Gość: koko IP: *.e-loko.pl 16.07.04, 22:33 Mam niespodziewany urlop,chciałbym skoczyc do Chorwacji.Nigdy tam nie bYłem.Wszyscy znajomi polecaja okolice Trogiru.Poradżcie coś!Będe wdzięczny!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: chesjowisz Re: Chorwacja-PIERWSZY RAZ-GDZIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 22:35 www.primosten.hr Odpowiedz Link Zgłoś
prawnik3 Re: Chorwacja-PIERWSZY RAZ-GDZIE? 16.07.04, 22:41 Wyspa Brac miejscowości Bol albo Supetar. Trogir też jest ładny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: Chorwacja-PIERWSZY RAZ-GDZIE? IP: *.class145.petrotel.pl 16.07.04, 23:18 Dalmacja -na początek może być Primosten,Marina lub Trogir, z tych okolic masz blisko do wodospasów Krka, Splitu, Szybenika lub Orebic na Peljesacu gdzie masz blisko do Dubrownika, Stonu,Korculi itp.A te miejsca trzeba zobaczyć jak i jeziora Plitwickie po drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
monikannaw Re: Chorwacja-PIERWSZY RAZ-GDZIE? 17.07.04, 17:58 Wybierz się w okolice Omiś. My byliśmy w tamtym roku MImice - piękne miejsce- zrobiliśmy wypady do Splitu, Macarskiej, Baśka Woda, Dubrownik - warto zwiedzić Odpowiedz Link Zgłoś
stjepan Re: Chorwacja-PIERWSZY RAZ-GDZIE? 17.07.04, 21:53 Gorąco polecam Hvar!!! Spędziłem tam najpiękniejsze wakacje w życiu! Polecam hotel BODUL, a w szególności personel. zaljubljen u Hrvatsjkoj, Maciek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Chorwacja-PIERWSZY RAZ-GDZIE? IP: *.toya.net.pl 18.07.04, 06:43 ile ludzi tyle zdań, bo każdy będzie polecał ci cos innego w rezultacie najlepiej jak wsiadziesz w samochód i pojezdzisz po całej chorwacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deo Re: Chorwacja-PIERWSZY RAZ-GDZIE? IP: 81.219.167.* 18.07.04, 11:30 Oczywiscie zgadzam sie z poprzedniczka odnosnie ilosci zdań ale z mojej strony zasugerowalbym najpierw jazde na południe Chorwacji - czyli Dalmacjii dlatego że mozna dojechac tam tą kontrowersyjną / jest czy nie ma ?/ autostradą do Splitu - tak czy inaczej normalna drogą . Natomiast po pobycie gdzies w Dalmacji jechac w góre " magistralą adriatycką - Jardanką " do Rijeki i albo przez Postojną / w Słowenii / do kraju albo przez Wenecje jak nie byłeś . Magistrala adriatycka to piękna droga nad samym brzegiem Adriatyku ale strasznie kręta i dośc wąska - nie przyspieszysz za bardzo tym bardziej , że Policja czuwa i łapie stąd pisze , ze najpierw warto dojechac szybko " normalną " drogą . pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Chorwacja-PIERWSZY RAZ-GDZIE? IP: *.e-loko.pl 18.07.04, 21:22 Dzieki wszystkim!W takim razie robie objazd,głównie Dalmacje i na południe.Podobno im bardziej na południe tym mniejszy tłok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożena Re: Chorwacja-PIERWSZY RAZ-GDZIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 10:44 Ja jeździłam na Istrię , jest fajnie ale wybrzeże kamieniste, ceny stosunkowo wysokie, owoce w sierpniu, jak wszyscy informują kampingi drogie byc może namiot tańszy. Ponoś najlepiej opłaca się kwatera, ale to i tak około 600/tydzień . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomash Re: Chorwacja-PIERWSZY RAZ-GDZIE? IP: *.kki.krakow.pl 19.07.04, 12:37 Ja bym polecil Dubrovnik i jego okolice, np kemping w miejscowosci Vodice, parenascie kilometrow przed Dubrovnikiem. To prawda, jest daleko, ale warto zobaczyc Dubrovnik, jest przepiekny i bedac tam, trzeba koniecznie wjechac do Mariny - darmowy basen ze slodka, niechlorowana woda i pyszne jedzenie! A jakie statki dookola! Niezpomniane wrazenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Chorwacja-PIERWSZY RAZ-GDZIE? IP: *.chello.pl 19.07.04, 18:04 Wczoraj wróciłem z Chorwacji. Byłem na płw. Istra w miejscowości Savudrija. Byłem tam już 7 -y raz i nie żałuję. Do granicy ze Słowenią 15 min. (samochodem) tu jest o wiele taniej jeżeli chodzi o benzynę i jedzenie; kolejne 12 min. i jesteś w Trieście(Włochy); z Savudriji do Wenecji jest 2 h drogi. O okolicy wiem wszystko. Co zwiedzać, co ile kosztuje i jak najszybciej dojechać. Z namiotem jeżdżę tam od lat i jeździć będę. Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to pytaj jskwiercz@hotmail.com Skąd jesteś/ to powiem Ci jak tam dojechać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś