Dodaj do ulubionych

Marina - wróciłem ;)

IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 30.07.02, 08:28
Krótko - polecam wszystkim, którzy z dzieciakami chcą odpocząć od
cywilizacyjnego pędu. W przyszłym roku też pojadę, o!
Obserwuj wątek
    • Gość: Igor Re: Marina - wróciłem ;) IP: 212.76.35.* 30.07.02, 08:47
      Rozumiem ze z pobytu u p.Najev?. Jak wyglada apartament ? czy to jest to samo co
      w sieci www.najev ..... ?. Jak warunki , czy byliscie w Trogirze? zwiedzaliscie
      jak woda ? bo podobno w zatoce /pomiedzy Trogirem a Splitem/ brudna
      zanieczyszczeniami z portu Splickiego .
      A teraz z innej beczki wczorajsza Rzeczpospolita podala ze wrocil autobus z
      naszymi kolonistami pobitymi przez tamtejszych /skinow????/ mieszkancow -
      pobicie na tle? narodowosciowym ? cy cos takiego zauwazyliscie?.
      Jezeli mozna prosic ,opisz w miare wyczerpujaco powyzsze pytania. Pozdrawiam
      Igor
      Ps. jak udal sie wypoczynek ? pozdr.Igor
      • Gość: Remo Re: Marina - wróciłem ;) IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 30.07.02, 10:24
        Nie, u Najevów nie mieszkałem, ale p.Najev "naraiła" mi kwaterę u swojego
        znajomego. Mieliśmy cały dom (cztery 3-osobowe pokoje), jadalnia, kuchnia,
        łazienka, garaż. Koleżanka była z odwiedzinami u p. Najev i nie wspominała o
        jakichś niepokojących klimatach w pensjonacie. Wszystko grało. Co do wyjazdów:
        Trogir jest jak z bajki, ale wieczorem w weekend nie wjedziesz samochodem -
        zjeżdżają się wszyscy z okolicznych wiosek na imprezy. Za to w tygodniu jest
        luźno i pięknie (jak się dzisiaj obrobię czasowo to wrzucę kilka fotek do
        sieci). Z tą wodą w Splicie to jest jak mówisz. Mój kumpel określił to tak:
        żurek knorra, miejscami nawet z grzankami. Inna sprawa nie wiem po co sie
        ładować do wody akurat w tym miejscu...
        Co do narodowościowych incydentów to jestem zaskoczony. Nie spotkałem się nawet
        z jednym krzywym spojrzeniem w moją stronę. W każdej polskiej knajpie
        spojrzenie na kogoś 5 sekund za długo spotka sie z pytaniem "czego się k...a
        patrzysz?", w Chorwacji można usłyszeć "ciao", o ile ktoś w ogóle zwróci na
        ciebie uwagę.
        Poza tym przez 2 tygodnie nie zamykałem samochodu, a uzbrojenie pilotem alarmu
        wywoływało wśród tubylców zdziwienie. Widziałem samochody z kluczykami w
        stacyjce, a rozłożył mnie zaparkowany przy plaży wypasiony merc S klasse z
        otwartymi szybami...
        Zaznaczam, że opisuję samą Marinę i okolice (Vinisce, Trogir), bo z tego co
        wiem pozostawienie otwartego golfa w Zagrzebiu skończy sie tak samo jak w
        Warszawie ;)
      • Gość: Remo Re: Marina - wróciłem ;) IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 30.07.02, 11:46
        Na razie tylko tyle
        www.t3m.pl/hr/marina01.jpg
        www.t3m.pl/hr/marina02.jpg
        www.t3m.pl/hr/trogir01.jpg
        www.t3m.pl/hr/trogir02.jpg
        www.t3m.pl/hr/trogir03.jpg
        www.t3m.pl/hr/trogir04.jpg
        www.t3m.pl/hr/trogir05.jpg
        • Gość: abc Re: Marina - wróciłem ;) IP: *.ey.com.pl / 195.187.19.* 30.07.02, 14:01
          zdiecia sa super. Wybieram sie na Chorwacje 15 sierpnia i wlasnie postanowilam
          odwiedzic Marine - czy moglbys mi mniej wiecej przyblizyc gdzie to jest?
          • Gość: Remo Re: Marina - wróciłem ;) IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 30.07.02, 14:19
            Marina znajduje się po środku drogi między Splitem a Sibenikiem (i do jednego,
            i do drugiego jest jakieś 56 km). Do Trogiru przysłowiowy rzut beretem (10-15
            min jazdy samochodem). Obojętnie zatem, czy pojedziesz z Karlovaca na Split czy
            Sibenik - do Mariny odległość ta sama, z tą różnicą, że jadąc przez Sibenik
            widoki są boskie (widać otwarte morze), ale droga chyba bardziej załadowana; a
            przez Split jest bardziej skalno-upalnie, ale na drodze luźniej.
            Jak coś - pytaj.
          • Gość: adam Re: Marina - wróciłem ;) IP: *.mos.gov.pl / 194.181.153.* 30.07.02, 14:44
            Gość portalu: abc napisał(a):

> zdiecia sa super. Wybieram sie na Chorwacje 15 sierpnia i wlasnie
            postanowilam
            > odwiedzic Marine - czy moglbys mi mniej wiecej przyblizyc gdzie to jest?

zdjęcia są rzeczywiście fajne tylko dlaczego nie pokazują Mariny?
            A to że Trogir jest piękny to wiemy i bez zdjęć.
            • Gość: Remo Re: Marina - wróciłem ;) IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 30.07.02, 14:56
              Bo zdjęcia z Mariny są w obróbce :)
              A to, że Trogir jest piękny to nie wiedziałem.
              • Gość: abc Re: Marina - wróciłem ;) IP: *.ey.com.pl / 195.187.19.* 30.07.02, 16:12
                wlasnie zlokalizowalam Marine na mapce (chyba dosc doklanej) i wyszlo mi ze ona
                lezy raczej w zatoce niz nad otwartym morzem - jak w zwiazku z tym wyglada
                sprawa wody - bardzo metna czy mozna podziwiac podwodne widoki?
                • Gość: Remo Re: Marina - wróciłem ;) IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 31.07.02, 10:02
                  Marina rzeczywiście jest w zatoce i to sporej. Ale porcik jest maciupki,
                  pływają tylko jachty i troszkę niewielkich łodzi motorowych - nie to co w
                  Splicie. Woda jest klarowna - na dnie same skały, to i nie ma co się mącić.
                  Ponadto wpływa czysta woda z pełnego morza. Czuć wyraźnie prądy wpływające i
                  wypływające - zależy od pory dnia. Leżąc na wodzie rano dryfujesz w stronę
                  otwartego morza, po południu w strone zatoki ;)
                • Gość: Darek J Re: Marina - wróciłem ;) IP: *.mis 31.07.02, 12:10
                  > wlasnie zlokalizowalam Marine na mapce (chyba dosc doklanej) i wyszlo mi ze
                  ona
                  >
                  > lezy raczej w zatoce niz nad otwartym morzem - jak w zwiazku z tym wyglada
                  > sprawa wody - bardzo metna czy mozna podziwiac podwodne widoki?

No właśnie... Byłem w Marinie w zeszłym roku (o Najevach dowiedziałem się
                  dopiero na miejscu od gospodarzy). W sierpniu było dużo wolnych apartamentów.
                  Miejsce wypadowe bardzo korzystne - niedaleko Trogir, Split, Primosten,
                  wodospady Krka, ładna przystań - i to są plusy. Natomiast jak ktoś nie widział
                  innego Adriatyku to może być zadowolony, ale... wybrzeże płaskie, woda dość
                  mętna , atrakcje z nurkowania prawie żadne. Plaża taka sobie i dość brudna
                  także po drugiej stronie zatoki (w wodzie były nawet śmieci).
                  Ludzie jak macie czas i możliwości to jedźcie na południe - prawdziwe piękne
                  skalisty wybrzeże Adriatyku to jest dopiero od Makarskiej w dół na riwierze
                  makarskiej i dubrownickiej oraz na wyspach (Hvar, Korcula, Peljesac, tam
                  dopiero jadę ale ludzie są zachwyceni). Wspaniałe pólki skalne, niesamowite
                  wrażenia z nurkowania (tylko z rurką)!
                  Marina jest dobrym miejscem na trzy dni a potem na południe!
                  A dla zwolenników smażenia się na plaży, to jednak bym polecił Bałtyk ze swoimi
                  pięknymi piaszczystymi plażami, bo w Chorawcji są tylko sztucznie usypane
                  kamieniste plaże, zazwyczaj brudne.

---
                  D.Janicki
                  • Gość: abc Re: Marina - wróciłem ;) IP: *.ey.com.pl / 195.187.19.* 31.07.02, 13:36
                    ja juz bylam w kilku miejscach na Chorwacji i jak do tej pory najpiekniesza
                    woda byla na Istri dokladnie w Poreciu.
    • swieczka Re: Marina - wróciłem ;) 28.07.03, 22:02
      Ja w poniedziałek wyjeżdżam do Pani Najev.Proszę o wskazówki dotyczące trasy z
      Polski.Jechaliście bezposrednio czy nocowaliście gdzieś po drodze?
      • Gość: krzych_wawa Re: Marina - wróciłem ;) IP: *.chello.pl 28.07.03, 23:28
        swieczka napisała:

> Ja w poniedziałek wyjeżdżam do Pani Najev.Proszę o wskazówki dotyczące trasy
        z
        > Polski.Jechaliście bezposrednio czy nocowaliście gdzieś po drodze?
        Na ile jedziesz?
        Daj znać jak wrócisz jak tam jest, a może będziesz mieć jakieś namiary na inne
        apartamenty 3 os.
    • Gość: Waldek Re: Marina - wróciłem ;) IP: 217.96.16.* 30.07.03, 12:35
      Możesz podać jakieś szczegóły dotyczące cen w tym sezonie? Chodzi mi o cenę
      kwater (apartament 4 os.) dodatkowe opłaty na miejscu, cenę wyżywienia,
      benzyny. Czy jest problem ze znalezieniem wolnej kwatery na miejscu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka