robertl 26.07.05, 12:16 Czy ktoś jechał z Klagenfurtu do ( chyba) Trcicia przez tunel Ljubel,jak się tamtędy jeździ, ewentualnie proszę o poradę jak najlepiej dojechać do Ljubjany ( z Austrii) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monikaa13 Re: z Austrii do Słowenii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 12:29 Jedzie się napewno dobrze al edrogo, przejazd przez tunel jest chyba dośc drogi, dlatego my w zeszłym roku nie zdecydowalismy się jechac tamtędy tyl;ko przez Graz do Mariboru, dokładnie nie pamietam ale jakoś tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr___ Re: z Austrii do Słowenii IP: *.swidwin.sdi.tpnet.pl 26.07.05, 13:15 Oj monikaa13 chyba się mylisz. Przejazd z Klagenfurtu do Trżić przez tunel Loibl jest bezpłatny i jest to alternatywa dla Karawankentunel, który jest płatny.Minusem są strome podjazdy, ale widoki piękne. Jeśli pojedziesz przez Loibl to nadrobisz ok 23 km w stosunku do Karawnkentunel.Jechałem tamtędy w 2002 roku i było spoko. W necie nie znalazłem info o opłatach za niego.W tym roku tez tak pojadę. Odpowiedz Link Zgłoś
robertl Re: z Austrii do Słowenii 26.07.05, 14:04 właśnie przez ten tunel chcę wjechać na Słowenię.Do tej pory wjeżdzałem bądź od strony Wegier lub z Włoch, a teraz przypomniałem sobie o tym tunelu ktory kiedyś w latach osiemdziesiątych pokonałem na piechota ( autostop).Zrobie sobie taką notalgiczną przejażdzkę. No to jedziemy rr__ we dwójkę. dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikaa13 Re: z Austrii do Słowenii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 15:07 Chyba żartujesz w zeszłym roku naprawdę dużo czytałąm i się dowiadywałąm i pamiętam, ż ebył płatny, oczywiści epotwierdzic tego nie mogę bo jak już pisałam z racji że niby miał byc płatny zrezygnowałam z niego, muszę to zaraz sprawdzic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr___ Re: z Austrii do Słowenii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 22:35 Na stronie www.arboe.or.at/ masz ceny za wszystkie tunele w Austrii. Niestety tunelu w Loiblpass tam nie znajdziesz. A tunel dokładnie jest pomiędzy Loiblthal a Podjubelj i nie jest to na autostradzie. Tunel płatny jest na autostradzie A11 pomiedzy Villach a Jesenice czyli Karawankentunel i kosztuje 6,50 Euro. Jeśli znajdziesz, że jest płatny to publicznie Cię przeproszę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
noyle Re: z Austrii do Słowenii 26.07.05, 13:16 dokładnie tak tzn przez Graz i Maribor Odpowiedz Link Zgłoś