Dodaj do ulubionych

Majówka Krk

08.04.14, 07:22
W tym roku zaplanowaliśmy na majówkę Krk. Blisko - a wyspy jeszcze nie zwiedzaliśmy.
Miałam nadzieję, że nie będzie dużo ludzi, ale z miejsc, które interesują mnie na nocleg dostaję informacje, że miejsc już nie ma. Trochę mnie to zastanawia, bo raczej nie spodziewałam się tłumów, a tymczasem może jednak trochę ludzi będzie...
Nocleg mamy już zarezerwowany. A jakie Wy macie doświadczenia z pobytu majówkowego na Krku?
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr4a Re: Majówka Krk IP: *.ppwk.pl 09.04.14, 14:22
      Nie mam doświadczenie 'majówkowego' ale byłem we wrześniu ubiegłego roku na Krku,
      miasto Krk i mogę zaproponować kilka ciekawych miejsc na wyspie i w okolicy.
      Nr 1 to oczywiście starówka miasta Krk. Ciekawie jest i w dzień i wieczorem. Dalej Baśka i Stara Baśka ze wzgl. na widoki. Polecam wjazd/wejście na wzgórze nad Baśka (przy cmentarzu). Miasto na skale - Vrbnik, z obowiązkowym zakupem lokalnego wina 'Zlahtina'. Przy dobrej pogodzie można spróbować wysmarować się leczniczym błotkiem
      w Cilići (niedaleko od Vrbnika) i pomoczyć się w b. ciepłej zawsze wodzie zatoczki.
      Przy większej ilości czasu możliwe wycieczki promem lub 'fish picnic' na wyspy Cres/Losnij lub
      Rab. Wyspa Krk to taka Chorwacja w pigułce, trochę górek, zabytki i piękne plaże.
      Wybieram się tam znowu w końcu sierpnia.
      Pozdrav
      • meltibi Re: Majówka Krk 24.04.14, 20:42
        Dziękuję za informacje :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka