Dodaj do ulubionych

Gdzie na kemping

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.02, 13:28
Chcę tanio spędzić 2 tyg. pod namiotem nad morzem w Chorwacji. Dwoje dorosłych
i dwoje dzieci + samochód. Ile mam przygotować pieniędzy na sam pobyt.
Interesują mnie ceny kempingów i kwater.Jakie miejsce polecacie dla
początkującego "Chorwata"
Obserwuj wątek
    • Gość: MaciejK Re: Gdzie na kemping IP: *.radiomerkury.pl 29.03.02, 07:47
      Ceny jak i fotki większości kempingów mozesz sprawdzic na stronie www.camping.hr
      Z własnego doświadczenia - zalezy gdzie i kiedy jedziesz.
      Z odwiedzonym przeze mnie chorwackich campów najlepszy jest Rudine w Orasacu
      (póki nie było mostu to jakieś 25 km od starego miasta w Dubrovniku, jak
      skończa budowę mostu, a z tego co widziałem w ub. roku to powinni, to będzie
      jakieś 15 km).
      2 plaże - jedna zwirowa dla rodzin z dziecieakami, druga z super skalkami i
      drabinkami dla milośników nurkowania i nie tylko. Na miejscu bardzo czyste
      sanitariaty, sklep,restauracja, nawet w ścisłym sezonie spokój, a namiot możesz
      rozbic pod palmą lub jak wolisz drzewem figowym.
      Poza tym mialem przyjemnosć mieszkać w Rovinju na Istri na campie Valdaliso-b.
      przyzwoity, na Krku w Baśce - ten przy plaży ale nie polecam-podobno fajny jest
      naturystyczny-dostępny nie tylko dla golasów-ale nie sprawdzałem. Fajny kemping
      jest w Rabie-na Rabie oczywiscie-bardzo ładnie polozony z widoczkiem na stare
      miasto i z piaszczysta plazą(nie mylić z Loparem-ktory moim skromnym zdaniem
      jest malo interesujacy). Średni jest kemping w Primostenie(kolo Sibenika)-nie
      najlepsze sanitariaty i ogromny tlok. Fajny i kameralny w Trpanju na półwyspie
      Peljesac.
      Najlepiej zapytaj bardzo konkretnie-choć nie wszędzie nocowalem to zjechalem
      spory kawał Chorwacji, więc mogę Ci coś doradzić.
      PZDR

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka