Dodaj do ulubionych

Kwatery Zaborić

11.04.16, 12:13
Pytanie do wszystkich którzy buli tam w 2015 roku.
Czy można jechać w ciemno tzn czy nie ma problemów ze znalezieniem noclegu na miejscu?
Ile płaciliście za dobę w pokoju dla 4-osobowej rodziny?
Chodzi mi o ceny z dwóch ostatnich lat najdalej. Dziękuję z góry za odp.
Obserwuj wątek
    • blueberry_beauty Re: Kwatery Zaborić 18.04.16, 19:03
      Ok, to może tak. Zależy mi na informacji o cenach wynajmu kwater w rożnych miejscowościach na południe od Primostenu. Wszystkim, którzy udzielą mi info z góry serdecznie dziękuję.
      • blueberry_beauty Re: Kwatery Zaborić 18.04.16, 19:06
        I oczywiście wiem, że Zaborić jest na północ od wymienionej miejscowości ale w międzyczasie nieco zmieniły się plany ;-)
        • hepik1 Re: Kwatery Zaborić 18.04.16, 20:36
          Różnia sie,W zależności od miesiaca,od standardu,odległosci od morza i jeszce kilku różnych aspektów ;)
    • blueberry_beauty Re: Kwatery Zaborić 19.04.16, 08:55
      Tak, zdaje sobie sprawę z tych różnic. To nie nasz pierwszy wyjazd do Chorwacji, byliśmy już 3 razy. Zależało mi na uaktualnieniu cen i informacji czy teraz, na południe, można jechać "w ciemno". Lubimy nie być związani terminami i rezerwacjami wiec tak zawsze jeździliśmy. Co do szczegółów : wstępnie drugi i trzeci tydzień lipca, miejsce gdzie będzie kawałek plaży dla małych dzieci , standard przyzwoity ale nie musi być 5 gwiazdek :-). Myślimy o Zaborić, Razanj, ale też Igrane, Drvenik, Żivogosće. Czy tam łatwo znaleźć kwatery będąc już na miejscu?
      • Gość: darek.59.pl Re: Kwatery Zaborić IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.16, 14:32
        W każdej z tych miejscowości może być przyjemnie. Zależy od upodobań i zawartości portfela. W Drveniku jak najdalej od przystani promowej Jadralinii - z oczywistych względów. Najlepiej w kierunku Żivogośće. bo spokój jest zapewniony i ładne zejścia do wody. Moim zdaniem im mniejsza miejscowość/osada tym trudniej o swobodny wybór noclegów w szczycie wakacyjnym, a druga połowa lipca to już tłok zapewniony. Jeżeli jednak przyjedziecie do wybranego miejsca dość wcześnie to możliwości wyszukania noclegu jest większa.
        • olga400 Re: Kwatery Zaborić 19.04.16, 15:04
          Szczerze mowiac nie jechala bym w ciemno i to z dziećmi no ale zalezy co kto lubi :) Ceny mozna porównac w necie wyslac kilka zapytan i zorientujesz sie jak sie kształtują bo tutaj i tak kazdy napisze co bedzie chciał.
    • asia-103 Re: Kwatery Zaborić 25.05.16, 19:48
      Byłam w tamtym roku w Razanj. Miejscowosc bardzo spokojna, tanio nie jest. Co prawda mieszkałam 70 metrów od plaży, w app była klima i cała reszta super. Płaciłam 50 euro za app dla dwóch osób, pierwsza połowa sierpnia. ie zauważyłam, zeby na budynkach były wywieszki o wolnych apartamentach. W tym roku szukałam poczatkiem kwietnia na pierwszą połowę lipca. Trafiło sie kilka fajnych miejscówek,ale droższe. jeśli chodzi o Razanj to dla dzieci kieruj sie w kierunku zatok Varos albo Ljoljinica.
      • blueberry_beauty Re: Kwatery Zaborić 27.06.16, 07:54
        Dziękuję za odpowiedź i mam jeszcze jedno pytanie odnośnie Razanj. Czy tam są jakieś restauracje, konoby gdzie można dobrze (czyt. smacznie) zjeść czy trzeba na obiady, kolacje jeździć do Rogoznicy, Primostenu itp? Szukałam info ale trafiałam na posty z wcześniejszych lat ( np. 2009r) i wtedy nie było tam nic, a jak jest teraz? Dzięki z góry.
        • asia-103 Re: Kwatery Zaborić 28.06.16, 17:32
          W centrum jest jedna knajpka w wieży, nie jadłam tam co prawda, ale nie przypuszczam, zeby mozna było tam sie stołowac z dzieciakami. obok jest pizzeria (pizza taka o) i obok jeszcze jedno małe coś. To w centrum. W zatoce Varos przy hotelu Emka jest tez restauracja czy bar. W Razanj sa dwa sklepy, lody, sklepik z pieczywem i maluski ryneczek z warzywami, rakiją, winem. To w centrum na górze. Jeden sklep jest w zatoce Varos. My, jak chcielismy cos fajnego zjesc, płynelismy do Rogoznicy (taksówka morska) fajna rzecz. O Razanj mozna poczytac na forum cro.pl. Wejdz i wpisz w wyszukiwarke. My za tydzien pędzimy do Razanj juhuhuhu! :)
          • Gość: blueberry_beauty Re: Kwatery Zaborić IP: *.static.ip.netia.com.pl 28.06.16, 20:55
            Witaj, dziękuje za odpowiedź. Co prawda zastanawiam się co to takiego "pizza taka o" ale myślę ze czuję o co chodzi ;-). A ta taksówka to często pływa ? nie ma trudności z zabraniem się nią większą grupą? Wieczorem kursy do której, może wiesz? I jeszcze pytanie o spacery? czy tam jest gdzie spacerować, tak połazić wieczorkiem?
            • asia-103 Re: Kwatery Zaborić 01.07.16, 22:01
              Pizza taka o, to znaczy średnia jak na Chorwację.Tu informacje odnosnie taksówki, na którą mieści sie na raz ok.15 osób. www.dallmatia.com/en/razanj-rogoznica-dalmatia-croatia/boat-line-razanj-rogoznica.html
              Spacerowac to raczej mozna uliczkami miejscowosci i mozna sie pogubic ;). Brzeg morza raczej nie do spacerów, chociaz lampy są, ale są kamienie, nierównosci. Wszystko zalezy, w której czesci bedziesz mieszkac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka