Dodaj do ulubionych

chorwacja w ciemno

IP: *.toya.net.pl 26.06.14, 22:02
Witam. Ponieważ planujemy dwutygodniowy urlop w Chorwacji chcielibyśmy spędzić jeden tydzień na Istrii a drugi gdzieś w okolicach Zadaru. I tu moja prośba skierowana głównie do osób przebywających teraz w Chorwacji lub dopiero co po powrocie. Czy jest duży problem na miejscu z kwaterami w rozsądnej cenie o normalnym standardzie (łazienka, wi-fi, tv)? Planujemy pobyt w terminie 21.7-2.08.2014. Gorąco dziękuje za wszelkie informacje. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: chorwacja w ciemno IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.14, 23:44
      W tym terminie w ciemno znajdziesz apartamenty 1 pokojowe z kuchnią, ale za 70e dwupokojowe za stówkę na dobę . Na te tańsze musisz mieć szczęście ,bo akurat ktoś wyjechał.
      Np. 3 pokojowy na 3 rodzinki po 1 dziecku za 80-90 e , lub na parę bez dziecka za 35e
      Istria jest droższa
      • Gość: ewaf Re: chorwacja w ciemno IP: 109.95.30.* 28.06.14, 21:21
        Wróciłam niedawno ze Stanići. Bez problemu można było jechać w ciemno i wybierać w fajnych apartamentach ale w sezonie? Nie mam pojęcia. Zawsze jadę w czerwcu bo jest mniej ludzi i można naprawdę wypocząć.
    • Gość: Ewa Re: chorwacja w ciemno IP: *.centertel.pl 15.07.14, 18:35
      Wróciłam z Chorwacji 13 lipca. 4 osoby w tym dwoje dzieci. Pojechaliśmy ponieważ kolejny w ciemno. Środa rano dotarliśmy do Zaostroga za Makarska. Wszędzie wywieszki sobe, niektórzy gospodarze biegli za mną żeby obniżyć cenę i żebym u nich przenocowala. Wybierałam jak w ulęgałkach. Ponieważ rodzinka była zmęczona akcje zamknęłam w ciagu 45 minut. Dwupokojowy apartament jakieś 150 m od morza- kuchnia łazienka, tv, wifi. Moge dać chętnym i strachliw namiAry. Ceny w Zaostrogu od 36 euro do 80. Ja miałam cenę bliżej tej pierwszej.
      W drodze powrotnej zwiedzanie Zadaru i nocleg pojedynczy- bez problemu- cena 45 euro 500 m od morza i 60 tuż obok.

Ten kto rezerwuje wcześniej na pewno płaci więcej. Polecam wyjazdy w ciemno do Chorwacji, Czarnogóry i Bulagrii. W przyszłym roku spróbuje z Włochami lub Grecja.
      • hepik1 Re: chorwacja w ciemno 15.07.14, 19:44
        NO bo leje na okrągło ,prawie;)
        • Gość: Ewa Re: chorwacja w ciemno IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.14, 20:01
          Leje to za dużo powiedziane, ale rzeczywiście w tym roku pada...
      • buanitka Re: chorwacja w ciemno 15.07.14, 21:29
        Witam,
        Ewo, to ja poproszę o namiar na gazetowy @
        i jakbyś mogła też kilka szczególików napisać typu skąd jechaliście, ile czasu, jaka trasa itd...
        Z góry wielkie dzięki!
      • Gość: Daniel Re: chorwacja w ciemno IP: *.centertel.pl 19.07.15, 11:01
        Cześć Ewo my też jedziemy jutro w ciemno, jeśli jednak masz ten namiar to poproszę może warto skorzystać.
    • aniasa1 Re: chorwacja w ciemno 25.07.15, 02:39
      wrocilam wczoraj. Bylismy w niewielkiej miescinie miedzy Szibenikiem a Splitem (blisko Trogiru) Bylismy w kazdym z tych 3 miast i w kazdym widzialam ludzi z tabliczkami przy drodze, nie to że tłum, ale byli. Tyle tylko ze tam sezon dopiero sie zaczyna....
      • Gość: darek.59.pl Re: chorwacja w ciemno IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.15, 13:18
        Szczyt sezonu już trwa na dobre. Co roku budują tak dużo domów z apartamentami na wynajem, że jest w czym wybiera. Choć w tzw. kurortach nie jest już tak lekko. Nie wszyscy reklamują się w internecie, nie korzystają z pośrednictwa biur, agencji, itp., mają różne oferty, więc stoją przy drodze.
        • hepik1 Re: chorwacja w ciemno 25.07.15, 14:55
          Ci ktrózy stoja przy drogach w szczycie sezonu,poza nielicznymi losowymi przypadkami,maja po prostu kiepskie kwatery(jakosciowo cy odległościowo) ;)
          • aniasa1 Re: chorwacja w ciemno 25.07.15, 16:06
            ja bym nie generalizowala takiej sytuacji. Czesto maja poprostu jakies luki, miedzy goscmi, lub odwolane rezerwacje. Ci u ktorych my mieszkalismy tez mieli wolny tydzien na poczatku sierpnia, a kwatera uwazam LUX! Poprostu tego jest tak duzo ze starczy dla kazdego
            • Gość: gtw Re: chorwacja w ciemno IP: *.calcit.fastwebserver.de 25.07.15, 16:35
              tylko, że jadąc w wysokim sezonie na rodzinne wakacje z dziećmi wolałbym nie liczyć na "luki" i inne łuty szczęścia, tylko jechać do sprawdzonej i zarezerwowanej kwatery

prawda jest taka, że fajne miejsca, blisko plaży, w dobrym standardzie i rozsądnej cenie są z reguły obstawione i zarezerwowane długo wcześniej

jakoś nie chce mi się po kilkunastu godzinach jazdy chodzić w 40C upale i oglądać kwatery, wolę zajechać na miejsce, wrzucić bagaż do apartamentu i wskoczyć do morza....
              • Gość: we Re: chorwacja w ciemno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.15, 11:58
                dokladnie to .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka