Dodaj do ulubionych

Plitvice z 2-latkiem???

03.08.05, 08:47
Witam
Pod koniec sierpnia wybieram się z rodzinką na chorwację po drodze mamy w
planie poświęcic jeden dzień na zwiedzanie Plitvic.I tu pojawia się dylemat
czy z 2 latkiem to wogóle się uda?Nie wiem czy zabrać wózek czy nie ma tam na
to warunków.Doradźcie proszę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Maber Re: Plitvice z 2-latkiem??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 12:09
      Jesli chcesz przejsc całe Plitvice, to lepiej zaopatrzyć sie w nosidełko, bo w
      drodze powrotnej jest trudna droga, a przy kładkach czasem sa wyskoie stopnie,
      więc nie najlepiej z wozkiem... Widziałem niejednych zziajanych desperado z
      dziecmi, ktorzy najwyrazniej sobie nie radzili... A co do tego "Zabierać czy
      nie" to uważam, ze jeśli masz zamiar jeszcze kiedys pojechac z dzieckiem do
      Cro, to lepiej zwiedz je jak troche podrosnie... Wtedy zobaczy te cudne
      jeziorka i bedzie sie mogło nimi zachwycać, a teraz to nie sądzę by tak było...
      Dziecko w wieku 2 lat jest jeszcze za małe i nie bedzie pozniej prawie nic
      pamietać z tej wycieczki... Zycze udanego urlopu
      • Gość: dzik Re: Plitvice z 2-latkiem??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 12:48
        Witam, Maber ma całkowitą rację. Pozdro
        • Gość: Maber Re: Plitvice z 2-latkiem??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 12:55
          Dzieki, że tak uważasz... Wzruszyłem sie :)
          Gdy byłem w Egipcie to za najwieksza głupotę uważałem właśnie ludzi jadąc z
          dziećmi pod piramidy... Płacili kupe forsy, dzieci były zmeczone, nie
          zachwycały sie tym, bo przeciez niewiedzą co to za figurki na pustyni, jechały
          nagrzanym autobusem, a po powrocie nic nie pamietały... Pomyślałem sobie, ze
          nie bede popełniał wiecej takich blędów... Trzeba poczekać aż dziecko zacznie
          rozumiec świat i bedzie chciało samo go poznać :) Pozdro.
          • Gość: Maciek Re: Plitvice z 2-latkiem??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 12:58
            Spędziłem dzieciństwo w Syrii, wróciłem do Polski mając 6 lat, prawie nic nie
            pamiętam, swojego dziecka nie wywoziłem do ukonczenia 7 lat. Nie ma to sensu.
            Oczywiście na wypoczynek tak, na zwiedzanie nie. Pozdro
    • Gość: atena74 Re: Plitvice z 2-latkiem??? IP: 81.26.1.* 03.08.05, 13:13
      Miesiąc temu zwiedziłam wodospady Krka z dwuletnią córką, oczywiście zabrałam
      również wózek. Nigdy więcej. Całkowite nieporozumienie. Non stop musieliśmy
      gdzieś przenosić wózek, a i tak mała nie chciała w nim siedzieć. Po zwiedzeniu
      wodospadów Krka - a trwało to tylko jakieś 1,5 godz., zrezygnowałam z Plitwic,
      chociaż miałam olbrzymią ochotę je zobaczyć. Poczekam ze zwiedzaniem jeszcze
      kilka lat.
      • Gość: Maber Re: Plitvice z 2-latkiem??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 13:25
        No prosze!!! Wszyscy maja takie samo zdanie i do tego poprawne :) Ja z moich
        wakacji z dzieciństwa też nic nie pamiętam, poza niektorymi drobiazgami. Mówię
        oczywiście o bardzo młodym dzieciństwie, żeby czasem nikt nie myślał, ze mam
        skleroze od dziecka ;)
        • sija26 Re: Plitvice z 2-latkiem??? 03.08.05, 13:49
          Zgadam się z tym ze dziecko ne będzie nic pamiętało, ale czy liczy się tylko to
          zeby dziecko z tego cos miało?a moje odczucia?czy mnie nic sie nie należy?
          • Gość: gosiath Re: Plitvice z 2-latkiem??? IP: *.zarzad.rudzka.com.pl 03.08.05, 13:51
            Możesz jechać jeśli będziesz miała jakieś nosidełko. Dzieciaka na plecy i nic
            mu nie bedzie. Widziałam maluchy w gorszych miejscach niż Plitvice.
            • sija26 Re: Plitvice z 2-latkiem??? 03.08.05, 13:53
              Dzięki za Wielkie Słowa, mam nosidełko,więc pewnie sie wybiorę
          • Gość: Maber Re: Plitvice z 2-latkiem??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 13:53
            Pewnie że należy... Ale ja uważam, że jesli masz zamiar pojechac jeszcze z
            dzieckiem do Cro to lepiej zwiedzac gdy bedzie starsze... Oboje bedziecie mieli
            z tego wieksze korzysci... Dziecko sie zainteresuje, tobie bedzie łatwiej i
            bedziecie mogli razem to wszystko podziwiac...
            • Gość: Maber Re: Plitvice z 2-latkiem??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 13:55
              A o nosidełku też juz na samym początku wspomniałem... Jeśli masz je no to to
              juz inna sprawa :)
              • sija26 Re: Plitvice z 2-latkiem??? 03.08.05, 14:01
                Mysle nad tym ciężko, daliście mi ku temu powody, jedynie w tym nosidełku mój
                ratunek.
                • Gość: gosiath Re: Plitvice z 2-latkiem??? IP: *.zarzad.rudzka.com.pl 03.08.05, 14:46
                  Jeśli masz ochote to jedż, dziecku pokażesz wszystko za parę lat. W takie
                  miejsca warto wracać, a trasa nie jest aż taka straszna.
                  • Gość: zbynek Re: Plitvice z 2-latkiem??? IP: *.c151.petrotel.pl 03.08.05, 17:42
                    jeżeli jedaiesz do Plitwic i poświęcisz na nie 8-9 godzin to nie ma problemu.
                    Widziałem tam rodziny z dziećmi w wózkach spacerowych,w nosidełkach.
                    Tylko musisz zacząc zwiedzanie od wejscia nr1-jedziesz kolejką na kołach do
                    końca.Następnie idziesz aż do przeprawy statkiem przez jezioro-przed przeprawą
                    możesz odpocząć, coś zjeść/są tam punkty gastronomiczne/i dalej.Nie zmęczy sie
                    wtedy nikt,ale gdy ktoś zwiedza Plitwickie w 4 godziny tak jak Mamber to nie ma
                    co mówić o zwiedzaniu z dzieckiem,bo wtedy to nieprzyjemnośc a mordęga.
                    • Gość: Maber Re: Plitvice z 2-latkiem??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 18:05
                      Już sie tak nie mądrz... To że ja zwiedzałem to szybciej wcale nie oznacza to,
                      ze nie wiem jak tam jest... I nie raz widziałem zziajanych ludzi, ktorzy mieli
                      dość, więc od poczatku zaproponowałem nosidełko. Jesli nie zauważyłes to już
                      twoja sprawa. Rzyczywiście chodzenie tam z wózkiem nie ma problemu, wiesz
                      przeciez jak łatwo sie schodzi po stopniach tej kładki lub lesnymi
                      ścieżkami... :) Ja mam swoje zdanie, ty masz swoje i zostańmy przy tym bez
                      kłótni, tylko jesli byłbyś tak łaskawy i nie komentował nachłannie tego co
                      piszę to byłoby juz extra... Ja dobrze wiem ile mi wystarczy czasu na
                      zwiedzenie tego i czy wszystko obejrzałem czy nie.
    • Gość: ro Re: Plitvice z 2-latkiem??? IP: *.streamcn.pl 05.08.05, 12:40
      Wydaje mi się,że problem nie dotyczy tego czy dziecko będzie coś z tego
      pamiętało lecz czy możliwe jest zwiedzenie z nim Plitwic !!!. Oczywiśćie, że
      tak. Sam mam dzieci i wiem jak to wygląda. Oczywiście można to zrobić z wózkiem
      jednak w moim odczuciu praktyczniejsze jest nosidełko.
      • sija26 Re: Plitvice z 2-latkiem??? 05.08.05, 13:22
        Witam
        Pierwsza osoba która mnie w końcu zrozumiała,i odpowiedziała jak się należy
        Wielkie Dzięki
        • Gość: ewa Re: Plitvice z 2-latkiem??? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 05.08.05, 18:18
          A ja to napiszę jeszcze inaczej.Jeśli dziecko jest bardzo żywe,nie usiedzi
          pięciu minut na ławce-a taka jest spora część dwulatków,to nie ma
          sensu.Zastanów się,czy wytrzymasz chodzenie przez kilka godzin z dzieckiem na
          grzbiecie?Do tego bywa gorąco,chociaż jest tam specyficzny mikroklimat.W paru
          miejscach warto się zatrzymać,cyknąć zdjęcia-Plitvice to bezapelacyjnie numer
          jeden widokowo w Chorwacji.Odwrócisz głowę-i mały wpadnie do (lodowatej)
          wody.Ja też byłam z dziećmi,ale młodsze miało wtedy ponad 5 lat.
          • Gość: barbo Re: Plitvice z 2-latkiem??? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.05, 00:30
            Większość wypowiedzi poprzedników ma sens. W tym roku byliśmy w Plitwicach z
            synem prawie ośmioletnim. I to chyba jest ten moment. Nachodziliśmy się mocno
            (3 godz w pierwszy dzień i 6 godz w drugi), mimo dość dużej dojrzałości synka,
            trzeba było go pilnować, gdyż kładki nad jeziorami nie są niczym zabezpieczone,
            wpaść jest naprawdę łatwo. Trasa dla wózków praktycznie niedostępna (liczne
            schodki, wąskie przejścia itp). Warto zobaczyć Plitwice, ale chyba jeszcze nie
            z dwulatkiem.
    • Gość: sija26 Re: Plitvice z 2-latkiem??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 15:14
      Witam
      Wróciłam już i udało się, wcale nie było tak źle jak wszyscy ostrzegali,jeśli
      jesteś rodzicem małego dziecka wg mnie poradzicie sobie z maluszkiem napewno.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka