Dodaj do ulubionych

NAUKA J,CHORWACKIEGO

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 16:19
chcialbym nauczyc sie chorwackiego, mieszkam w "stolyyycy", i co? i gó..!!!
Uniwersytet ogłosił, że organizuje kursy. I organizuje: o 8 rasno we wtorki i
czwartki!!! a ja pracuje i taka pora to gwalt na normalnych ludziach. Moze
ktos, cos doradzi, bo szlak mnie trafia.
ps. chyba z tego żalu wyłykam moje resztki zasobów PELINKOVACZA i hvala
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Re: NAUKA J,CHORWACKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 16:37
      Miałem podobny zamiar 3 lata temu, tez stolica, i nic z tego nie wyszło.
      Uniwerek nie wypalił, proponowali prywatne lekcje, po ...za godz. Mam słowniki,
      kupuję książki pisane po chorwacku i jakoś leci. Cierpliwosci, moze jednak
      kiedyś opanujemy ten język w stopniu lepszym niż tylko dogadanie się.
      Pozdrawiam
    • Gość: cro-expert Re: NAUKA J,CHORWACKIEGO IP: *.dialin.iskon.hr 12.09.05, 19:51
      moja rada: ogladajcie tv-satelitarna po chorwacku(HRT1,HRT2,HRT plus)
      • Gość: milo Re: NAUKA J,CHORWACKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 13:44
        mnie pomogła znajomość słowackiego,rosyjskiego ale w dalszym ciągu uważam ze
        systematycznej nauki na kursach nic nie zastąpi.planuje na przyszłe wakacje
        pobrać jakis kurs na miejscu w Cro.
    • vrag Re: NAUKA J,CHORWACKIEGO 21.09.05, 19:50
      a ja proponuje lekcje prywatne, też pomagają i mga stać się regularnym kursem
      • Gość: Francuz Re: NAUKA J,CHORWACKIEGO IP: *.atrema.deloitte.com / 82.177.11.* 05.10.05, 09:36
        no ale sam na sam to nie zabawne, lepiej sie uczyc grupowo a tez myslalem o UW
        tylko ze...tez pracuje i trzeba w pracy o 9 a nie o nie wiadomo jakies
        godziny...
        • zuzka84 Re: NAUKA J,CHORWACKIEGO 06.10.05, 11:09
          od tego roku zamierzam uczyc sie chorwackiego. zapisalam sie do
          Fundacji "Centrum Europy", dla poziomu A0 - czyli poczatkujacego, zajecia
          odbywaja sie w poniedzialki i w srode w godz 1850-2020 pasujace dla tych, co
          pracuja. zajecia ruszaja 17.10. semestr kosztuje 850 zl w przypadku studentow
          750zl. zaplacenie przed 10.10 mala znizka, chyba 40 zl. malo czasu zostalo,
          liczba miejsc ograniczona do 8. fundacja miesci sie na ul. mokotowskiej nie
          daleko placu zbawiciela. moze z kims sie spotkamy na zajeciach??!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka