Dodaj do ulubionych

KASZTEL STARY - JAKIE OPINIE???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 09:49
Wybieram sie tam we wrzesniu, hotel Palace lub Resnik. Co wybrac? Jaka
okolica, morze? Warto jechac??? CZy jest widok na otwarte morze, sa wysokie fale?
Napiszcie jak najwiecej...
kto moze i chce to na maila, bielecka.monika@op.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: dd Re: KASZTEL STARY - JAKIE OPINIE??? IP: *.katowice.pl 26.08.05, 10:29
      Było o tym miejscu wiele. Moim zdaniem to najgorsze miejsce w HR. Woda w morzu
      brudna, okolica poza Trogirem nieciekawa. Z dwojga złego wybrałbym hotel, bo
      jest dalej od lotniska i ma basen. Fali niestety nie zobaczysz, bo to nie
      otwarte morze, poza tym nie ryzykowałbym kąpieli, bo woda fujowata (za blisko
      Split). Pzdr.
      • naise Re: KASZTEL STARY - JAKIE OPINIE??? 27.08.05, 23:50
        Śmierdziało rybami :/
    • alessa Re: KASZTEL STARY - JAKIE OPINIE??? 26.08.05, 11:09
      A ja polecam te miejsca, bo : - super atmosfera, - dobra baza wypadowa, -
      zarówno w Resniku jak i w hotelu Palace dobre jedzenie, plaża żwirkowa w
      Resniku, betonowa w hotelu , ale tu jest basen.

Wcale nie musisz sugerować się moją opinią, ale ja chętnie bym wróciła w to
      miejsce.
      • Gość: dd Re: KASZTEL STARY - JAKIE OPINIE??? IP: *.katowice.pl 26.08.05, 11:47
        alessa napisała:

> Wcale nie musisz sugerować się moją opinią, ale ja chętnie bym wróciła w to
        > miejsce.

No to chyba nie widziałaś prawdziwej Chorwacji. Pzdr.

• alessa Re: KASZTEL STARY - JAKIE OPINIE??? 28.08.05, 13:59
          dd akurat znam całą chorwację i to miejsce mi się podoba chyba wolno??
          każdy ma swoje zdanie.
    • Gość: wiech Re: KASZTEL STARY - JAKIE OPINIE??? IP: *.visp.energis.pl 26.08.05, 13:25
      Bardzo stare, ale może ci się przyda.
      republika.pl/wbascik/resnik97.html
      • Gość: Turysta Re: KASZTEL STARY - JAKIE OPINIE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 14:01
        Podpisuję się pod wypowiedzią, że to jedno z bardziej niecikawych miejsc
        (miasteczko ok, ale woda to bajorko, byłem raz i nikomu nie polecę)inne miejsca
        są stokroć lepsze).Pozdrawiam
        • Gość: wiemik0 Re: KASZTEL STARY - JAKIE OPINIE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 23:26
          polecam Trogir,ale plaza Okrug dolnij.3 km od trogiru morze nie graniczy z
          drogą dojazdową plaza żwirowo skalista.przydaza się buciki od pletw
          profesjonalnych na gabce,lu klapki/po polsku/mniej boli wejście do morza
          • Gość: gušterica Re: KASZTEL STARY - JAKIE OPINIE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 19:49
            Dla osób które marzą o przezroczystej wodzie, pływaniu z maską i podglądaniu
            morskich żyjątek oraz uroczej plaży Kasztel Stary może okazać się rzeczywiście
            WIELKIM rozczarowaniem. Ale jadąc do miejsca, które znajduje się w ZATOCE
            raczej nie można się spodziewać niczego innego:)Mimo wszystko jednak polecam to
            miejsce - nie samą plażą człowiek żyje:) To miasteczko ma naprawdę swój urok.
            Warto się o tym przekonać:) Pozdrawiam i życzę udanego wyjazdu.
    • Gość: mida Re: KASZTEL STARY - JAKIE OPINIE??? IP: 193.59.95.* 29.08.05, 13:14
      Objechałem w ciągu 5 lat całą Chorwację i Kasztele, to był mój jedyny zawód w
      tym kraju. W przewodniku Pascala opis wygląda nawet interesująco, ale po
      pobycie stwierdzam, że warto tam może wstąpić, na chwilę, przejadem.
      Ci którzy piszą, że jest tam fajnie chyba nie odczuli prawdziwych klimatów tego
      kraju. Bardzo polecam w tym rejonie zwiedzenie Trogiru i Splitu z ruinami
      prastarej Salony, ale żeby jechać na stały pobyt w Starym Kastelu, to szczerze
      odradzam.
      Jeżeli to Twój pierwszy wyjad do Chorwacji, to poszukaj innej oferty.
      Pomijając subiektywne kwestie podoba się, czy nie, to woda w tym rejonie
      przypomina rybną zupę (zapach i wiodczność pod wodą), a to już chyba duży
      obiektywny minus. Chyba, że lubisz zalec nad basenem, ale wtedy moje
      wcześniejsze uwagi tracą sens.
      • Gość: MONIKA Re: KASZTEL STARY - JAKIE OPINIE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 20:19
        A GDZIE W TAKIM UKLADZIE POLECASZ MI JECHAC??? CO SADZISZ O BIOGRAD NA MORU???
        • Gość: mida Re: KASZTEL STARY - JAKIE OPINIE??? IP: 193.59.95.* 31.08.05, 10:59
          Ja osobiście szukam mniejszych miejscowości, gdzie można poczuć klimat
          Chorwacji, bez nadmiernego tłumu turystów.
          Biograd na Moru, to kombinat turystyczny (byłem tam kilka dni, ale musiałem się
          wstydzić za rodaków, za to jest to baza wypadowa na przepiękne wyspy parku
          narodowego Kornati)
          Najmilej wspominam pobyty:
          - w Cavtacie (urokliwe miasteczko kilkanaście kilometrów za Dubrownikiem,
          który trzeba koniecznie zobaczyć);
          - na wyspie Hvar, ale polecam nie samo miasto Hvar (zwiedzić oczywiście
          trzeba), a miasteczka typu Vrboska (byłem w tym roku), czy większa Jelsa lub
          Starigrad;
          - na wyspie Murter (połączona mostem)- miejscowość Betina lub Murter
          (piękne zatoczki od strony otwartego morza z widokiem na Kornati);
          - półwysep Peliesac - mała wioska na samym końcu - Loviste;
          - Korcula - miasteczko Korcula;
          - wyspa Pag - miasteczko Pag (widoki trochę mało chorwackie, bo
          księżycowo puste góry).
          - Trzeba też zwiedzić: Dubrownik, Split ze starą Saloną, Zadar, Trogir,
          Sibenik, Pulę i inne miasteczka na Istrii itd
          Można by jeszcze długo wymieniać, ale jeżeli chcesz zobaczyć prawdziwą
          Chorwację, to im dalej na południe tym lepiej, polecam też wyspy. A na
          obowiązkowy deser Plitwickie Jeziora

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka