Dodaj do ulubionych

Funclub Orebic Chorwacja

IP: *.4-do-G-B-GW.bmj.net.pl 03.10.04, 21:58
Witamy wszystkich zainteresowanych aktywnymi wakacjami w Orebicu,
organizowanymi przez firme Funclub! Bylismy tam w lipcu w roku 2004 i mamy
pare istotnych uwag, co do oferty:
- uwaga na noclegi w hotelu Komodor, ktore nam przedstawiciel Funclubu bardzo
polecał - to jest totalne nieporozumienie, niewarte nawet polowy ceny (w tym
roku: 1800 pln za 9 noclegów) Hotel jest stary, pokoje obskurne, całość
przypomina dom wczasowy FWP z poczatku lat 70-tych. Wyżywienie na "hotelowej"
stołówce reprezentowało ten sam poziom co hotel.
- uwaga na przejazd autobusem Funclubu - wyobraźcie sobie że droga z Katowic
do Orebica trwa około 30 godzin (kolonia z Poznania jechała 40;). Kibel był
zapchany bagażami, nawet video nie działało...
- kurs windsurfingu - to jedno możemy polecić! Instruktorzy byli ok i sprzęt
też.
Podsumowując: jeśli chcecie się tam wybrać z Funclubem to polecamy własny
dojazd i nocleg w namiotach (jest tani ale naprawdę warty tej ceny!)
Obserwuj wątek
    • Gość: Wiktor Re: Funclub Orebic Chorwacja IP: *.icpnet.pl 11.10.04, 21:13
      Elllooo pozdrawiam tych nieszczęśników ktorzy mieszkali w Hotelu :]] Słono
      zapłaciliście za ten wyjzad !!! Otóż ja wybrałem wariant z namiotem żeby pójść
      po jak najniższej lini z kosztami[ zapłaciłem 519 zl za tą samą wycieczke ]
      Nawet gdyby nie wypaliło to bym nie miał do siebie żalu , że tyle kasy wydałem
      na wyjazd ale na całe szczęście wypad okzała sie MEGA SUPER. Na obiady można
      było sobie iść do knajpy Vrogac szaszłyk dubrovnik za 50 kuna. No prawda
      wracałem do mojej mieściny baaaardzzzzzzzoooo długo bo o 3 nad ranem w sobote
      gdzie wyjazd był w czwartek o 21 [ mniej więcej ] . Dobrym pomysłem były też
      bungalowy, bardzo przytulne pokoiki chyba jedyna wadą było to, że troche małe .
      Pozdro wszystkich uczestników :]]]]]]]] Do następnego roku :]]]]]]
    • Gość: kachna11 Re: Funclub Orebic Chorwacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 09:18
      Co do godzin podrózy to nie mam pojecia skad takie oburzenie?! Myśmy własnym
      samochodem jechali ok 30 godzin. Gdybys prowadził ten autokar to wiedziałbyś
      dlaczego ta droga tyle trwa. Co do noclegów to fakt przepłaciliście i to sporo.
      JA polecam wyjazd w ciemno, bo jest duzo prywatnych kwater na przyzwoitym
      poziomie, a w przy rezerwacji w kraju zapłacilismy o połowę drożej.
      • Gość: M&M Re: Funclub to dno! IP: *.crowley.pl 29.10.04, 15:22
        Funclub najgorsze biuro podróży jakie spotkałem, dlatego nie dziwię się wcale
        że jesteś niezadowolony. Na tym forum było wiele wątków o tych patałachach z
        Funclubu poczytaj sobie co ludize z nimi przeżyli - twoje problemy to małe piwo.
    • Gość: Paweł Re: Funclub Orebic Chorwacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 14:32
      Święta prawda! Na szczęście mieszkałem w bungalowie, który co prawda też był
      przepłacony, ale jednak taniej.
      Żeby być zadowolonym trzeba wynająć przyzwoitą kwaterę na miejscu (ok. 50
      Euro/apartament/doba) i w Polsce wykupić fakultety. Na miejscu są z tym kłopoty,
      tudzież kompletny bałagan organizacyjny. Instruktorzy rzeczywiście bardzo w
      porządku.
      • Gość: arek Re: Funclub Orebic Chorwacja IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.05, 19:07
        Byłem w zeszłym roku i serdecznie wszystkim odradzam. Totalny burdel to dobre
        określenie na działalność biura Funclub. Dla wszystkich chcacych popływać na
        desce polecam wynajęcie kwatery w Viganiu (troche dalej za Orebicem) - to już
        kultowe miejsce dla wszystkich z deską i kitem - cała infrastruktura na
        miejscu, kwatera już od 20e, pole namiotowe to totalne grosze. Przyjemność
        podróżowania "autokarem" biura Funclub pozwole sobie nie opisywac. Jedzcie na
        własną rękę!
      • Gość: windies Re: Funclub Orebic Chorwacja IP: *.idea.pl 23.06.05, 23:23
        czy masz namiary bezpośrednio na innstruktorów z Orebicz?Nie mam ochoty na
        niedomówienia i wolałbym uniknąć specjalistów pośredników. Czy można tak
        szkolić się na kajcie?
        • Gość: ralf Re: Funclub Orebic Chorwacja IP: *.zab.zigzag.pl 27.06.05, 08:43
          W lipcu ruszamy z funclubem i juz zaczynam sie bac :)
          wybralismy opcje namiot wiec moze nie bedzie tak zle
          napiszcie cos wiecej o samym miejscu i okolicacj (plaza,kanjpki)
          jak funclub organizuje fakultety (surfing, nurkowanie)
          czy jest na miejscu wypozyczalnia rowerow?
          • Gość: Miłek Re: Funclub Orebic Chorwacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 16:32
            Ja byłem tam dwa lata temu. Namioty są bardzo fajne, pod drzewami, więc jest
            gdzie się schować jak słońce świeci, chyba z 20 metrów od plaży. Miałem wtedy
            fakultet kajakowy i było świetnie. A wiara od windsurfingu też była zachwycona
            bo warunki tam są genialne. Na kempingu jest boisko do kosza, kibelki,
            prysznice, przy wejściu jest jedyny w okolicy sklepik (jest tam wszystko czego
            potrzeba, trzeba tylko uważać żeby wydawali resztę). Jakieś 200m za kempingiem
            jest super restauracja - pyszne żarcie (szczególnie pizze). Plaża w Pernie - to
            takie drobne kamyczki, w wodzie sporo jeżowców. Jest wypożyczalnia rowerów
            (polecam wyprawę w lewo - na koniec półwyspu - trzeba pokonać górę o nachyleniu
            11%!, no i w prawo - do Orebicia i dalej do Mokalo). Można się też wspiąć na
            św. Ilję - wyprawa na cały dzień. Właściwie Perna to tylko to pole namiotowe.
            Do Orebicia są jakieś z dwa kilometry. Jak coś jeszcze, to pytaj...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka