Dodaj do ulubionych

Wyspa Brać czy Hvar ? poproszę o radę

30.10.16, 15:27
Witam,w ubiegłym roku wybraliśmy Primosten miasto spełniło nasze oczekiwania.Teraz chcielibyśmy którąś z wysp leżących blisko makarskiej.Zależy nam na większym miasteczku,żeby wieczorami można było spacerować i coś zwiedzić.Będziemy tam 12 dni co polecacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: hornibicz Re: Wyspa Brać czy Hvar ? poproszę o radę IP: *.dynamic.chello.pl 30.10.16, 16:31
      Zdecydowanie Brać z Bolem. Super Czampra.
      • wislok1 Re: Wyspa Brać czy Hvar ? poproszę o radę 30.10.16, 16:40
        Co to jest "czampra" ?
        • hepik1 Re: Wyspa Brać czy Hvar ? poproszę o radę 30.10.16, 18:54
          No jak,wislok?Ty nie wiesz co to jest Czampra?Po tylu razach w CRO?

Ps
          Ja też nie wiem ale się nie przyznaję przynajmniej ;)
          • wislok1 Re: Wyspa Brać czy Hvar ? poproszę o radę 30.10.16, 19:10
            W słowniku miejskiego slangu "czampry" nie ma...
            Ale to ten sam słownik, który skojarzył pojęcie "WS" z grą komputerową, a nie z windsurfingiem...
            Po prostu przestarzały, jak ja, hehe
      • Gość: fdj Re: Wyspa Brać czy Hvar ? poproszę o radę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.16, 13:13
        super czampra ?

Może to od camper ?
        turistipercaso.it/camper/73711/isola-di-brac-in-camper-e-vespa-in-croazia.html
        • wislok1 Re: Wyspa Brać czy Hvar ? poproszę o radę 31.10.16, 19:07
          Może od być też od "dżampra", co w slangu dla wtajemniczonych oznacza "imprezę"...
          Generalnie "czampra" jako "czampra" nic nie oznacza...
          W każdym razie śmieszny szyfrogram
          • wislok1 Re: Wyspa Brać czy Hvar ? poproszę o radę 31.10.16, 19:17
            W telewizji kiedyś jedne dziennikarz powiedział, że Chorwacja nie jest " topową destynacją dla touroperatorów" ...
            Bardzo mi się też podoba i śmieszy pisanie o " tripach" i "city breakach"
            • Gość: ourtas Re: Wyspa Brać czy Hvar ? poproszę o radę IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.16, 21:08
              I ten nick..
    • hepik1 Re: Wyspa Brać czy Hvar ? poproszę o radę 02.11.16, 10:01
      Mimo swej bliskości każda wyspa inna.Jedną i drugą można objechac w jeden dzień albo ,robiac wycieczki co drugi,trzeci dzień delektowac się zakątkami.Hvar ma swoje klify a Bracz widok z Vidovej czy klasztor -pustelnię podwugodzinnym spacerze wąwozem.Itp,itp.Ustronnych ,klimatycznych plaż na Hvarze na pewno wiecej ale by na nie dotrzeć trzeba trocę wysiłku włożyć.
      Jeśli chodzi tylko o plażowanie w pobliżu apartamentów,spacery po jakims miejskim deptaku w ogóle nie ma sensu płynąc na wyspy.Szkoda kasy na promy.
      • 2ania-774 Re: Wyspa Brać czy Hvar ? poproszę o radę 12.11.16, 00:22
        A jeśli nie wyspy to ewentualnie jakie miasteczko?.Myślałam też o Omiś ale są różne opinie,że to woda zimniejsza bo spływa rzeka,hałas itp.
        • wislok1 Cóż 12.11.16, 00:55
          Ja bym bardziej się przejął korkami w tej miejscowości...

Cholernie trudno coś komuś doradzać, jak się upodobań tej osoby bardzo dobrze nie zna !

Nie cierpię bajerować ludzi i pisać tylko o samych plusach i oszukiwać w ten sposób ludzi ! To by nie było zbyt miłe, gdyby ktoś zbajerowany gonił mnie potem z siekierą, bo odkrył także minusy...

Ja bym poszukiwania zrobił z innej strony ! Po prostu zrób listę miejscowości, które twoim zdaniem są fajne ( tu trzeba coś przeczytać -
          • wislok1 Re: Cóż 12.11.16, 01:01
            U mnie to działa od kilku dobrych lat...
            Krótka lista kwater ( to mogą być oprócz apartamentów także hotele czy kempingi ), rodzinna burza mózgów i wspólna decyzja !

To tylko moja sugestia...
            Zawsze można pójść do biura podróży i tam kupić wczasy
            Albo zrobić to całkiem inaczej...

• 2ania-774 Re: Cóż 10.01.17, 21:06
              Wybrałam Hvar-Stari Grad wierzę ,że będzie cudnie:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka