Gość: ola IP: *.ib.tcz.pl / *.tcz.pl 17.02.06, 20:56 witam! czy ktos ma adresy w miarę tanich kwater między splitem a dubrownikiem?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zbynek Re: tanie kwatery IP: *.plock.mm.pl 18.02.06, 13:07 tanich kwater w Chorwacji nie ma.Płaci się w sezonie od 12euro w zwyż, a po za sezonem od 7 euro w zwyż.Dla jednych to jest tanio dla innych drogo ale taniej to już nie można znalężć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baca Re: tanie kwatery IP: *.acn.waw.pl 18.02.06, 18:08 gadanie!!! zalezy ile nocy chcesz spedzić. Ile osób ,czyli pokoi. Jak daleko od morza.Itp Załozmuy ze chcesz miec nocleg w miejscowości połozonej wzdłuz autostrady dalmatyńskiej Ceny beda rosnąć wraz z: -sezonem -czasem pobytu -iloscia turystów -wielkoscia i popularnością miejscowości -odległością od popularnej miejscowości i od morza Wiec jesli chcesz w centrum makarskiej wynająć coś dla 2 osób w szczycie sezonu to zapłacisz nawet 5x wiecej niż za 10 osób we wrzesniu w małej miejscowości nieco na odludziu. Ale ponizej 8 Euro ciężko było coś znaleźć w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czaroz Re: tanie kwatery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 10:40 i to ich zgubi - mieli rekordowy zeszly rok ale do dzis znam wiele osob ktore klely na wysokie ceny z sufitu , godziny w korkach , wczesna bure i coraz czestsze oszustwa na turystach. W zeszlym roku pomogli im tez terrorysci ktorzy zamachami skutecznie zniechecali przed podroza do Egiptu czy Tunezji . Jak latwo policzyc 2 os po 12 euro (srednia kwatera w jako takim standardzie w sezonie srednim) za os przez 2 tyg wydadza 336 euro+ ok 40 euro taksy klim. Podroz srednio kosztuje ok 1200 PLN , jedzenie na dzien dobry zabrane z polski ok 1000 drugi 1000 idzie tam - pizza lody picie i inne pierdoly co lacznie daje kote ok - 4700 za 2 tyg dla 2 osob . Nie liczac zadnych wycieczek i zadnych biletow wstepu i pamiatek. Podroz srednio trwa od 12-do 20 godzin non stop wiec srednia przyjemnosc dla kierowcy i pasazerow . Najwieksza abstarkcja dla mnie sa tamtejsze ceny owocow . Nawet w duzych miastach w supermarketach sa drozsze niz w byle zieleniaku w polsce . Nie mowie tu o bananach czy innych anansach - zwykle arbuzy ktore tam rosna na polach ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: tanie kwatery IP: *.plock.mm.pl 21.02.06, 11:32 nie można przesadzać nie jest tanio ale nie jest aż tak drogo a 4700 to swobodnie starczy na cztery osoby z drobnymi wydatkami na zwiedzanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czaroz Re: tanie kwatery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 13:50 wiesz czy 2 czy 4 osoby jada dla samochodu to prawie to samo - a sporo kosztow ubywa . Ceny kwater sa w miare sztywne - jezeli cena jest nizsza to z jakiegos powodu . Jesli wynajmujesz apartament 4 os to cena liczona na os tez spada - wiec sa to jakies oszczednosci Jezdze od kilku ladnych lat i twierdze ze chcac zatrzymac sie w jakiejs ciekawej miejscowosci tak to niestey wyglada. My niestey albo stety w wiekszosci podrozujemy we dwojke wiec ciezko jest cos zaoszczedzic . Napisz z ktorym elementem mojej kalkulacji sie nie zgadzasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: tanie kwatery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 14:51 -------------------------------------------------------------------------------- Koszty w zeszłym roku: 250 euro za 2 osoby 14 noclegów, ok 1200 zł paliwo ON plus opłaty autostradowe (dojechałem do Dubrownika), jedzonko tylko miejscowe, zakupy na targu, podstawowe zwiedzanie--razem ok 3500 zł. Dodatkowo płatny wypad do Mediugorje, coś jeszcze o czym nie pamiętam-razem niewiele ponad 4000 zł. Nie jadę bez noclegu, wynajmuję pokój tranzytowy, czesto w Mikulovie. Wiem, ze mógłbym zaoszczędzić, ale wolę być na luzackim urlopie niż myśleć co ile kosztuje, gdzie kupić taniej, a na miejscu okaże się, ze przywiozłem zepsute lub przeteminowane. Nie należę do ludzi majętnych, ale wychodzę z założenia, że urlop jest dla mnie, nie ja dla urlopu. Oczywiście wiem, że nie muszę mieć racji, nie namawiam nikogo do naśladowania. Kwatery wynajmuję osobiście (tylko raz, w zeszłym roku przez internet-nigdy więcej). Bylem juz wiele razy w Cro i w opowiesci życia na luzie, zwiedzanie, dyskoteki za 1000 zł od osoby nie bardzo wierzę (na pełne 2 tyg). Nigdy nie zabieram znajomych, nie dzielę więc kosztów. Mieszkam i jadę sam (z żoną). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: tanie kwatery IP: *.ib.tcz.pl / *.tcz.pl 21.02.06, 18:31 Witam Maćku! Nastawiam sie na podobne koszty , które opisałeś. Powiedz mi czy masz adres kwatery,w której byłeś koło Dubrownika czy jedziesz w ciemno?? Czy w drodze szukasz noclegu czy też rezerwujesz sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: tanie kwatery-- do Oli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 18:46 Staram się jechac w ciemno, ostatni urlop tylko mnie w tym utwierdził. Zarezerwowałem przez internet i zmieniałem miejsce pobytu po paru dniach. Piękne zdjęcia, miłe maile, a rzeczywistosć trochę inna, jakieś detale, szczegóły ale w moim przypadku istotnie wpływające na pobyt. Przeniosłem się "w ciemno", było rewelacyjnie, tylko pogoda nie dopisała, deszcze. Do Dubrownika pojechalem na wycieczkę, mieszkałem niedaleko Orebica, w Vigajn. Wynająłem samodzielny domek, dosyc luksusowy, sypialnia, kuchnia z jadalnią bardzo dobrze wyposażona, taras, tv, do morza ok 15 m, płaciłem 120 euro za 5 dni, 2 osoby. Plaża taka sobie, widzialem wiele zdecydowanie ładniejszych, ale okolica wyśmienita, cisza, spokój, miejsca spacerowe, rowerowe, wypady do Dubrownnika, Stonu, Medjugorie, Orwbic, Korcula.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baca Re: tanie kwatery IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.02.06, 21:16 Ja nocowałem w Molukat,na południe od Dubrownika. Dobry to punkt wypadowy do Czarnogóry. W sierpniu musisz zapłacić koło 10-12 E . Ale to fajna miejscowość. jest też mały kemping. Wszystko w ciemno. Sporo ofert. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czaroz Re: tanie kwatery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 15:06 Witam Mam pytanie - a taksy klimatycznej nie placiliscie ? Z tego co liczylem Wasze pokoje kosztowaly ok 9 euro od os. wiec zdecydowanie tanio ! Z tego co ogladalem w zeszlym sezonie w tych rejonach w ktorych bylem koszt nie schodzil ponizej 12 euro za os w obrzydliwej norze (okolice Zadaru).Nikt nie chial gadac o mniejszej kwocie. No ale tez nienapisales kiedy jechaliscie .My zazwyczaj jezdzimy pierwszy raz przed sezonem i wtedy faktycznie mozna cos fajnego znalezc za niewielkie pieniadze . Ale juz w sezonie srednim i wysokim to zapomnij. Co do zabierania jedzenia - ja tez jestem przeciw ale .... z zona zazwyczaj mamy sensacje zoladkowe przy naglej zmianie zywnosci . A ile mozna jechac na Imodium. Dlatego niestety to koniecznosc . Po za tym ceny w tamtejszych slepach sa z ksiezyca - zeby kupic cokolwiek w normalej cenie trzeba by do wiekszego miasta podjezdzac i tam zakupy w hipermarkecie robic . A przeciez to zadna frajda na wakacjach zwiedzac kauflandy. Mozna sie ludzic ze jest tanio ale nie jest . Caly czas podtrzymuje ze wyjazd w sezonie bedzie tyle kosztowal a za takie pieniadze mozna dostac wiecej - np tunezja z all incl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: tanie kwatery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 16:30 Pierwsze 9 dni--130 euro, póżniej w innym miejscu 5 dni 120 euro, jak widać różnica spora, ale warto było zmienić lokalizację. Taksy dodatkowo nie płaciłem. Ja do Cro jeżdżę tylko we wrześniu, a ostatnio byłem na przełomi IX i X miesiąca, więc po sezonie. Zakupy robię głównie na targu i wracając np z wycieczki, nigdy specjanie nie jadę do sklepu. Uwielbiamy z żoną wszelkie owoce morza, kupujemy np małże za 20 kun kilogram i mamy wyśmienity obiad, a na dzień nastepny zupę lub rizotto. Porcja małż w knajpie to min 40 kun i najeść się nimi nie można, a my za 40 kun (2 kg) mamy jedzenia na 2 dni. Tak samo robimy z rybami, kalmarami i ośmiornicami, smażone, gotowane, na grillu czy sałatki. My nie jadamy wielkich kotletów (chyba że w Czechach). Bywamy też czasami w knajpkach na potrawach, które nam jest trudno zrobić w aprtamencie, albo wymagają dlugiego czasu przyżądzania. Gotowanie ma być szybkie, moja żona robi to naprawde wyśmienicie i lubi gotować, ale czas na tę czynność poświęcamy między niewielki, jesteśmy na urlopie przecież. W czasie ostatniego urlopu poznalismy sympatyczną parę z Polski, byli już ponad 2 tyg w Cro i jeszcze wyjmowali z lodówki zapasy z domu, a na koniec zostawili coś nam. Policzyliśmy siedząc przy kolacji zrobionej przez nas i popijając rakiję ile kto wyda na jedzenie i okazało się, że sumy są podobne, a my jemy coś innego, coś czego oni przez cały pobyt nawet nie spróbowali. Ale tak jak pisałem wcześniej, każdy z nas ma jakieś przyzwyczajenia, jakeś kalkulacje, róbmy po swojemy, będziemy zadowoleni z urlopów, a o to chodzi najbardziej. Jesli chodzi o namiary na ten domek, podam jak znajdę, nie jestem pewien czy brałem, jadę w ciemno i wybieram to co mi się podoba, wracam tylko w jedno miejsce, na Istrię. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Maćka Re: tanie kwatery IP: *.ib.tcz.pl / *.tcz.pl 21.02.06, 18:50 Dzięki za informację Nie masz namiaru na tę kwaterę????? Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik69 Re: tanie kwatery 21.02.06, 19:57 Ja jade trzeci raz z rzędu do Cro. W tym roku 1-szy tydz Medulin/Istria/ 2-gi Vodice/k.Sibenika/ 3-ci Podgora/Riwiera Makarska/ Kwarery 1;2 z interhomu 3; z netu Kwatery dla 3-osób/niezły standart/ to ok 4000.PLN No i jeszcze cala reszta! Cro Nie Jest tania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: tanie kwatery IP: *.244.155.76.wifi155.tnp.pl 22.02.06, 22:00 Nieprawda.W ub roku w Vodicach koło Sibenika płaciłem 30 euro za 4 osoby.W tym roku zamówiłem u gospodarzy mieszkanie dla 8 osób.(4 pokoje+ kuchnia +2 Lazienki) bez pośrednictwa biura za 55 euro.W Vodicach kwater mnóstwo i można jechać w ciemno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luka Re: tanie kwatery IP: *.toya.net.pl 17.03.06, 15:17 Na www.yugo.pl Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś