Dodaj do ulubionych

waluta w Bośni...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 18:44
chciałem zapytać jaką walute najlepiej zabrac ze soba do BiH? jade do Neum i
podobno tam mozna placic w kunach?!tylko w Neum mozna placic w kunach?? czy
walute lepiej wymienic w Polsce czy na miejscu w Bośni??pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: kn Re: waluta w Bośni... IP: *.chello.pl 03.08.05, 18:51
      w hercegowinie i generalnie przy chorwackiej granicy w BiHu mozna placic w
      kunach(a to m.in. z tego wzgledu, iz mieszkaja tam p[rzede wszystkim chorwaci).
      na twoim miejscu wzielabym euro i ewentualnie wymienila je w bosni. prawde
      mowiac w bosni mozna placic w euro z tymze reszte dostajesz z markach
      bosniackich.
      • Gość: swer Re: waluta w Bośni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 20:37
        zgadza się, tam można płacic w kunach, ale również w euro. Ich waluta to marki,
        przeliczenie (jeśli dobrze pamiątam)
        1 marka - 3,8 kuny
        Pozdro:-)
        • Gość: Paweł Re: waluta w Bośni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 09:55
          dzieki za odpowiedz.ale mam jeszcze jedno pytanko: czy tankujac w Bosni i placac
          w euro nie zostaniemy troche naciagnieci (tzn. czy placac w euro przelicznik
          jest korzystny???) pozdrawiam
          • Gość: swer Re: waluta w Bośni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 11:43
            trzeba pytać, mają różne przeliczniki na stacjach, ogólnie to tam opłaca sie
            płacić w kunach, serio.
          • Gość: kn Re: waluta w Bośni... IP: *.chello.pl 04.08.05, 23:32
            zawsze mozna byc naciagnietym. mniej wiecej 1 euro to 2 marki(tak jest m.in w
            bihaczu), ale w sarajewie za euro dostaniej ok 2 marek(1,95 o ile dobrze
            pamietam).
        • archie001 Re: waluta w Bośni... 04.08.05, 15:29
          witam ,
          a czy w BiH można za paliwko płacic kartą, czy tylko cash???
          • Gość: ewa Re: waluta w Bośni... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 04.08.05, 15:36
            Na stacjach koncernów zachodnich można kartą.
    • Gość: Izka Re: waluta w Bośni... IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.05, 21:31
      Ja byłam tam w zeszłym roku, i to co polecam to jedna waluta marki bośniackie
      lub kuny chorwackie ale nie mieszaj euro z kunami i markami mi zajęło 3,4 dni
      zanim rozgryzłam jak co się i na co przelicza. Koszmar jak Ci wydają
      jednocześnie w markach i kunach a tak też jest - jeśli płacisz w euro.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka