Dodaj do ulubionych

do Zaostrog

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.15, 20:10
witam. może ktoś wybiera się do Chorwacji na początku lipca(6-go, rano) i ma chęć dołączyć do nas, żeby było raźniej?:) jedziemy przez Słowację i Węgry z mazowieckiego?
Przy okazji...co ciekawego jest do zobaczenie po trasie?
Pzd
Obserwuj wątek
    • novationen Re: do Zaostrog 17.06.15, 20:23
      Czemu jedziecie przez Słowację i Węgry?
      • Gość: iwo Re: do Zaostrog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.15, 07:05
        nie wiem... to pierwszy raz i pomyślałam, że trasą przy Balatonie...?
        • novationen Re: do Zaostrog 18.06.15, 09:59
          bardzo dobra trasa jest przez Czechy i Austrię i tak jeździ cywilizowa większość rodaków ;-) balaton to trochę taka większa sadzawka i tłuc się przez Słowację i Węgry żeby go zobaczyć z okna samochodu to bez sensu trochę jest.

szczególnie że jedziecie z Mazowieckiego, więc trasą katowicką potem na tarnowskie góry i kierunek Gorzyczki a po czeskiej stronie Ostrava. Później lecisz na Brno, Wiedeń, Graz i dalej na Słowenię. Droga prosta i przyjemna.
          • wtop.ek Re: do Zaostrog 18.06.15, 10:33
            nie rozumiem czemu trasa przez Słowację/Węgry miałaby byc "niecywilizowana"?

i me ma wiekszości czy mniejszości, tylko czas jazdy i wygoda logistyczna
            • novationen Re: do Zaostrog 18.06.15, 11:11
              popatrz w mapę na drogę o której piszę (Czechy / Austria), potem popatrz gdzie jest wspomniana sadzawka a potem się zastanów nad logistyką i czasem jazdy :-) oczywiście ilu kierowców tyle dróg i pomysłów. Pojadą jak będą chcieli, ale moim zdaniem trasa czeska jest wygodniejsza
    • Gość: gtw Re: do Zaostrog IP: *.calcit.fastwebserver.de 18.06.15, 07:49
      nie za bardzo rozumiem, na czym ma polegać "bycie raźniej"?

wszelkie takie wyjazdy grupowe mają sens raczej wśród dobrych znajomych, którzy znają swoje preferencje, nawyki, styl jazdy, a przed wyjazdem mogą na spokojnie ustalić trasę, postoje, noclegi itd...

a i w takim przypadku jak dla mnie ciężko jechać zderzak za zderzakiem, gdy jeden woli mocniej przycisnąć na autostradzie, a drugiemu zachce się siusiu, to już nie pionierskie czasy kiepskich dróg, szlabanów na granicach, braku infrastruktury i łącznosci, mozna wcześniej sobie ustalić jakieś punkty spotkań przelotowo-obiadowe na trasie, a w przypadku niespodziewanych zdarzeń od czego są telefony...
      • Gość: iwo Re: do Zaostrog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.15, 21:34
        nad sadzawką(Balatonem)planuję nocleg i nie mam zamiaru tylko patrzeć przez okno... a co do wspólnej podroży z nieznajomymi to się mylisz... w tamtym roku poznałam przez internet dwie rodziny i razem jechaliśmy do Bułgarii... i było raźniej...
      • Gość: iwo Re: do Zaostrog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.15, 21:38
        ...i trasę ustaliliśmy przed wyjazdem i na prawdę super się jechało mimo, ze nie znaliśmy się wcześniej, jechaliśmy w inne miejsca i wracaliśmy w innych terminach(niestety...).. Także nie widzę nic dziwnego w tym, że proponuję wspólne podróżowanie.
    • kokosz11.1 Re: do Zaostrog 18.06.15, 21:47
      W jakim wieku jestescie?
      • Gość: iwo Re: do Zaostrog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.15, 15:38

40 lat i nastoletnie dzieci... a ma to jakieś znaczenie?:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka