Dodaj do ulubionych

Chorwacja-PIERWSZY RAZ-GDZIE?

IP: *.e-loko.pl 16.07.04, 22:33
Mam niespodziewany urlop,chciałbym skoczyc do Chorwacji.Nigdy tam nie
bYłem.Wszyscy znajomi polecaja okolice Trogiru.Poradżcie coś!Będe wdzięczny!!
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: chesjowisz Re: Chorwacja-PIERWSZY RAZ-GDZIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 22:35
      www.primosten.hr
    • prawnik3 Re: Chorwacja-PIERWSZY RAZ-GDZIE? 16.07.04, 22:41
      Wyspa Brac miejscowości Bol albo Supetar. Trogir też jest ładny.
      • Gość: zbynek Re: Chorwacja-PIERWSZY RAZ-GDZIE? IP: *.class145.petrotel.pl 16.07.04, 23:18
        Dalmacja -na początek może być Primosten,Marina lub Trogir, z tych okolic masz
        blisko do wodospasów Krka, Splitu, Szybenika lub Orebic na Peljesacu gdzie
        masz blisko do Dubrownika, Stonu,Korculi itp.A te miejsca trzeba zobaczyć jak
        i jeziora Plitwickie po drodze.
    • monikannaw Re: Chorwacja-PIERWSZY RAZ-GDZIE? 17.07.04, 17:58
      Wybierz się w okolice Omiś. My byliśmy w tamtym roku MImice - piękne miejsce-
      zrobiliśmy wypady do Splitu, Macarskiej, Baśka Woda, Dubrownik - warto zwiedzić
      • stjepan Re: Chorwacja-PIERWSZY RAZ-GDZIE? 17.07.04, 21:53
        Gorąco polecam Hvar!!!
        Spędziłem tam najpiękniejsze wakacje w życiu! Polecam hotel BODUL, a w
        szególności personel.

zaljubljen u Hrvatsjkoj,
        Maciek.
    • Gość: maja Re: Chorwacja-PIERWSZY RAZ-GDZIE? IP: *.toya.net.pl 18.07.04, 06:43
      ile ludzi tyle zdań, bo każdy będzie polecał ci cos innego
      w rezultacie najlepiej jak wsiadziesz w samochód i pojezdzisz po całej chorwacji
      • Gość: deo Re: Chorwacja-PIERWSZY RAZ-GDZIE? IP: 81.219.167.* 18.07.04, 11:30
        Oczywiscie zgadzam sie z poprzedniczka odnosnie ilosci zdań ale z mojej strony
        zasugerowalbym najpierw jazde na południe Chorwacji - czyli Dalmacjii dlatego
        że mozna dojechac tam tą kontrowersyjną / jest czy nie ma ?/ autostradą do
        Splitu - tak czy inaczej normalna drogą .
        Natomiast po pobycie gdzies w Dalmacji jechac w góre " magistralą adriatycką -
        Jardanką " do Rijeki i albo przez Postojną / w Słowenii / do kraju albo przez
        Wenecje jak nie byłeś .
        Magistrala adriatycka to piękna droga nad samym brzegiem Adriatyku ale
        strasznie kręta i dośc wąska - nie przyspieszysz za bardzo tym bardziej , że
        Policja czuwa i łapie stąd pisze , ze najpierw warto dojechac szybko "
        normalną " drogą .
        pzdr deo
        • Gość: koko Re: Chorwacja-PIERWSZY RAZ-GDZIE? IP: *.e-loko.pl 18.07.04, 21:22
          Dzieki wszystkim!W takim razie robie objazd,głównie Dalmacje i na
          południe.Podobno im bardziej na południe tym mniejszy tłok.
    • Gość: Bożena Re: Chorwacja-PIERWSZY RAZ-GDZIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 10:44
      Ja jeździłam na Istrię , jest fajnie ale wybrzeże kamieniste, ceny stosunkowo
      wysokie, owoce w sierpniu, jak wszyscy informują kampingi drogie byc może
      namiot tańszy. Ponoś najlepiej opłaca się kwatera, ale to i tak około
      600/tydzień .
    • Gość: tomash Re: Chorwacja-PIERWSZY RAZ-GDZIE? IP: *.kki.krakow.pl 19.07.04, 12:37
      Ja bym polecil Dubrovnik i jego okolice, np kemping w miejscowosci Vodice,
      parenascie kilometrow przed Dubrovnikiem. To prawda, jest daleko, ale warto
      zobaczyc Dubrovnik, jest przepiekny i bedac tam, trzeba koniecznie wjechac do
      Mariny - darmowy basen ze slodka, niechlorowana woda i pyszne jedzenie! A jakie
      statki dookola! Niezpomniane wrazenia!
    • Gość: Jarek Re: Chorwacja-PIERWSZY RAZ-GDZIE? IP: *.chello.pl 19.07.04, 18:04
      Wczoraj wróciłem z Chorwacji. Byłem na płw. Istra w miejscowości Savudrija.
      Byłem tam już 7 -y raz i nie żałuję. Do granicy ze Słowenią 15 min. (samochodem)
      tu jest o wiele taniej jeżeli chodzi o benzynę i jedzenie; kolejne 12 min. i
      jesteś w Trieście(Włochy); z Savudriji do Wenecji jest 2 h drogi. O okolicy
      wiem wszystko. Co zwiedzać, co ile kosztuje i jak najszybciej dojechać. Z
      namiotem jeżdżę tam od lat i jeździć będę. Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania
      to pytaj jskwiercz@hotmail.com Skąd jesteś/
      to powiem Ci jak tam dojechać. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka