Gość: Dżin IP: WAWPLC* / *.axone.fr 15.05.02, 12:10 Wybieram się 3 czerwca na Istrię, jakich temperatur mogę się spodziewać (powietrza i wody). Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mac Re: Początek czerwca IP: 213.77.125.* 15.05.02, 12:17 Może być różnie. Ja w zeszłym roku w czerwcu w Splicie miałem beznadziejną pogodę.Zrszta popatrz jak jest tam teraz beznadziejna. Całą prognozę w HR znajdziesz na stronie meteo.hr/index_en.html Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciejK Re: Początek czerwca IP: *.radiomerkury.pl 15.05.02, 17:34 Możesz sprecyzować słowo beznadziejna-ja tam na wybrzeżu widzę dziś 24 stopnie jak na maj jest to zupelnie normalna i przyzwoita temperatura. Poza tym widać mialeś pecha - moi znajomi byli w zeszłym roku takze w czerwcu (od 10) tyle ze na Istrii i nie narzekali (ich opalenizna również). Żaden kraj nie ma monopolu na stała pogodę - w Hiszpanii ostatnie 2 tygodnie nie przekraczała temp. 15 stopni + deszcz. Generalnie czerwiec jest Ok, może morze trochę chłodne(coś jak super cieply Baltyk) PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Początek czerwca IP: 213.77.125.* 16.05.02, 07:34 Może Twoi znajomi korzystali z solarium. Dla mnie oznaką udanego nie jest wyłącznie opalenizna. Najważniesze żeby było ciepło ok. 28-30 st. i było ciepłe morze. W zeszłym roku w czerwcu (II połowa) obu tych rzeczy nie było, a przez 3 dni padał deszcz i było ok. 12 st. Dlatego w tym roku jadę w lipcu. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciejK Re: Początek czerwca IP: *.radiomerkury.pl 16.05.02, 07:52 Dla mnie tez opalanie jest raczej dodatkiem niz celem(podałem tylko przyklad), ale wysokie temperatury mogą się znudzić. w zeszłym roku I polowa sierpnia przez 2 tygodnie temperatura w dzień nie spadała poniżej 30 stopni, a jak się w nocy wracało na Camp to samochodowy termometr rzadko pokazywal poniżej 25 st. Takze jazda na całego. Dlatego ja w tym roku jade we wrześniu. Co do Twojego lipca to pod tym adresem mozesz prześledzić temperatury w ostatnich latach(Split) i zobaczysz że lipiec wcale nie musi być cieplejszy niż czerwiec: www.izor.hr/eng/intro.html PZDR Odpowiedz Link Zgłoś