Gość: Casanova IP: *.zywiec.plusnet.pl 20.07.04, 13:42 może ktoś o tym coś powiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Casanova Re: Jakie są Chorwatki ? IP: *.zywiec.plusnet.pl 20.07.04, 13:48 tzn czy łatwo zawiera się z nimi znajomości i czy można mieć nadzieję na coś więcej, wiecie o co mi chodzi. Wiadomo, że kobiety są różne i nie wiadomo na jaką się trafi, ale większość na pewno ma profil, który można zdefiniować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bum_bum Re: Jakie są Chorwatki ? IP: *.olsztyn.mm.pl 23.07.04, 20:40 wiesz co ... tragedia... ty moze do tajlandii jedz, bo widac,ze nic nie kumasz..to slowianki, tak jak my siodemkowiczu:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivan Re: Jakie są Chorwatki ? IP: *.net.vip.hr 26.07.04, 19:29 YOU DONT HAVE TO SHOW YOUR STALLIN PRIMITIVISM WHILE TALKING.... MORE BEAUTIFUL THAN YOURS.....TRUST MY-. AS FAR AS TRAGEDY IS CONCERNED......LOOK WHERE YOU LIVE... GREETINGS FROM CROATIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Jakie są Chorwatki ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.07.04, 23:22 do niczego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bradz Re: Jakie są Chorwatki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 14:45 Wstyd mi, oj mężczyźni... Testosteron tłumaczy wszystko..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quantas Re: Jakie są Chorwatki ? IP: 195.205.111.* 28.07.04, 21:12 jeśli w chorwacji spotkasz piękną dziewczynę to znaczy że to .... Polka , ewentualnie czeszka. Odpowiedz Link Zgłoś
remo29 Re: Jakie są Chorwatki ? 29.07.04, 15:11 Zauważyłem jedną prawidłowość: jeśli spotkasz piękną kobietę, to masz 90% szans, że jest to Polka, Czeszka, albo Węgierka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chorwat Re: Jakie są Chorwatki ? IP: *.net.htnet.hr 30.07.04, 07:29 gadas glupote Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suzi Re: Jakie są Chorwatki ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.04, 17:03 Quantas ma rację - Chorwatki nie są zbyt "urodziwe" i są bardzo niezależne. Ale za to Chorwaci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chorwat Re: odpowiedz dla Suzi IP: *.net.htnet.hr 31.07.04, 08:00 ti izgleda nisi bila jako dugo u Hrvatskoj ljepsih djevojaka nema od Hrvatica a taj majmun sto pise da su madjarice ljepse od nasih to je kreten vrati se u Hrvatsku pa ce vidjet sta je ljepota,naravno Hrvati se ne mogu usporedjivat s pijancima Poljacima,ali da vidis ti nase Slavonke cime ih je majka priroda obdarila ajme.molim reci mi koliko si dugo u Poljskoj jer mi se cini da ne znas kakve ovdje krasotice rastu.ako hoces prevedi im to.Bok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaca Re: odpowiedz dla Suzi IP: *.top.net.pl 31.07.04, 11:14 co on powiedział ???? Odpowiedz Link Zgłoś
remo29 Re: odpowiedz dla Suzi 01.08.04, 01:00 > co on powiedział ???? Między innymi żem kretyn, skoro Węgierki uważam za ładniejsze od Chorwatek. IMHO Węgierki mają jedną wadę: nie można się z nimi za Chiny dogadać :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: odpowiedz dla Suzi IP: *.tinet / 62.3.165.* 01.08.04, 11:42 remo29 napisał: > Między innymi żem kretyn, skoro Węgierki uważam za ładniejsze od Chorwatek. > IMHO Węgierki mają jedną wadę: nie można się z nimi za Chiny dogadać :)) Eeeeee, przecież nie będziesz z nimi o polityce dyskutował tylko........ :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: odpowiedz dla Suzi IP: *.tinet / 62.3.165.* 01.08.04, 11:46 Gość portalu: chorwat napisał(a): > ti izgleda nisi bila jako dugo u Hrvatskoj ljepsih djevojaka nema od Hrvatica Hehehe, nie to ładne co ładne, tylko to co się komu podoba...... :-))) > naravno Hrvati se ne mogu usporedjivat s > pijancima Poljacima Ne mogu, ne mogu nawet z pijanymi Polakami..... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron5 Re: Jakie są Chorwatki ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.04, 11:50 To,że Polacy piją to,żadna nowość,natomiast to ,że koledzy Chorwaci tak gwałtownie reagują na ten głupi post niestety potwierdza moje wrażenie,że są to ludzie w gruncie rzeczy gwałtowni-II wojna,A.Pawelic i ich obozy koncentracyjne a potem wojna domowa w '90 dają dużo do myślenia.I proszę nie pisać co robili Serbowie i Muzułamanie,bo to nie o nich post. A poza tym kraj jest piękny.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
remo29 Re: Jakie są Chorwatki ? 01.08.04, 00:56 [...] > a potem wojna domowa w '90 dają dużo do myślenia. Apeluję - bez politykowania. Tak naprawdę gówno wiemy o Bałkanach w aspekcie - setletniej historii, która jest - zapewniam - bardziej popieprzona niż nasza. Co do porywczości: widziałem pijanych w sztok i Polaków i Chorwatów, ale w ryj "za darmo" ładują niestety nasi. I to jest smutne. A obecny tu kolega z HR ruszył z odsieczą paniom ze swojego kraju i nie ma mu się co dziwić. Gdybym na forum jakiegoś francuskiego czy niemieckiego portalu przeczytał że w Świnoujściu ładne są tylko Rosjanki, no, od biedy Szwedki, to też bym wyszedł z nerw... A tak mi się przypomniało - widziałem prześliczną Hrvaticę. Jeśli ktoś będzie w Marinie podaję współrzędne: ulicą Bedema w dół, kafejka z lewej za restauracją Sesula (na rogu) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Jakie są Chorwatki ? IP: *.acn.waw.pl 01.08.04, 02:55 W Chorwacji, niedaleko Splitu widziałam dwie piękne dziewczyny, okazało się, że są Bośniaczkami...Przystojnych, seksownych Chorwatów jest mnóstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco.zagreb Re: Jakie są Chorwatki ? IP: *.net.vip.hr 02.08.04, 15:13 1968.godina. bude se dva poljaka ujutro i otvaraju prozor i vide amerikanca kako seta warszavom. oho!!!bravo,bravo!!!!1sloboda konacno!!!!demokracija!!!!sloboda!!!-vice jedan..... Na to ce amerikanac: "njet tovaris...njet..... MASKENBAL:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) it s very difficult to change mentality in a few years....but ... try harder.... maybe you ll be ready for EU in 50 years. pozdrav iz hrvatske Odpowiedz Link Zgłoś
remo29 Re: Jakie są Chorwatki ? 03.08.04, 08:23 [...] > Na to ce amerikanac: "njet tovaris...njet..... > MASKENBAL:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Dobre :) > > it s very difficult to change mentality in a few years....but ... > try harder.... > maybe you ll be ready for EU in 50 years. W Polsce miną jeszcze ze dwa pokolenia nim ludzie zrozumieją, że leżący na chodniku portfel nie oznacza szczęśliwego dnia dla znalazcy, tylko pechowy dzień dla tego co zgubił; to że coś nie jest przyczepione łańcuchem, nie oznacza że jest niczyje; jeśli ktoś na ciebie patrzy, to wcale nie chce dostać w twarz; jeśli po wódce urywa ci się film i robisz młyn, następnym razem pij tylko piwo itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tal Re: Jakie są Chorwatki ? IP: 81.21.196.* 03.08.04, 17:37 Glupi jestes.W Polsce pija ale nikt z hitlerem nie robil obozow koncentracyjnych tak jak wy razem z waszym pavelicem,gdzie mordowaliscie serbow,czego do dzisaj wam nie zapomnieli i nie zapomna.W wojnie bosniackiej wasi bandyci z hvo byli nie gorsi od czetnikow,Ahmici to przyklad.W hercegowinie macie mafie,Mostar do dzisiaj nie jest normalnym miastem przez wasza nienawisc.W Polsce mentalnosc sie zmieni,za 20 lat.U was nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
remo29 Re: Jakie są Chorwatki ? 03.08.04, 23:51 Gość portalu: tal napisał(a): > Glupi jestes.W Polsce pija ale nikt z hitlerem nie robil obozow > koncentracyjnych tak jak wy razem z waszym pavelicem,gdzie mordowaliscie > serbow,czego do dzisaj wam nie zapomnieli i nie zapomna.W wojnie bosniackiej > wasi bandyci z hvo byli nie gorsi od czetnikow,Ahmici to przyklad.W > hercegowinie macie mafie,Mostar do dzisiaj nie jest normalnym miastem przez > wasza nienawisc.W Polsce mentalnosc sie zmieni,za 20 lat.U was nigdy. Teraz to poleciałeś po całości... Zapomniałeś chyba kto kogo przepraszał za Jedwabne, gdzie opowiada się kawały o Zydach, gdzie we Wschodniej Europie (poza Moskwą) panoszy się mafia i gdzie do dzisiaj mówi się "szkopy" czy "szwaby". Nie popychaj innym wykładów o tolerancji z kraju, w którym na widok Murzyna staje cała ulica, Arab to terrorysta, Niemiec chce nas kupić, Jehowy sprowadzić na złą drogę, a Rumun okraść. W Jugosławii wojna była 12 lat temu, u nas prawie 60. I jeszcze się pytasz u kogo mentalność szybciej się zmienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tal Re: Jakie są Chorwatki ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.04, 18:58 Ja nikomu nie mówię o tolerancji ani nikogo nie pouczam.Wkurzył mnie gość,który mi pisze o mentalności z kraju,gdzie do dzisiaj czci się faszystów.Jeszcze raz podkreślam-wiem co było w Jedwabnem i to jest nasz wstyd,ale to są nieporównywalne sprawy.Niech oni robią porządek u siebie a my u siebie.Ale niech mi nie piszą o mentalności ludzie,którzy w Hercegowinie do dzisiaj latają z kałachami po górach,a jak rząd chorwacki chciał wysłać zbrodniarzy wojennych do Hagi to wszyscy protestowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chorwat Re: Jakie są Chorwatki ? IP: *.net.htnet.hr 08.08.04, 20:00 o czym ty goscu gadas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tal Re: Jakie są Chorwatki ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.04, 09:42 Co to ? Pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chorwat Re: Jakie są Chorwatki ? IP: *.net.htnet.hr 04.08.04, 08:25 gdy by Pavelić zamordowal wszystkich serbow(czy cyganow)to nie bylo te wojny,a co sie stalo w Vukovarze czy wiesz moze,a ahmici to o ile wiem general Blaskic jest na wolnosci nic nie udowodniono.ZA DOM SPREMNI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tal Re: Jakie są Chorwatki ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.04, 18:11 Co oznacza to ostatnie zdanie?Wydłub Serbowi oczy?To co piszesz to tylko potwierdza ,że jesteście faszyści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polka Re: Jakie są Chorwatki ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.08.04, 22:38 panowie prosze wrócić do tematu o chorwatkach a nie o politycznych sprawach nawijacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jako Re: Jakie są Chorwatki ? IP: *.012-47-6e6b701.cust.bredbandsbolaget.se 08.08.04, 02:37 bylem w chorwacji z kilkoma kolesiam. Wszyscy mieszkamy w Szwecji, ale nikt nie jest szwedem...bosniak, polak, czarnogorec, kurd. To wywiesilismy szwedzka flage na balkonie...w nocy buraki jakies zaczeli krzyczec, ze to prowokacja ;)), ze mamy to sciagnac bo jak nie to zapamietamy ten pobyt...Debili sie nie wytepi z tego Swiata pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Jakie są Chorwatki ? IP: *.tinet / 62.3.165.* 08.08.04, 03:30 Gość portalu: tal napisał(a): > Co oznacza to ostatnie zdanie? To pozdrowienie Ustaszów, takie chorwackie Heil Hitler. W towarzystwie nie wypada mówić. Niestety tradycje faszystowskiej NDH, Crnej Legiji są nadal pielęgnowane przez sporą grupę mieszkańców. Ożyły ponownie w czasie ostatniej wojny. Wraz najgorszymi wzorami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Jakie są Chorwatki ? IP: *.tinet / 62.3.165.* 08.08.04, 03:40 A znaczy to dosłownie : Za ojczyznę - gotowi Jak Sieg - Heil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bakunin Re: Jakie są Chorwatki ? IP: *.chello.pl 08.08.04, 20:28 Bylem zarowno w Chorwacji, Bosni jak i w Serbii... wszedzie ludzie sa cudowni zupelnie inni niz "u nasz"... wszedzie jest tez duzo polityki na ulicy... ale (z przykroscia) musze stwierdzic ze u Chorwatow na pierwszy plan wybija sie nacjonalizm w negatywnym znaczeniu.... nie chce zaogniac dyskusji ale w przypadku Serbow bardziej wszelkie akcenty polityczne kojarzyly mi sie z patriotyzmem a w przypadku Chorwatow wlasnie z nacjonalizmem... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chorwat Re: Jakie są Chorwatki ? IP: *.net.htnet.hr 09.08.04, 13:51 a jak by sie ty postawil gdy by twoj kraj bil zaatakowany,gdy by twoje dzieci zamordowaly,gdy by ciebie s Twojego domu wypedzily,gdy by Twojego brata,siostre czy rodzycow zmasakrowali...Jak by sie wtedy Ty postawil do tego,jak by gadal.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tal Re: Jakie są Chorwatki ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.04, 18:53 Ustasze wypędzali Serbów,Cyganów,Muzułmanów w Bośni i Chorwacji w czasie 2 wojny światowej pod opieką hitlerowców ,sami byliby za tchórzliwi bo by dostali od Serbów w dupę.Historia Bałkanów jest skomplikowana i często tragiczna.Teraz w Chorwacji jest normalny rząd i myślę,że z biegiem czasu wszystko się ułoży,czego wszystkim życzę.Tylko proszę kolegów Chorwatów o niepisanie o mentalności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chorwat Re: Jakie są Chorwatki ? IP: *.net.htnet.hr 10.08.04, 01:43 odpowiedz tylko dla tal.jezeli nie wiesz samy wypedzylysmy serbow i reszte tych smieci z Chorwacji,jak my sie wydaje ty jestes jakyms komunisto bo tak gadas.o ile pamietam Was sa wszystky wypedzali Niemcy,rosky zawsze byliscie tchorzamy.nygdy nie poczuliscie prawdziwej walky.niestety to tylko do ciebie bo obrarzas moj kraj moje Chorwate my nie chielysmie tej wojne to sie stalo bo mielysmie dosc.jezeli sie nie znasz na hystorie to sie zapytaj kogos.nygdy nie chielysmie cudzego tylko swoje, a ty bredzys o 2 wojne.tam sa rownierz byly cetnici jezeli nie wiesz tez sa wspolpracowaly z Niemcamy.dlatego cie prosze zobacz co sie stalo w Vukovarze i w inich miastach mojego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bakunin Re: Jakie są Chorwatki ? IP: *.chello.pl 09.08.04, 19:05 Ja to wszystko rozumiem poznalem wielu Chorwatow i bardzo ich cenie mowie tylko o ogolnym odczuciu kogos z zewnatrz, zreszta nie chce generalizowac tak samo jak sa nacjonalisci i faszysci w Chorwacji tak samo i w Serbii jak i w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
remo29 Re: Jakie są Chorwatki ? 09.08.04, 15:23 Panie i panowie. Skończmy to politykowanie, bo najnowszą historię Bałkanów znamy z gazet i TV, a to najmniej wiarygodne źródło. Za 10-15-20 lat opiszą to dokładnie historycy, a nie kilku pismaków, którzy nie odróżniają Serbii od Słowenii, bo dla nich to i tak Jugole... Odpowiedz Link Zgłoś
mieszi Re: Jakie są Chorwatki ? 22.10.04, 15:04 zgadzam sie,bez polityki.to co sie dzialo na balkanach jest bardzo skomplikowane i uwazam ze, ze wzgledu na tragedie wszystkich stron konfliktu powinnismy zamilczec.po przeczytaniu calej tej dyskusji wniosek nasuwa mi sie jeden-smutny-wojna na balkanach"trwa".przykre,ze chorwat,mimo tego ze(tak mysle) wie co znaczy wojna,nadal obraza serbow,cyganow.panie chorwat blagam pana nigdy wiecej takiej wojny,a zaczyna sie ona w sercach.jestem polka ale bardzo mnie poruszyl los krajow bylej jugoslawii i dlatego musialam to napisac...pozdravi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veska Re: Jakie są Chorwatki ? IP: *.tvsat364.lodz.pl 22.10.04, 21:58 Posle svakog rata svi kazu: nikad vise. I sta? Ne moras da trazis daleko, samo da ukljucis tv. Jel si bio u Bosni posle rata? Videla sam spaljena sela, kuce (i hrvatske i srpske i musilmanske). Kad ja rat nema samo dzelata ni samo zrtve. Svako je i jedno i drugo. I sto pre shvatimo ovo, bolje za nas. pozdrav Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lepa Brena Wreszcie na temat:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 19:55 Moze wroce do tematu...niedobrze mi sie robi jak czytam wasze najonalistyczno- patryjotyczne glupoty, zwlaszcza ze mam ich po dziurki w uszach - nasluchalam sie tego juz od Serbow (bylam wlasnie w Serbii i Czarnogorze). Widzac wasze posty podejrzewam ze Chorawaci tez "pasjonuja sie" tematem ostatniej wojny (choc mam super znajomych Chorwatow w Szwajcarii, ale dla nich ta wojna nie jest juz tak wazna, cale szczescie...:-) Co do Polakow: Polacy sa nie lepsi- no moze ten nacjonalizm jest troszke uspiony, ale odzywa sie np. jak widza obcokrajowca i mowia na niego Czarny (czarne wlosy i karnacja), chociaz widzalam w Polsce wielu czarniejszych... no bo przeciez to "dzieki Stalinowi" - juz zapomnielismy ze tylko mala czesc tych 98% Polakow jest naprawde Polakami (reszta to Zydzi, Niemcy, Ukraincy, etc). Jakbysmy sobie zaczeli przypominac kto jest kto - nawet nie chce myslec co by sie dzialo...:-( Wiec wracajac do tematu: powiem ogolnie Mieszkanki z Ex-Yougoslavia to najpiekniejsze kobiety jakie widzialam (zeby nie bylo nieporozumien - jestem Polka) i co najbardziej jest zaskakujace - jedne z najlepiej ubranych! Szok skad one maja na to pieniadze!!!!!!!!! (ok,wiekszosc tych ciuchow jest z Kina Butik np. w Serbii - nie wiem czy w CHr tez to egzystuje. Sorry wszyscy Chorwaci i Chorwatki ze mowie o Serbkach (pewnie juz mnie nienawidzicie za to porownanie) Chorwatek na tyle nie znam, podejrzewam ze sa podobnie piekne. Moge jeszcze opowiedziec jakie sa Albanki, Macedonki, i Czarnogorzanki jak kogos by interesowalo... Odpowiedz Link Zgłoś
remo29 Re: Wreszcie na temat:-) 06.12.04, 11:53 > juz zapomnielismy ze tylko mala czesc tych > 98% Polakow jest naprawde Polakami (reszta to Zydzi, Niemcy, Ukraincy, etc). Tiaa... I właśnie dopóki zawsze znajdzie się ktoś , kto w tłumie palcem pokaże polskiego Żyda, Ukraińca, czy inną nację, będzie się panoszyć nacjonalizm. Kiedyś była taka anegdota jak to dwóch dyrygentów dyskutowało o tolerancji: - U mnie w orkiestrze nie ma antysemityzmu. Grają trzej Żydzi i nigdy nie mieliśmy problemów. - Ja nawet nie wiem czy są u mnie jacyś Żydzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beatica Re: Jakie są Chorwatki ? IP: *.arcor-ip.net 04.12.04, 16:04 To prawda ze chorwatki,nie sa zbyt ladne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anika Re: Jakie są Chorwatki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 23:06 A ja uważam, że to piękne kobiety !!! Odpowiedz Link Zgłoś