurkowania ze sprzętem ABC, ciekawych miejsc do spacerów, dobrych połączeń na wycieczki...

Proszę o każdą opinię :)
Obserwuj wątek
    • Gość: ZBYNEK Re: Chorwacja - jakie miejsce wybrać? IP: *.plock.mm.pl 13.01.13, 11:55
      Baska Voda, Orebic.
    • wislok1 Re: Chorwacja - jakie miejsce wybrać? 13.01.13, 12:43
      Wszystkie miejsca sa bardzo fajne,
      trudno powiedzieć, gdzie jest najfajniej, różne są gusta i guściki,

może filmik z Podgory ?
      www.youtube.com/watch?v=ojmw_BhIHsE
      Z Makarskiej :
      www.youtube.com/watch?v=FcTXPutq6S4
      Jak widać Makarska to bardzo popularny kurort, Podgora jest spokojniejsza

A co do wysp, to polecam dyskusję na tym forum:
      forum.gazeta.pl/forum/w,201,136463668,,Korcula_czy_Hvar_.html?v=2
      Ważny jest tez wybór hotelu, lepiej wybrać z dobrymi opiniami od innych turystów
      • wislok1 Re: Chorwacja - jakie miejsce wybrać? 13.01.13, 12:47
        Ponieważ dyskusja na forum raczej nie dotyczyła waloró Korczuli i Hvaru, to polecam filmy.
        Korczula:
        www.youtube.com/watch?v=qQ79rKsDIlc
        www.youtube.com/watch?v=CJumR9FhZU8
        Ważne jest też, gdzie wasz hotel się znajduje, np. czy da się dojść spacerem do najbliższego miasta, bez auta jest się trochę "uwięzionym"
        • wislok1 Re: Chorwacja - jakie miejsce wybrać? 13.01.13, 14:39
          W Starigrad na wyspie Hvar jest polska baza nurkowa Nautica
          www.nurkomania.pl/nurkowanie_chorwacja.htm
          • Gość: anonim Re: Chorwacja - jakie miejsce wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.15, 11:54
            Na wyspie Pag w miejscowości Metajna znajduje się Polska Baza Nurkowa. www.aquamatic.pl/chorwacja-nurkowanie Można tam zrobić tanio kurs OWD, a kadra jest warta polecenia.
    • Gość: JJ Re: Chorwacja - jakie miejsce wybrać? IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.13, 14:13
      Zadne z wymienionych miejsc nie spełni wszystkich wymienionych oczekiwan . Wszystkie miejsca sa urokliwe. Baza nurkowa jest tez w Korculi w poblizu hotelu Bon Repos. Z plazami w Korculi i Starim Gradzie kiepsko. Z wycieczkami z wysp na pewno gorzej niż z lądu / praktycznie na Hvarze pozostaje wyspa/. Wiele też zależy gdzie bedziecie mieszkac tak w przypadku Korculi i SG. jesli jestescie młodzi to najwiecej walorow dla Waszych oczekiwań bedzie w Makarskiej / ale to może wypowie sie ktos kto zna to miejsce z pobytu/.
    • arnaut7 Re: Chorwacja - jakie miejsce wybrać? 22.01.13, 17:03
      Dzień dobry!
      Ofiaruję Ci mój dom na plaży na wakacje.
      Dom posiada trzy kondygnacje. Każde piętro jest odrębna kwestia i oddzielne mieszkanie.

Możesz zobaczyć mieszkanie ze zdjęciami i cenami na link:

www.wix.com/croatiatrogir/samir

na youtube

www.youtube.com/watch?v=yTf59AnolIE
      www.youtube.com/watch?v=tyK7wlYpaMs
      Mam nadzieję, że Ci się spodoba.
      Czekamy na Wasze odpowiedzi!
      Życzę Ci wszystkiego najlepszego!
      Samir Arnaut
    • lillylive Re: Chorwacja - jakie miejsce wybrać? 22.04.15, 19:25
      Witaj,byłam po 2tyg w każdym z tych miejsc,dla mnie bezsprzecznie nr1-Hvar!!!,nr2-Korcula,nr-3 Podgora,a Makarska to daleko daleko w tyle,ogólnie na wyspach zupełnie inny klimat,polecam wyspy!!!!!!
    • parasol74 Re: Chorwacja - jakie miejsce wybrać? 02.06.15, 16:24
      Droga Pani,
      Miejsce, które mogę polecić zachowując całkowitą czystość sumienia to Makarska. Jest to miejscowość niezwykle urokliwa i gdyby nie to, że czasami trzeba wrócić do rzeczywistości zostałbym tam na zawsze. Podczas mojego pobytu doświadczyłem szeregu niezwykłych przeżyć mających również związek z wycieczkami fakultatywnymi.
      Pozdrawiam, Tadeusz z Lublina
      • crolove Re: Chorwacja - jakie miejsce wybrać? 09.06.15, 08:20
        Jeśli chodzi o widoki to Makarska jest OK, natomiast jeśli chodzi o kulturę Polaków po zmierzchu zdecydowanie Makarska traci na uroku ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka