Dodaj do ulubionych

Początek czerwca

IP: WAWPLC* / *.axone.fr 15.05.02, 12:10
Wybieram się 3 czerwca na Istrię, jakich temperatur mogę się spodziewać
(powietrza i wody). Z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: mac Re: Początek czerwca IP: 213.77.125.* 15.05.02, 12:17
      Może być różnie. Ja w zeszłym roku w czerwcu w Splicie miałem beznadziejną
      pogodę.Zrszta popatrz jak jest tam teraz beznadziejna.
      Całą prognozę w HR znajdziesz na stronie meteo.hr/index_en.html
      Pzdr.
      • Gość: MaciejK Re: Początek czerwca IP: *.radiomerkury.pl 15.05.02, 17:34
        Możesz sprecyzować słowo beznadziejna-ja tam na wybrzeżu widzę dziś 24 stopnie
        jak na maj jest to zupelnie normalna i przyzwoita temperatura. Poza tym widać
        mialeś pecha - moi znajomi byli w zeszłym roku takze w czerwcu (od 10) tyle ze
        na Istrii i nie narzekali (ich opalenizna również).
        Żaden kraj nie ma monopolu na stała pogodę - w Hiszpanii ostatnie 2 tygodnie
        nie przekraczała temp. 15 stopni + deszcz.
        Generalnie czerwiec jest Ok, może morze trochę chłodne(coś jak super cieply
        Baltyk)
        PZDR
        • Gość: mac Re: Początek czerwca IP: 213.77.125.* 16.05.02, 07:34
          Może Twoi znajomi korzystali z solarium. Dla mnie oznaką udanego nie jest
          wyłącznie opalenizna. Najważniesze żeby było ciepło ok. 28-30 st. i było ciepłe
          morze. W zeszłym roku w czerwcu (II połowa) obu tych rzeczy nie było, a przez 3
          dni padał deszcz i było ok. 12 st.
          Dlatego w tym roku jadę w lipcu. Pzdr.
          • Gość: MaciejK Re: Początek czerwca IP: *.radiomerkury.pl 16.05.02, 07:52
            Dla mnie tez opalanie jest raczej dodatkiem niz celem(podałem tylko przyklad),
            ale wysokie temperatury mogą się znudzić. w zeszłym roku I polowa sierpnia
            przez 2 tygodnie temperatura w dzień nie spadała poniżej 30 stopni, a jak się w
            nocy wracało na Camp to samochodowy termometr rzadko pokazywal poniżej 25 st.
            Takze jazda na całego.
            Dlatego ja w tym roku jade we wrześniu. Co do Twojego lipca to pod tym adresem
            mozesz prześledzić temperatury w ostatnich latach(Split) i zobaczysz że lipiec
            wcale nie musi być cieplejszy niż czerwiec:

www.izor.hr/eng/intro.html

PZDR

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka