Dodaj do ulubionych

z Austrii do Słowenii

26.07.05, 12:16
Czy ktoś jechał z Klagenfurtu do ( chyba) Trcicia przez tunel Ljubel,jak się
tamtędy jeździ,
ewentualnie proszę o poradę jak najlepiej dojechać do Ljubjany ( z Austrii)
Obserwuj wątek
    • Gość: monikaa13 Re: z Austrii do Słowenii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 12:29
      Jedzie się napewno dobrze al edrogo, przejazd przez tunel jest chyba dośc
      drogi, dlatego my w zeszłym roku nie zdecydowalismy się jechac tamtędy tyl;ko
      przez Graz do Mariboru, dokładnie nie pamietam ale jakoś tak
      • Gość: rr___ Re: z Austrii do Słowenii IP: *.swidwin.sdi.tpnet.pl 26.07.05, 13:15
        Oj monikaa13 chyba się mylisz. Przejazd z Klagenfurtu do Trżić przez tunel
        Loibl jest bezpłatny i jest to alternatywa dla Karawankentunel, który jest
        płatny.Minusem są strome podjazdy, ale widoki piękne. Jeśli pojedziesz przez
        Loibl to nadrobisz ok 23 km w stosunku do Karawnkentunel.Jechałem tamtędy w
        2002 roku i było spoko. W necie nie znalazłem info o opłatach za niego.W tym
        roku tez tak pojadę.
        • robertl Re: z Austrii do Słowenii 26.07.05, 14:04
          właśnie przez ten tunel chcę wjechać na Słowenię.Do tej pory wjeżdzałem bądź od
          strony Wegier lub z Włoch, a teraz przypomniałem sobie o tym tunelu ktory
          kiedyś w latach osiemdziesiątych pokonałem na piechota ( autostop).Zrobie sobie
          taką notalgiczną przejażdzkę.
          No to jedziemy rr__ we dwójkę.
          dziękuję.
        • Gość: monikaa13 Re: z Austrii do Słowenii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 15:07
          Chyba żartujesz w zeszłym roku naprawdę dużo czytałąm i się dowiadywałąm i
          pamiętam, ż ebył płatny, oczywiści epotwierdzic tego nie mogę bo jak już
          pisałam z racji że niby miał byc płatny zrezygnowałam z niego, muszę to zaraz
          sprawdzic
          • Gość: rr___ Re: z Austrii do Słowenii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 22:35
            Na stronie www.arboe.or.at/ masz ceny za wszystkie tunele w Austrii.
            Niestety tunelu w Loiblpass tam nie znajdziesz. A tunel dokładnie jest pomiędzy
            Loiblthal a Podjubelj i nie jest to na autostradzie. Tunel płatny jest na
            autostradzie A11 pomiedzy Villach a Jesenice czyli Karawankentunel i kosztuje
            6,50 Euro.
            Jeśli znajdziesz, że jest płatny to publicznie Cię przeproszę. Pozdrawiam
      • noyle Re: z Austrii do Słowenii 26.07.05, 13:16
        dokładnie tak
        tzn przez Graz i Maribor
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka