Gość: Michal_dj IP: *.vsh.pl 24.05.16, 14:15 Witam serdecznie. Czy ktoś z was był morze na wyspie VIS ? Wybieramy się całą rodziną w czerwcu i chciałem zapytać jak oceniacie tą wyspę. Będę wdzięczny za kilka słów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ada-adam Re: VIS- Komiza 24.05.16, 23:44 na pewno wam się spodoba. Vis słynie z pięknych plaż ( zresztą jak cała Chorwacja ) Pytanie tylko czego oczekujesz od wakacji, tzn gdzie byłaś wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal_dj80 Re: VIS- Komiza IP: *.vsh.pl 14.06.16, 10:16 Wcześniej byłem już na wyspie RAB, na Istrii oraz w Makarskiej. Jedziemy paczką z dziećmi od 5-10 lat do Komizy (hotel Bisevo). Słyszałem że brak jest atrakcji wodnych jeśli chodzi o dzieci w tym wieku, czyli zjeżdżalnie, rury itp., Może się już coś zmieniło, no i jak z cenami jeśli chodzi o piwko, wino, lody ? Dzięki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: VIS- Komiza 25.05.16, 15:17 >Czy ktoś z was był morze na wyspie VIS ? Na Vis płynie sie przez morze ;) Długo i drogo. Klimat typowo wyspiarski.Do odczucia blizej i taniej na Braczu czy Hvarze. Jeśli pierwszy raz do CRO-nie polecam. Jeśli po raz enty-dla koneserów-jak najbardziej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal_dj Re: VIS- Komiza IP: *.vsh.pl 17.06.16, 14:05 Wcześniej byłem już na wyspie RAB, na Istrii oraz w Makarskiej. Jedziemy paczką z dziećmi od 5-10 lat do Komizy (hotel Bisevo). Słyszałem że brak jest atrakcji wodnych jeśli chodzi o dzieci w tym wieku, czyli zjeżdżalnie, rury itp., Może się już coś zmieniło, no i jak z cenami jeśli chodzi o piwko, wino, lody ? Dzięki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: VIS- Komiza 18.06.16, 04:58 Pytanie sie nasuwa,po co sie pchać tak daleko,szkoda czasu i kasy na prom,jeśli morze i plaże takie same a rur i zjeżdżalni brak? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ucho03 Re: VIS- Komiza 18.06.16, 09:23 hepik1 napisał: > Pytanie sie nasuwa,po co sie pchać tak daleko,szkoda czasu i kasy na prom,jeśli > morze i plaże takie same a rur i zjeżdżalni brak? ;) być na wyspie bezcenne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal_dj80 Re: VIS- Komiza IP: *.vsh.pl 20.06.16, 07:49 Jedziemy z biura podrozy wiec wszystko z gory oplacone, a poo drugie nie ma tyle ludzi jak np w Makarskiej gdzie trzeba było o 7 rano rezerwowac kawalek miejsca na plazy. My jedziemy nie tylko dla dzieci ale również dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: VIS- Komiza 20.06.16, 09:49 dziwny argument, bo czerwiec w Chorwacji to nie szczyt sezonu i nawet w popularnych kurortach jest dość pusto, co zresztą można sobie sprawdzić na podgladzie z kamer online cod do rur to chyba mocno pomyliłeś kierunki Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: VIS- Komiza 20.06.16, 11:17 >być na wyspie bezcenne Oczywiscie,że tak.Tyle,że trzeba poza popłynięciem promem i sama świadomoscią bycia na wyspie,posiadać swój środek transportu,żeby tą wyspe objechac wokół i przez środek.Jeśli sie jedzie z BP ,do hotelu to raczej ograniczamy sie do plaży w poblizu hotelu.I tyle zysku z pobytu na wyspie.Jasne,że można wypożyczyc auto(myślę,że nawet na Komizy,jest to juz osiagalne,tyle że ceny są w CRO dosyc absurdalne,można wynajętym skuterem ale i tu są ograniczenia w przepisach dotyczące przewozu dzieci (wiek),regulaminach(nie wolno skuterem po drogach szutrowych itd itp) Abstrahując,że dzieciom dokładnie wisi zwiedzanie czy ogladanie uroczych zakątków czy malowniczych plaż. Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: VIS- Komiza 20.06.16, 12:26 Jazda z bp nie wyklucza własnego samochodu, tak jeździliśmy do Bułgarii, zwykła oferta z dojazdem własnym. Inna sprawa, że jazda z własnym autem na wysepkę rozmiaru 10 km jest raczej bezsensowna, biorąc pod uwagę drozki na chorwackich wyspach, wygodniejsze jest wypożyczenie skuteru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal_dj80 Re: VIS- Komiza IP: *.vsh.pl 20.06.16, 13:05 Dokładnie też się z tym zgadzam. Ktoś może posiada jakieś info odnośnie cen? Są one porównywalne z lądem czy jest drożej? Odpowiedz Link Zgłoś
ucho03 Re: VIS- Komiza 20.06.16, 13:30 Gość portalu: michal_dj80 napisał(a): > Dokładnie też się z tym zgadzam. Ktoś może posiada jakieś info odnośnie cen? Są > one porównywalne z lądem czy jest drożej? Ceny takie same jak na lądzie. Byłem w 2014 i tak było.W 2016 byli znajomi i potwierdzali ze ceny te same. Odpowiedz Link Zgłoś
klerjeser Re: VIS- Komiza 20.06.16, 14:34 Wyspy są droższe, szczególnie te bardziej izolowane i miejsca, gdzie nie ma konkurencji. Hvar jeśli chodzi o restauracje był w zeszłym roku zauważalnie droższy niż Opis i okolice. Odpowiedz Link Zgłoś