Dodaj do ulubionych

rezerwacja przez booking?

IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.04.13, 09:43
Witam wszystkich czy ktos ma jakieś doswiadczenie jesli chodzi o rezerwacje przez tą sronę?
Zarezerwowałam Chorwację ,mozliwosc zrezygnowania 2 dni przed przyjazdem ,zapłata po przyjezdzie,mam zarezerwowane fajne miejsce juz teraz nie ma miejsc i jest duzo drozej ,ale nigdy nie zamawiałam w ten sposób wakacji ,zawsze biuro podrózy dlatego mam obawy proszęo opinie
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: rezerwacja przez booking? 17.04.13, 11:02
      Akurat na 1 stronie jest kilka tematów poswięconych tej instytucji.Może warto poczytać niż zakładać nowy temat?
      • hepik1 Re: rezerwacja przez booking? 17.04.13, 11:04
        Abstarahując,od tego że mylisz pojęcia.Ta firma nie jest biurem podróży.
        • jachay Re: rezerwacja przez booking? 17.04.13, 12:40
          Dziewczyna pisze, że w przeszłości rezerwowała przez biura podróży. Obecnie zarezerwowała przez booking. Wczytaj się!
          • geronimo28 Re: rezerwacja przez booking? 17.04.13, 13:21
            Ja rezerwowałem kiedyś hotel w Rumunii. Wszystko było ok, dotarliśmy w nocy, pokój czekał, płaciliśmy przy wyjeździe.
            • sofia41 Re: Solidna firma 17.04.13, 18:24
              Korzystamy z booking.com od lat, nigdy się nie zawiedliśmy i nigdy nie płacimy ani przed ani po gotówką. Należność ściągana jest zawsze z mojego konta po wykorzystaniu rezerwacji i taka jaką podano w dniu potwierdzenia rezerwacji.

• adalbert21 Re: Solidna firma 17.04.13, 19:15
                Korzystanie z booking.com jest przyjemnością, profesjonalnie, bez wpadek, bezpiecznie,
                ceny bardzo korzystne
              • meltibi Re: Solidna firma 19.04.13, 16:54
                Jeszcze nigdy booking nie ściągał z mojego konta płatności. Ja zawsze rozliczałam się gotówką u właściciela lokalu. Booking zabezpieczał odpowiednią kwotę na moim koncie - na wypadek niedojechania na miejsce i nie odwołania rezerwacji (o ile taka była). Po zapłacie u właściciela lokalu booking odbezpieczał kwotę jaką wcześniej miał zabezpieczoną.

Bywa różnie.....
                • sofia41 Re: Solidna firma 19.04.13, 20:24
                  Pewnie mamy jakieś fory w tej firmie za częste korzystanie. Za tydzień znów jedziemy korzystając z ich usług. Fakt, że w 99% zamówień korzystamy z ****hoteli a nie z prywatnych kwater. Możliwe, że hotele mają inną politykę rozliczeń. Faktem też jest, że często mieszkamy w tym samym hotelu. Znają nas i może mają zaufanie. Nie wiem, nie znam się na takiej polityce, są to sugestie.
                  Możliwe, że w kwaterach prywatnych, w Chorwacji jest inaczej, jak piszesz.
    • aseretka Re: rezerwacja przez booking? 17.04.13, 20:45
      Jeżeli nie zrezygnujesz, to pewnie wszystko będzie OK. Ja jednak mam niemiłe doświadczenie zs tą firmą. Mimo, że dokonałam rezygnacji z zamówionego noclegu na tydzień przed terminem przyjazdu, to i tak ściągnięto mi z konta należność za zarezerwowany nocleg. Złożenie reklamacji nic nie dało. Mogłabym się z nimi ewentualnie procesować, ale moim zdaniem te 126 euro nie było tego warte, więc odpuściłam. Po prostu więcej nie skorzystam z ich ofert.
      • sofia41 Re: rezerwacja przez booking? 17.04.13, 21:16
        seretka napisała:

> Jeżeli nie zrezygnujesz, to pewnie wszystko będzie OK. Ja jednak mam niemiłe do
        > świadczenie zs tą firmą.

No cóż, ludzie mają różne doświadczenia, należy to respektować ale
        a) nie wydaje mi się, że booking.com zajmuje się rezerwacja namiotów na campingach
        b) prawie zawsze są dwa rodzaje rezerwacji, bezzwrotna i zwrotna, trzeba poprostu czytać uważnie czatać co napisano a nie kierować się li tylko ceną
        • aseretka Re: rezerwacja przez booking? 17.04.13, 21:55
          > a) nie wydaje mi się, że booking.com zajmuje się rezerwacja namiotów na campingach

Szanowna Sofii, ciekawa jestem, skąd Twoja wiedza o tym, że w większości korzystam z noclegów na campingach??? Jak na razie w Chorwacji jeszcze z nich nie korzystałam. Wynajmowałam tylko tzw. apartamenty przez Interhome lub Neckermana. No chyba, że Twoja wiedza nierze się stąd, że jesteś kolejnym wcieleniem preusera, maira, wojagera29... itp. itd. Zastanawia mnie jak facet w wieku 60-70 lat może zachowywać się, jak grasujacy po sieci małolat!!!
          • sofia41 Re: powielasz idiotyzmy 18.04.13, 09:38
            Tak, opisywałaś wielokrotnie przy każdej podróży, że korzystasz z interhum ale zawsze w związku z namiotami. Masz już taką sklerozę, że nie pamiątasz so piszesz, altzheim ?

aseretka napisała:
            > Szanowna Sofii, ciekawa jestem, skąd Twoja wiedza o tym, że w większości korzys
            > tam z noclegów na campingach???

Wystarczy wpisać w "szukaj na forum" hasło aseretka. Poczytaj sama o sobie, dobrze ci zrobi.
            Zainteresował mnie ten nick, bo tu na tym forum jest nowy, powielany i piszący bzdury.

>że jesteś kolejnym wcieleniem preuse
            > ra, maira, wojagera29..

Och jakie to głupie, powielasz kompana "wislok1", zacznij od swoich wcieleń.
            • aseretka Re: powielasz idiotyzmy 18.04.13, 11:39
              Szanowna sofii, pozwolisz, że po raz ostatni odpowiem na twojego posta. Aseretka nie jest postacią wirtualną. Mam swój profil na gazeta.pl i posługuję się od 9 lat tym samym nickiem. Najstarszy mój wpis na forum Chorwacja, Słowenia i Czarnogóra pochodzi z 17.05.2004 r., co każdy może sprawdzić.
              forum.gazeta.pl/forum/w,201,12610787,12718722,Re_Koszt_wakacji_w_Chorwacji.html
              Tak więc mój nick nie jest na forum nowy, jak to piszesz.
              > Zainteresował mnie ten nick, bo tu na tym forum jest nowy, powielany i piszący
              > bzdury.
              Bzdur nie piszę, bo zawsze opieram się wyłącznie na własnych doświadczeniach, których nie muszę się wstydzić.

> Tak, opisywałaś wielokrotnie przy każdej podróży, że korzystasz z interhum ale zawsze w
              > związku z namiotami. Masz już taką sklerozę, że nie pamiątasz so piszesz, altzheim ?

Altzheima nie mam i pamiętam, co piszę bo piszę tylko prawdę (nawet jeśli jest to prawda odczuwalna tylko przeze mnie). Firma Interhome ( nie interhum) zajmuje się wyłącznie wynajmem apartamentów i domów wakacyjnych. Sprawdź sobie tu:
              www.interhome.pl/
              Gdybyś miał lepszą pamięć, to wiedziałbyś, że wynajmując namiot lub domek na campingu korzystam głównie z usług Eurocampu, a czasami, jak np. w przypadku Danii, z Vacansoil.
              Reasumując... lekcje źle odrobione :) Przestań więc się kompromitować "szanowna Sofiu, albo przyłóż się bardziej przy udzielaniu odpowiedzi.

PS. Wnętrza hoteli, wbrew twojemu mniemaniu nie są mi obce. A że bardziej przekładam swobodny pobyt na campingach, to mój wybór, do którego mam prawo.
              • hepik1 Re: powielasz idiotyzmy 18.04.13, 11:51
                aseretka napisała:
                >że po raz ostatni odpowiem

Też mam taka nadzieję,dotyczy oczywiscie tych bezsensownych polemik.
                Gdzie i od kiedy pisałaś łatwe do sprawdzenia w wyszukiwarce dla tych "nowych"
                Jako ,że i ja na tych agorowskich forumach od 2003 czyli od wtedy ,kiedy faktycznie były jednymi z nielicznych i stanowiły jakąs wartośc,moge tylko zaświadczyć o prawdomówności ;)
                • sofia41 Re: do hepika, może i była 18.04.13, 19:56
                  > aseretka napisała:
                  > >że po raz ostatni odpowiem
                  hepik1 napisał:
                  > Też mam taka nadzieję,dotyczy oczywiscie tych bezsensownych polemik.

Pewnie masz rację ale gdzie ta osóbka była przez ostatnie 3 - 4 lata mojego tu pobytu ? Ja jej tu nie widziałam. A cóż to ja takiego napisałam, że toto tak się uniosło ?
                  Jej wypowiedź wsadziłam w wyszukiwarkę i wyszło, że jest to powielone z innego forum. Pytanie, w jakim celu ona to robi. No i poszukałam panny w wyszukiwarce, poczytałam troszkę co i jak i wyszło mi, że mąci na wszystkich forach, strojąc się na "turystyczna ekspertkę". Stąd te niewinne "namioty", bowiem nie znalazłam w jej opisach nic o hotelach a tylko o placach namiotowych. Jest mi całkowicie obojętne kto gdzie mieszka i jak mieszka ale dobrze by było, gdyby się nie wypowiadać na tematy mało znane czy znane wręcz tylko ze słyszenia.

• Gość: stas pytalski pytanko do Sofia41 IP: 212.51.203.* 26.04.13, 14:01
                    czy mozesz wskazac fora gdzie aseratka powiela wypowiedzi i maci? przejrzalem jej posty na forach turystyki i nie znalazlem powielajacych sie. macenia tez nie uswiadczylem. raczej odnioslem pozytywne wrazenie co do jej wypowiedzi. jezeli nie potrafisz wskazac jestes jestes klamczuszka i pomiawiasz ludzi
                    • sofia41 Re: pytanko do Sofia41 27.04.13, 09:51
                      Gość portalu: stas pytalski napisał(a):

> czy mozesz wskazac

Musisz się zalogować, jeśli chcesz uzyskać odpowiedź, aseretko albo wyślij mi maila z takim zapytaniem.

Ps. Nie chodziło o powielanie ale i to też ma miejsce. Pewnie chodziło o cytowanie, można to też nazwać powielaniem, obcych opisów bez podawania źródła. Jesteś w tym specjalistką, szczególnie gdy chodzi o aspekty historyczne.
              • sofia41 Re: powielasz idiotyzmy 18.04.13, 19:29
                aseretka napisała:

> Szanowna sofii, pozwolisz, że po raz ostatni odpowiem na twojego posta.

I bardzo dobrze robisz. Sprawdziłam, na innym forum piszesz dokładnie to samo, powielając własne wypociny, żeby zaistnieć ?
                Miałaś złą przygodę to zachowaj ją dla siebie i daj sobie spokój, tu nikogo to nie interesuje.

>> Gdybyś miał lepszą pamięć, to wiedziałbyś,

Kobieto, nie bądź śmieszna, a niby skąd my mamy tu wiedzieć co ty masz między palcami ? jedno wiemy, że w głowie pustki.
          • sofia41 Re: nigdy nie widziała hotelu od środka 18.04.13, 09:44
            aseretka napisała:

że jesteś kolejnym wcieleniem ................

poczytaj, tu są wszyscy przeciw twojej, wyssanej z palca wypowiedzi, pewnie to też wcielenia sofia41
      • Gość: vvv Re: rezerwacja przez booking? IP: *.ists.pl 17.04.13, 21:19
        Miałem kiedyś podobną sytuację z venere, tyle że u mnie skończyło się na strachu.
        Moja rezerwacja miała miesięczną termin wypowiedzenia. Zagapiłem się, termin minął, a tu trzeba było zmienić plany. Na szczęście wymiana kilku maili z hotelem (za radą venere) załatwiła sprawę. Odtąd bardzo ciepło myślę o pewnym hotelu w Stambule :)
      • wojtek37k Re: rezerwacja przez booking? 17.04.13, 21:25
        Z bookinga wyjeżdżam kilka razy w roku .... weekendy i dłuższe wyjazdy , w kraju i za granicą , zawsze wszystko było OK , zgodnie z opisem . Kilka razy również rezygnowałem z wyjazdu i też mnie nikt niczym nie obciążał

Asaretko , na innym wątku napisałaś jaka informację miałas co do swojej rezerwacji .....
        cyt. "Raz spróbowałam przez booking.com. I nigdy więcej... Należy czytać warunki, a są one takie:
        Zasady działalności hotelu
        Dzieci i dodatkowe łóżka
        Wszystkie dzieci do lat 16 - pobyt bezpłatny, jeżeli śpią na obecnych łóżkach.
        Wszystkie dzieci do lat 2 - pobyt bezpłatny, na łóżeczkach niemowlęcych .
        Maksymalna liczba łóżeczek niemowlęcych w pokoju to 1.
        1 x "Pokój Dwuosobowy typu Standard - Bez możliwości zwrotu"
        Anulowanie rezerwacji: Uwaga, w przypadku anulowania lub zmian w rezerwacji lub w razie nie pojawienia się Gościa w hotelu, hotel obciąży Gościa pełną opłatą za zarezerwowany pobyt.
        Przedpłata: Hotel obciąży Gościa opłatą za cały zarezerwowany pobyt w dniu dokonania rezerwacji..
        Podatki i opłaty za obsługę: 10 % VAT jest wliczony. 1 EUR podatek miejski za osobę, za noc jest wliczony. koszt obsługi jest nie ma zastosowania. "

Tak jak widać , miałaś napisaną informację o tym , że rezerwujesz pokój standard bez możliwości zwrotu tzn. dokładnie to , że otrzymałaś niższą cenę za ten pokój , ale nie mogłaś zrezygnować ....... mogłaś poświęcić kilkanaście złoty więcej i mieć możliwość rezygnacji .
        Wybacz , ale to co Cię spotkało , to nie jest wina booking.com , tylko Twoja , bez urazy :)
        nie chcę tego więcej komentować .
        Jeszcze raz napiszę , rezygnowałem wielokrotnie , nigdy za to nie zapłaciłem centa , za każdym razem podejmowałem świadomą decyzję co do rodzaju pokoju , za każdym razem jak jest opcja brak możliwości rezygnacji to jest to opcja cenowo lepsza , niż ta , za ten sam pokój i która pozwala na rezygnację , czasem nawet w przedzień rozpoczęcia pobytu .
        Z opcji tańszego pokoju i braku możliwości rezygnacji , też korzystałem ale tylko wyjątkowych wypadkach , gdy miałem pewość , że dotrę do hotelu i skorzystam napewno z oferty . Nie wiem jaki możesz mieć powód aby się skarżyć ????
        • aseretka Re: rezerwacja przez booking? 17.04.13, 21:48
          Wojtku, przytoczone warunki rezerwacji wzięłam z pierwszej lepszej (tzn. jakiejkolwiek oferty booking). Ta moja była już dawno i nawet nie chciało mi się szukać akurat tego zamówionego pokoju, a nawet nie pamiętam, w jakiej miejscowości to było, bo było to trzy lata temu. Przy zamówieniu, w tym przypadku, o którym piszę, miała być możliwość rezygnacji. W praktyce okazało się jednak inaczej... No cóż, nie zamierzam nikogo odstraszać od booking, ale ja już z ich usług nie skorzystam.
          • adalbert21 Re: rezerwacja przez booking? 17.04.13, 21:58
            Amnezja czy jak wisłok konfabulujesz?
            Podaj link do swojej rezerwacji, tu i teraz
            • aseretka Re: rezerwacja przez booking? 17.04.13, 22:17
              Adalbert... daj se spokój. Już dopisuję twojego nowego nicka do persona non grata i nie będę czytała dokonywanych przez ciebie wpisów. A w rezultacie możesz sobie pisać na Berdyczów :)
          • wojtek37k Re: rezerwacja przez booking? 17.04.13, 22:17
            Dodam w takim razie , że rezygnowałem ostatni raz , jakieś 6-7 dni temu , zmieniałem plany podóży ..... Nocleg w Graz-u w Austrii , zastąpiłem noclegiem w Wenecji . Zalogowałem się , przy wybranym noclegu wcisnąłem rezygnację , po 2h dostałem e-mail info o rezygnacji bezpłatnej i tyle . To nie jest serwis który utrudnia cokolwiek , każdy rezerwujący musi zapoznać się dokładnie z ofertą , podjąć decyzję wybierając opcje rezerwacji pokoju?apartamentu , a następnie ponieść lub nie , jej konsekwencje ;)
            • aseretka Re: rezerwacja przez booking? 17.04.13, 22:25
              > każdy rezerwujący musi zapoznać się dokładnie z ofertą , podjąć decyzję wybierając opcje
              > rezerwacji pokoju?apartamentu , a następnie ponieść lub nie , jej konsekwencje ;)

Zgadzam się z Tobą. Niestety odwołania rezerwacji dokonywałam telefonicznie, z braku możliwości dostępu do internetu. Konsekwencje poniosłam. I stać mnie było na to... Ale niesmak pozostał. Nikomu nie zamierzam odradzać, ale polecać tej firmy nie będę.
    • Gość: Renata RP Re: rezerwacja przez booking? IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.13, 23:02
      Mogę śmiało polecić bookinga, często przez nich rezerwujemy (Chorwacja, Niemcy, Austria, Holandia) i do tej pory nigdy nie było żadnych niemiłych niespodzianek, czasami zdarzały się b.miłe, gdy jechaliśmy z psem uprzedzano że "mogą być pobrane opłaty za psa" w praktyce żadnych opłat nie brano.
    • halinas2 Re: rezerwacja przez booking? 18.04.13, 00:37
      warto jest wyszukać w tym serwisie odpowiedni hotel, ale kontaktować się w sprawie rezerwacji bezpośrednio szukając strony internetowej hotelu. Warunki rezerwacji wtedy są podobne, a cena niejednokrotnie niższa, znacznie niższa. Im dłuższy pobyt tym niższa, przy krótszym nie ma zwykle różnicy lub niewielka
      • Gość: gosc Re: rezerwacja przez booking? IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.04.13, 17:17
        Chyba nie zawsze tak jest ja rezerwując w styczniu nie miałam praktycznie żadnej różnicy w cenie rezerwując przez booking campingu ,czy z oficjalnej strony osrodka,przez booking wszystko b czytelne od razy potwierdzenie,myslę ze będzie ok już nie ma miejsc na ten termin(wakacyjny) !
        • meltibi Re: rezerwacja przez booking? 18.04.13, 18:43
          W ubiegłym roku rezerwowałam przez booking 2 dniowy pobyt koło Dubrownika (chciałam mieć z głowy poszukiwania noclegu w drodze powrotnej z Montenegro). Wszystko było OK. Bardzo sprawnie z możliwością rezygnacji. Jedyne co mnie bardzo zaskoczyło to cena po przybyciu na miejsce. Rezerwacji dokonaliśmy przez stronę za pewną kwotę (chyba 150 eu za 2 noclegi). W pokoju, w którym byliśmy wisiała natomiast kartka z informacją o cenach za ten pokój (wychodziło ok. 100 eu za 2 noclegi). Po zapytaniu (nie zgłaszaliśmy żadnych pretensji) otrzymaliśmy info, że taka jest cena przez booking a taka cena jak ktoś bezpośrednio rezerwuje bądź trafia przejazdem. Nie było to fajne, mam takie uczucie oszukania klienta - choć chcę zaznaczyć, że świadomie taką cenę zaakceptowaliśmy, zapłaciliśmy i nie mam żadnych pretensji do właściciela.
          Informację przekazuję dalej, aby zwrócić uwagę, że bywa różnie.

W Murterze wynajmowaliśmy apartament przez lokalne biuro (byliśmy w ciemno w sierpniu ( o zgrozo nigdy więcej ;) ) Biuro wzięło od nas 60 eu, później od właścicieli wzięliśmy jeszcze jeden dzień dodatkowy - prosili o zapłatę 40 eu.

Myślę, że to pokazuje, że bywa różnie. Sezon to zarabianie pieniędzy. I też nie ma się co dziwić. Warto jednak dokładnie przygotować się do podróży, dużo popytać, posprawdzać.
          • sofia41 Re: rezerwacja przez booking? 18.04.13, 20:26
            meltibi napisała:

> W ubiegłym roku rezerwowałam przez booking

Jeżeli pozwolisz dam ci dobrą radę. Na przyszłość, przed zarezerwowaniem sprawdź bezpośrednio na stronie hotelowej ile ten pokój kosztuje. Pewnie jesteś na ty z tą stroną ale przypomnę, że wchodząc na dany obiektt, możesz kliknąć na mapkę, następnie na ten hotel i sprawadzić ceny tego jak i innych hoteli. Booking.com napewno nie jest instytucją charytatywną i musi jakoś na istnienie zarabiać. To żadne oszukaństwo, to interes. Naiwnych nie sieją, sami się rodzą. Niezależnie od tego jaką ceną podają, to dają każdemu możliwość penetrowania i nie zmuszają nikogo do "kupienia" ich ceny. Z tym, że szukając obiektu z ich stron tak czy tak robisz rezerwację przez booking.com
            >Nie było to fajne, mam takie uczucie oszukania klienta
            Ja bym skłaniała się raczej do uczucia, że sama się oszukałam że nie sprawdziłam wszystkiego do końca. To naprawdę solidna firma i nigdy nie mieliśmy z nią najmniejszych kłopotów, a korzystamy z jej usług od wielu lat kilka razy w roku w różnych częściach Europy. No i nigdy za hotel czy apartament nie płacimy gotówką. Po naszym pobycie hotel czy właściciel apartamentu rozlicza się z booking.com. a ci należność zciągają mi z konta. Super wygodne.
            • meltibi Re: rezerwacja przez booking? 19.04.13, 05:31
              Nie chcę z Tobą polemizować. Dokładnie napisałam, że został lekki niesmak, ale do nikogo nie mam pretensji. Pewnie na drugi raz zrobiłabym tak samo. Bardziej chodziło mi o zwrócenie uwagi, że ceny na booking mogą się różnić niż zakup bezpośredni. A co płatności - musieliśmy zapłacić gotówką a nie kartą. Właściciel nie przyjmował płatności kartami.
              • sofia41 Re: rezerwacja przez booking? 19.04.13, 10:06
                > Nie chcę z Tobą polemizować. Dokładnie napisałam, że został lekki niesmak, .........

Pisząc nie chodziło mi o polemikę z tobą ani o twoje uczucie niesmaku, chociaż ten powinien mieć w moim przekonaniu inne źródło. Dałam ci radę jak korzystać z takich portali i twoja sprawa co z tą radą zrobisz. Proponuję czytać co napisane malutkim drukiem i penetrować zanim się zamówi. No i nie pisałam, że płacimy kartą bo nigdy tego nie robimy.
                Miłego bookowania w przyszłości a jak chcesz mieć taniej na 100% zamawiaj w hotelach z minimum 4 gwiazdkami.
    • Gość: Saduk Re: rezerwacja przez booking? IP: 95.215.194.* 20.04.13, 11:04
      pojedziesz w cimno zapłacisz za apartament .50 euro, rezerwując w internecie u właściciela 70 euro, rezerwując w booking 100 euro
    • wislok1 Re: rezerwacja przez booking? 26.04.13, 23:54
      Nie chcę im robić czarnego pr,
      ale jestem teraz w zakopcu i za nasz pobyt
      booking chciał 500 stówek za same noclegi za 2 dni za rodzinę
      z 2 dzieci.
      Kilka maili BEZPOŚREDNIO do pensjonatu
      i mamy 360 ze śniadaniami
      • jachay Re: rezerwacja przez booking? 27.04.13, 10:09
        To była moja OSTATNIA wypowiedź na tym forum ..
        Autor: wislok1 13.04.13, 16:12
        Twoje słowo jest bez wartości.
        • wislok1 Re: rezerwacja przez booking? 28.04.13, 20:33
          Chciałem niektórym dać trochę radości, ale bez przesady z tą dobrocią, hehe
      • hepik1 Re: rezerwacja przez booking? 27.04.13, 10:30
        >booking chciał 500 stówek za same noclegi za 2 dni za rodzinę
        z 2 dzieci.

To naprawdę sporo.
        Krwiopijcy!
        A moze to chodziło o weekend na Bahamach?
        Ale nawet tam , te 50 tys pln wydaje się wygórowaną ceną ;)
        • wislok1 Re: rezerwacja przez booking? 28.04.13, 20:32
          Hehehehe

To tak jak się pisze z komórki, człowiek głupiej przy tych małych literkach

A swoją drogą, to urlop w Austrii jest tańszy niż w Zakopanem, masakra cenowa.
          Górale tatrzańscy dogonili i przegonili górali alpejskich, hehe
          • sveiser Re: rezerwacja przez booking? 29.04.13, 09:25

booking jest spoko ale są różne rodzaje rozliczeń w zależnośći od kraju i poszczególnych hoteli/kwater. Generalnie zauważyliśmy że rezerwowanie domku np. w Czarnogórze u Mileny Starcevic czy w Adler apartments w Budapeszcie jest od 50 do 100 % droższe przez booking niż dokonanie tej samej rezerwacji bezpośrednio na stronie hotelu czy właściciela kwatery.

Dlatego booking służy nam teraz za wszykiwarkę lokalizacji obiektu a samą rezerwację robimy przy pomocy agenta śledczego dr. google :-)
            • sofia41 Re: rezerwacja przez booking? 29.04.13, 11:31
              Brawo, w tym rzecz, trzeba się nauczyć korzystać z dobroci internetu.
              Booking.com jak i inne tego typu portale to "bezmyślne maszyny". Wchodząc na stronę nie masz kontaktu z człowiekiem ale z programem, który generuje się w takt zaprogramowania.
              • trypel Re: rezerwacja przez booking? 29.04.13, 11:48
                nieraz odzywa się człowiek i chwała mu za to.

np mialem rezerwację z 5/6 maja w Siofoku w drodze do Dubrownika. Na jedną noc.
                Zarezerwowałem (nie mówię czy hrs czy booking bo to nie ważne) 1 pokój 3 osobowy ze sniadaniem w pensjonacie nad samym Balatonem za całe 40 euro :)
                własnie dostałem mejla tresci takowej że z przykroscią informują ale z uwagi na małe obłozenie pensjonat bedzie zamkniety ale czy mam cos przeciwko zakwaterowaniu w tej samej cenie w położonym obok hotelu :) ponieważ hotel na pierwszy rzut oka wygląda lepiej od pensjonatu wiec oczywiscie zgoda.

Co do drugiej rezerwacji w Dubrowniku też odezwał sie już własciciel (1 noc, 200 m od wody, 3 osoby, 35 euro) że 7.05 nie bedzie go cały dzień na miejscu i czy możemy przyjechać przed 14 albo po 17. Nam pasuje wiec OK :)

Tylko ten ostatni milczy (Dobra Voda, Czarnogóra, apartament, 1 noc, 3 osoby, 25 euro, balkon nad samą plażą).

Resztę bedziemy rezerwować po drodze. Aplikację HRSa mam w blackberry (niestety booking tu nie bangla) a bookinga na androidzie w drugim telefonie.

zaraz usłyszę ile to bym zaoszczedził szukajac po googlu tych samych miejsc ale trudno. Jestem utracjuszem i już :D
    • jachay Re: rezerwacja przez booking? 29.04.13, 08:10
      Ktoś tu coś pisał, że będzie tępił personalne ataki w zarodku,
      zdaje się, że moderator

Przypomnę w odpowiednim momencie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka