Dodaj do ulubionych

plaże na Istrii

IP: *.centertel.pl 09.06.15, 09:10
Wiem że Istria to głównie plaże kamieniste lub żwirkowe, ale może ktoś z was słyszał o jakiejś z piaskiem? Bez znaczenia czy będzie to Cro czy Słowenia, byle była by to Istria.
Obserwuj wątek
    • Gość: Falifax Re: plaże na Istrii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.15, 17:12
      W Portoroż w Słowenii jest duża plaża piaszczysta, bardzo ładna i zadbana
      • Gość: julita Re: plaże na Istrii IP: *.play-internet.pl 09.06.15, 19:41
        Dzięki wielkie. Też myślałam o tej miejscowości.
        Ale biorę pod uwagę jeszcze Medulin tam jest podobno super plaża Bijeca. Czy ktoś może potwierdzić że jest ona piaszczysta ? Może jakieś opinie ?
        My jesteśmy głównie plażowiczami i dzieciaki uwielbiają piasek. Tym bardziej chcemy z takiej skorzystać,ponad to mamy już wykupione wczasy w rovnij a tam niestety kamienie. dlatego chociaż kilka dni w piachu.....
        • Gość: Falifax Re: plaże na Istrii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.15, 20:40
          Byłem w Medulin i plaża jest tam ohydna, brudna i zatłoczona, morze przypomina tam wielkie bajoro,
          raczej dzieci będą przerażone

Dzieci sobie świetnie poradzą na plaży żwirkowej, trzeba im dać szansę
          • Gość: julita Re: plaże na Istrii IP: *.centertel.pl 10.06.15, 11:20
            Uuuu!!! A my już zarezerwowaliśmy Medulin. Echh dzięki może będę szukać czegoś innego jednak. A co możesz napisać o samym miasteczku ? Czy są tam jakieś atrakcje dla dzieci ? Czy raczej totalne za...pie. Dziękuję
            • Gość: tom Re: plaże na Istrii IP: 80.54.108.* 11.06.15, 08:41
              To nie zadupie, ale w wysokim sezonie raczej turystyczny kombinat. Bylem tam po sezonie, we wrześniu, planując tam dłuższy pobyt. Po godzinie zapoznawania się z tym miasteczkiem spadalem jak najprędzej, bo to było bez sensu. Jak ktoś napisał - ciasno, tłoczno, nie za czysto, ale za to drogo. Co ciekawsze fragmenty wybrzeża w okolicy zajmują campingi. Fajne miejsce udało mi się znaleźć dopiero blisko Puli, w wiosce Piescana Uvala. Tam akurat atrakcji, także dla dzieci, pod dostatkiem, tyle ze króluje komercja, jak wszędzie na Istrii
              • adaxis01 Re: plaże na Istrii 28.06.15, 09:38
                Witam, wybieramy się 1-szy raz na Istrię, dokładnie do Poreć - czego tam się spodziewać, jakie plaże, itp?
                • aseretka Re: plaże na Istrii 28.06.15, 12:23
                  Kamienisto-żwirowe.
                  • adaxis01 Re: plaże na Istrii 28.06.15, 12:28
                    Hej, kamienie i żwirek to normalka, ale rozumiem, że nie za brudno i komercyjnie. Tylko skomercjalizowane plaże czy są też z free dostępem?
                    • Gość: Jaco Re: plaże na Istrii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.15, 18:12
                      Co to znaczy skomercjalizowane ???
                      Dostęp do wszystkich plaż w Chorwacji jest bezpłatny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka