Gość: Remo IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 30.07.02, 08:28 Krótko - polecam wszystkim, którzy z dzieciakami chcą odpocząć od cywilizacyjnego pędu. W przyszłym roku też pojadę, o! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Igor Re: Marina - wróciłem ;) IP: 212.76.35.* 30.07.02, 08:47 Rozumiem ze z pobytu u p.Najev?. Jak wyglada apartament ? czy to jest to samo co w sieci www.najev ..... ?. Jak warunki , czy byliscie w Trogirze? zwiedzaliscie jak woda ? bo podobno w zatoce /pomiedzy Trogirem a Splitem/ brudna zanieczyszczeniami z portu Splickiego . A teraz z innej beczki wczorajsza Rzeczpospolita podala ze wrocil autobus z naszymi kolonistami pobitymi przez tamtejszych /skinow????/ mieszkancow - pobicie na tle? narodowosciowym ? cy cos takiego zauwazyliscie?. Jezeli mozna prosic ,opisz w miare wyczerpujaco powyzsze pytania. Pozdrawiam Igor Ps. jak udal sie wypoczynek ? pozdr.Igor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remo Re: Marina - wróciłem ;) IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 30.07.02, 10:24 Nie, u Najevów nie mieszkałem, ale p.Najev "naraiła" mi kwaterę u swojego znajomego. Mieliśmy cały dom (cztery 3-osobowe pokoje), jadalnia, kuchnia, łazienka, garaż. Koleżanka była z odwiedzinami u p. Najev i nie wspominała o jakichś niepokojących klimatach w pensjonacie. Wszystko grało. Co do wyjazdów: Trogir jest jak z bajki, ale wieczorem w weekend nie wjedziesz samochodem - zjeżdżają się wszyscy z okolicznych wiosek na imprezy. Za to w tygodniu jest luźno i pięknie (jak się dzisiaj obrobię czasowo to wrzucę kilka fotek do sieci). Z tą wodą w Splicie to jest jak mówisz. Mój kumpel określił to tak: żurek knorra, miejscami nawet z grzankami. Inna sprawa nie wiem po co sie ładować do wody akurat w tym miejscu... Co do narodowościowych incydentów to jestem zaskoczony. Nie spotkałem się nawet z jednym krzywym spojrzeniem w moją stronę. W każdej polskiej knajpie spojrzenie na kogoś 5 sekund za długo spotka sie z pytaniem "czego się k...a patrzysz?", w Chorwacji można usłyszeć "ciao", o ile ktoś w ogóle zwróci na ciebie uwagę. Poza tym przez 2 tygodnie nie zamykałem samochodu, a uzbrojenie pilotem alarmu wywoływało wśród tubylców zdziwienie. Widziałem samochody z kluczykami w stacyjce, a rozłożył mnie zaparkowany przy plaży wypasiony merc S klasse z otwartymi szybami... Zaznaczam, że opisuję samą Marinę i okolice (Vinisce, Trogir), bo z tego co wiem pozostawienie otwartego golfa w Zagrzebiu skończy sie tak samo jak w Warszawie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remo Re: Marina - wróciłem ;) IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 30.07.02, 11:46 Na razie tylko tyle www.t3m.pl/hr/marina01.jpg www.t3m.pl/hr/marina02.jpg www.t3m.pl/hr/trogir01.jpg www.t3m.pl/hr/trogir02.jpg www.t3m.pl/hr/trogir03.jpg www.t3m.pl/hr/trogir04.jpg www.t3m.pl/hr/trogir05.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Marina - wróciłem ;) IP: *.ey.com.pl / 195.187.19.* 30.07.02, 14:01 zdiecia sa super. Wybieram sie na Chorwacje 15 sierpnia i wlasnie postanowilam odwiedzic Marine - czy moglbys mi mniej wiecej przyblizyc gdzie to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remo Re: Marina - wróciłem ;) IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 30.07.02, 14:19 Marina znajduje się po środku drogi między Splitem a Sibenikiem (i do jednego, i do drugiego jest jakieś 56 km). Do Trogiru przysłowiowy rzut beretem (10-15 min jazdy samochodem). Obojętnie zatem, czy pojedziesz z Karlovaca na Split czy Sibenik - do Mariny odległość ta sama, z tą różnicą, że jadąc przez Sibenik widoki są boskie (widać otwarte morze), ale droga chyba bardziej załadowana; a przez Split jest bardziej skalno-upalnie, ale na drodze luźniej. Jak coś - pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Marina - wróciłem ;) IP: *.mos.gov.pl / 194.181.153.* 30.07.02, 14:44 Gość portalu: abc napisał(a): > zdiecia sa super. Wybieram sie na Chorwacje 15 sierpnia i wlasnie postanowilam > odwiedzic Marine - czy moglbys mi mniej wiecej przyblizyc gdzie to jest? zdjęcia są rzeczywiście fajne tylko dlaczego nie pokazują Mariny? A to że Trogir jest piękny to wiemy i bez zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remo Re: Marina - wróciłem ;) IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 30.07.02, 14:56 Bo zdjęcia z Mariny są w obróbce :) A to, że Trogir jest piękny to nie wiedziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Marina - wróciłem ;) IP: *.ey.com.pl / 195.187.19.* 30.07.02, 16:12 wlasnie zlokalizowalam Marine na mapce (chyba dosc doklanej) i wyszlo mi ze ona lezy raczej w zatoce niz nad otwartym morzem - jak w zwiazku z tym wyglada sprawa wody - bardzo metna czy mozna podziwiac podwodne widoki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remo Re: Marina - wróciłem ;) IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 31.07.02, 10:02 Marina rzeczywiście jest w zatoce i to sporej. Ale porcik jest maciupki, pływają tylko jachty i troszkę niewielkich łodzi motorowych - nie to co w Splicie. Woda jest klarowna - na dnie same skały, to i nie ma co się mącić. Ponadto wpływa czysta woda z pełnego morza. Czuć wyraźnie prądy wpływające i wypływające - zależy od pory dnia. Leżąc na wodzie rano dryfujesz w stronę otwartego morza, po południu w strone zatoki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek J Re: Marina - wróciłem ;) IP: *.mis 31.07.02, 12:10 > wlasnie zlokalizowalam Marine na mapce (chyba dosc doklanej) i wyszlo mi ze ona > > lezy raczej w zatoce niz nad otwartym morzem - jak w zwiazku z tym wyglada > sprawa wody - bardzo metna czy mozna podziwiac podwodne widoki? No właśnie... Byłem w Marinie w zeszłym roku (o Najevach dowiedziałem się dopiero na miejscu od gospodarzy). W sierpniu było dużo wolnych apartamentów. Miejsce wypadowe bardzo korzystne - niedaleko Trogir, Split, Primosten, wodospady Krka, ładna przystań - i to są plusy. Natomiast jak ktoś nie widział innego Adriatyku to może być zadowolony, ale... wybrzeże płaskie, woda dość mętna , atrakcje z nurkowania prawie żadne. Plaża taka sobie i dość brudna także po drugiej stronie zatoki (w wodzie były nawet śmieci). Ludzie jak macie czas i możliwości to jedźcie na południe - prawdziwe piękne skalisty wybrzeże Adriatyku to jest dopiero od Makarskiej w dół na riwierze makarskiej i dubrownickiej oraz na wyspach (Hvar, Korcula, Peljesac, tam dopiero jadę ale ludzie są zachwyceni). Wspaniałe pólki skalne, niesamowite wrażenia z nurkowania (tylko z rurką)! Marina jest dobrym miejscem na trzy dni a potem na południe! A dla zwolenników smażenia się na plaży, to jednak bym polecił Bałtyk ze swoimi pięknymi piaszczystymi plażami, bo w Chorawcji są tylko sztucznie usypane kamieniste plaże, zazwyczaj brudne. --- D.Janicki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Marina - wróciłem ;) IP: *.ey.com.pl / 195.187.19.* 31.07.02, 13:36 ja juz bylam w kilku miejscach na Chorwacji i jak do tej pory najpiekniesza woda byla na Istri dokladnie w Poreciu. Odpowiedz Link Zgłoś
swieczka Re: Marina - wróciłem ;) 28.07.03, 22:02 Ja w poniedziałek wyjeżdżam do Pani Najev.Proszę o wskazówki dotyczące trasy z Polski.Jechaliście bezposrednio czy nocowaliście gdzieś po drodze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzych_wawa Re: Marina - wróciłem ;) IP: *.chello.pl 28.07.03, 23:28 swieczka napisała: > Ja w poniedziałek wyjeżdżam do Pani Najev.Proszę o wskazówki dotyczące trasy z > Polski.Jechaliście bezposrednio czy nocowaliście gdzieś po drodze? Na ile jedziesz? Daj znać jak wrócisz jak tam jest, a może będziesz mieć jakieś namiary na inne apartamenty 3 os. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: Marina - wróciłem ;) IP: 217.96.16.* 30.07.03, 12:35 Możesz podać jakieś szczegóły dotyczące cen w tym sezonie? Chodzi mi o cenę kwater (apartament 4 os.) dodatkowe opłaty na miejscu, cenę wyżywienia, benzyny. Czy jest problem ze znalezieniem wolnej kwatery na miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś