Dodaj do ulubionych

Chorwacja we wrześniu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.13, 09:38
Witam
Planujemy urlop po raz pierwszy na Chorwacji od 31.08 na 12-14 dni, rodzina 2+1, dziecko 5 letnie. Nie bardzo wiemy jeszcze jaki rejon wybrać, ale skłaniamy się ku Dalmacji od wyspy Pag po Split mniej więcej.
Nie mamy rozeznania, jakich miejscowości poszukiwać, aby nie były to kombajny turystyczne i zbyt hałaśliwe, a z drugiej strony, żeby nie była to dziura zapyziała. Czyli coś pomiędzy;) Atrakcje dla dzieci mile widziane, plaża drobny żwirek lub piaskowa, żeby w pobliżu był jakiś market czy dyskont, no i piękne widoki. I na dokładkę żeby nie było kosmicznych cen;) Da się to pogodzić?
Czy realne jest znalezienie na początku września kwatery z aneksem kuchennym i łazienką dla 2+1 w przedziale 35-40 Euro i np. 300 m do morza? Czy takie rzeczy to tylko w Erze?
Pożywienie planujemy we własnym zakresie, tzn. śniadania i kolacje przyrządzać samemu, obiady raczej na mieście. Czy za 5 tys. zł bez dojazdu to się może udać?
Poradźcie jakies fajne miejscowości, namiary na kwatery mile widziane. Dzięki wielkie
Obserwuj wątek
    • sofia41 Re: Chorwacja we wrześniu 04.07.13, 10:00
      We wrześniu wszędzie jest miło i spokojnie nawet w Makarskiej no i ceny są już mniej kosmiczne. Od 40 euro kwatery nad samym morzem np. w Duce, w okolicach Omiś ale i samym Omiś gdzie są dwie plaże bardzo przystępne dla dzieci. Do Splitu zaledwie 20 km.
    • hepik1 Re: Chorwacja we wrześniu 04.07.13, 10:45
      1 września albo w jego okolicach(w zależności od układu dni w tygodniu) Chorwacja pustoszeje.
      Wszystkie założenia finansowe do osiagnięcia a nawet zostanie w kieszeni.No,może by trzeba odpuścić codzienne obiady w knajpach.
    • andre47 Re: Chorwacja we wrześniu 04.07.13, 13:31
      Wyspa Pag odpada , silne wiatry przeszkadzają w plażowaniu , ja odradzam , byłem na wycieczce na Pagu we wrześniu i było wietrznie .Turyści tam przebywający mówili że 5 dni już tak wieje .
    • Gość: fafkulecc Re: Chorwacja we wrześniu IP: *.ip.netia.com.pl 23.07.13, 15:22
      @Aneta
      "Planujemy urlop po raz pierwszy na Chorwacji"

tak z czystej ciekawości, skąd się bierze używanie formy na Chorwacji? czy ktoś planowałbym urlop na Hiszpanii czy na Niemcach? Ludzie myślcie!
      • Gość: derkin Re: Chorwacja we wrześniu IP: 212.109.137.* 26.07.13, 20:16
        NA WĘGRZECH...
    • otopolska1 Re: Chorwacja we wrześniu 26.07.13, 20:08
      Rzeczywiście wrzesień jest dobrym miesiącem na wypoczynek w Chorwacji.
      Ogromnym plusem jest to, że jest zdecydowanie mniej turystów no i ceny są niższe niż w lipcu i sierpniu. Myślę, że jedynie może być delikatnie chłodniej i więcej dni zachmurzonych niż w poprzednich 2 miesiącach ale można i trafić na przysłowiową "lampę" podczas całego pobytu nawet we wrześniu :)
      www.omis-chorwacja.pl/
    • Gość: cooleczka Re: Chorwacja we wrześniu IP: *.promax.media.pl 27.07.13, 20:27
      Anetko
      polecam z czystym sumieniem apartamen Nela na wyspie Korcula. Byłem tam 2 lata temu z żoną i 3 latkiem. Gospodarze maja tylko jeden apart, ma osobne wejście, jest umiejscowiony w sadzie :) nasz mały ganiał z gołą pupą po całym tarasie pluskając się w dmuchanym basenie. Do miasta Korcula macie spacerem ok 15minut, do plaży piaszczystej w Lumbardii macie samochodem ok 10 mintu.
      Polecam to miejsce - sam bym tam jechał po raz kolejny, ale moja żona nie lubi dublować kwater.
      Jeśli będziesz zainteresowana służę namiarami.
      pozdrawiam,
      Krzy
    • nius222 Re: Chorwacja we wrześniu 07.11.13, 11:15
      bardzo wszystkich przepraszam za brak odpowiedzi,ale kompletnie zapomniałam zaglądać na forum,a nie miałam ustawionych powiadomien na pocztę,więc pozostaje mi polecić się na przyszlość.
      Na stałe mieszkam w Chorwacji .Zajmuję sie turystyką zagraniczną i krajową.Noclegi od września do czerwca są średnio od 8 euro za osobę do 15 euro.max.jeśli ktoś chce więcej należy szukać gdzie indziej.Ciovo ,Trogir i okolica to raj dla polskich rodzin,po 1.ceny są tu normalne i na każdą kieszeń,raj dla dzieci plaże czyste i płytkie zejście do morza.po 2,mamy teraz listopad a temperat.23 stopnie.,ponieważ Ciovo uchodzi za ciepły rejon poza sezonem.,morze też cieplutkie i spokojne.Można teraz sporo zwiedzać ponieważ,ceny za nocleg,ceny za bilety na wycieczki po Dalmacji spadają znacznie i nie ma tłoku.Warto też rezerwować noclegi w tym roku na przyszły sezon ,można uzyskać świetne rabaty dosłownie na wszystko.o to adres.apartamentychorwacja@interia.pl S. knezevic
    • fresh Re: Chorwacja we wrześniu 10.11.13, 02:38
      Aneta i jak wyjazd - udał się.
      Ja może po temacie, ale moim zdaniem początek września to idealny czas na spędzenie wakacji w Chorwacji, szczególnie jeśli jedziemy samochodem na własną rękę. Przede wszystkim dlatego, że od 1 września ceny są tam niższe o około 30 procent, a pogoda w pierwszej części września nie odbiega znacznie od tej sierpniowej.

Pamiętam taką sytuację - byłem w Chorwacji w drugiej połowie sierpnia i 29 sierpnia mielismy wracać. Było tak fajnie, że chcieliśmy przedłużyć pobyt, ale brakowało nam kasy. Właściciel kwatery nie zgodził się - powiedział, że cenę może obniżyć o 30% od 1 września i nie było szans na negocjacje. Niestety przez to musieliśmy wrócić, a szkoda.
      • nius222 Re: Chorwacja we wrześniu 10.11.13, 18:27
        bardzo mi przykro ,że spotkałeś takich fatalnych wlaścicieli ,polecam się więc na przyszłość apartamentychorwacja@interia.pl masz rację wrzesień jest fenomenalny,a ceny spadają o polowę , ale dopiero po połowie września.Wychodzę,jednak z założenia ,że mój gość to człowiek ,którego bardzo szanuję i mam zawsze nadzieję,że do nas wróci ,tzn. finanse to nie wszystko trzeba być przede wszystkim człowiekiem. Jesteśmy polsko-chorwacką familią ,nasi goście to ludzie ,którzy chętnie zawsze do nas wracają.PO pierwszym dniu zawsze zaczyna się wielka przyjażń ,a kiedy przychodzi czas na pożegnanie zawsze wszyscy płaczemy i zalewają nas łzy...Gorąco pozdrawiam z cieplutkiej Dalmacji ,mamy dzisiaj 10 listopad a temp.powyżej 20 stopni,mało kto wie ,że właśnie pażdziernik i listopad są to ciepłe dni ,super ciepła woda ,ciepłe romantyczne wieczory o zachodzie słońca ,drinki na plaży w drink barach,ceny są za nocleg bardzo niskie ,a serca gorące....pozdrawiamy pa,pa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka