Dodaj do ulubionych

tanie kwatery

IP: *.ib.tcz.pl / *.tcz.pl 17.02.06, 20:56
witam!
czy ktos ma adresy w miarę tanich kwater między splitem a dubrownikiem??
Obserwuj wątek
    • Gość: zbynek Re: tanie kwatery IP: *.plock.mm.pl 18.02.06, 13:07
      tanich kwater w Chorwacji nie ma.Płaci się w sezonie od 12euro w zwyż,
      a po za sezonem od 7 euro w zwyż.Dla jednych to jest tanio dla innych drogo
      ale taniej to już nie można znalężć.
      • Gość: baca Re: tanie kwatery IP: *.acn.waw.pl 18.02.06, 18:08
        gadanie!!!
        zalezy ile nocy chcesz spedzić. Ile osób ,czyli pokoi. Jak daleko od morza.Itp

Załozmuy ze chcesz miec nocleg w miejscowości połozonej wzdłuz autostrady
        dalmatyńskiej

Ceny beda rosnąć wraz z:
        -sezonem
        -czasem pobytu
        -iloscia turystów
        -wielkoscia i popularnością miejscowości
        -odległością od popularnej miejscowości i od morza

Wiec jesli chcesz w centrum makarskiej wynająć coś dla 2 osób w szczycie
        sezonu to zapłacisz nawet 5x wiecej niż za 10 osób we wrzesniu w małej
        miejscowości nieco na odludziu.
        Ale ponizej 8 Euro ciężko było coś znaleźć w tym roku.
        • Gość: czaroz Re: tanie kwatery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 10:40
          i to ich zgubi - mieli rekordowy zeszly rok ale do dzis znam wiele osob ktore
          klely na wysokie ceny z sufitu , godziny w korkach , wczesna bure i coraz
          czestsze oszustwa na turystach. W zeszlym roku pomogli im tez terrorysci ktorzy
          zamachami skutecznie zniechecali przed podroza do Egiptu czy Tunezji .
          Jak latwo policzyc 2 os po 12 euro (srednia kwatera w jako takim standardzie w
          sezonie srednim) za os przez 2 tyg wydadza 336 euro+ ok 40 euro taksy klim.
          Podroz srednio kosztuje ok 1200 PLN , jedzenie na dzien dobry zabrane z polski
          ok 1000 drugi 1000 idzie tam - pizza lody picie i inne pierdoly co lacznie daje
          kote ok - 4700 za 2 tyg dla 2 osob . Nie liczac zadnych wycieczek i zadnych
          biletow wstepu i pamiatek. Podroz srednio trwa od 12-do 20 godzin non stop wiec
          srednia przyjemnosc dla kierowcy i pasazerow .

Najwieksza abstarkcja dla mnie sa tamtejsze ceny owocow . Nawet w duzych
          miastach w supermarketach sa drozsze niz w byle zieleniaku w polsce . Nie mowie
          tu o bananach czy innych anansach - zwykle arbuzy ktore tam rosna na polach !

• Gość: zbynek Re: tanie kwatery IP: *.plock.mm.pl 21.02.06, 11:32
            nie można przesadzać nie jest tanio ale nie jest aż tak drogo a 4700
            to swobodnie starczy na cztery osoby z drobnymi wydatkami na zwiedzanie.
            • Gość: czaroz Re: tanie kwatery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 13:50
              wiesz czy 2 czy 4 osoby jada dla samochodu to prawie to samo - a sporo kosztow
              ubywa . Ceny kwater sa w miare sztywne - jezeli cena jest nizsza to z jakiegos
              powodu .
              Jesli wynajmujesz apartament 4 os to cena liczona na os tez spada - wiec sa to
              jakies oszczednosci
              Jezdze od kilku ladnych lat i twierdze ze chcac zatrzymac sie w jakiejs
              ciekawej miejscowosci tak to niestey wyglada.
              My niestey albo stety w wiekszosci podrozujemy we dwojke wiec ciezko jest cos
              zaoszczedzic .
              Napisz z ktorym elementem mojej kalkulacji sie nie zgadzasz
              • Gość: Maciek Re: tanie kwatery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 14:51

--------------------------------------------------------------------------------

Koszty w zeszłym roku: 250 euro za 2 osoby 14 noclegów, ok 1200 zł paliwo ON
                plus opłaty autostradowe (dojechałem do Dubrownika), jedzonko tylko miejscowe,
                zakupy na targu, podstawowe zwiedzanie--razem ok 3500 zł. Dodatkowo płatny
                wypad do Mediugorje, coś jeszcze o czym nie pamiętam-razem niewiele ponad 4000
                zł. Nie jadę bez noclegu, wynajmuję pokój tranzytowy, czesto w Mikulovie. Wiem,
                ze mógłbym zaoszczędzić, ale wolę być na luzackim urlopie niż myśleć co ile
                kosztuje, gdzie kupić taniej, a na miejscu okaże się, ze przywiozłem zepsute
                lub przeteminowane. Nie należę do ludzi majętnych, ale wychodzę z założenia, że
                urlop jest dla mnie, nie ja dla urlopu. Oczywiście wiem, że nie muszę mieć
                racji, nie namawiam nikogo do naśladowania. Kwatery wynajmuję osobiście (tylko
                raz, w zeszłym roku przez internet-nigdy więcej). Bylem juz wiele razy w Cro i
                w opowiesci życia na luzie, zwiedzanie, dyskoteki za 1000 zł od osoby nie
                bardzo wierzę (na pełne 2 tyg). Nigdy nie zabieram znajomych, nie dzielę więc
                kosztów. Mieszkam i jadę sam (z żoną). Pozdrawiam
                • Gość: ola Re: tanie kwatery IP: *.ib.tcz.pl / *.tcz.pl 21.02.06, 18:31
                  Witam Maćku!
                  Nastawiam sie na podobne koszty , które opisałeś.
                  Powiedz mi czy masz adres kwatery,w której byłeś koło Dubrownika czy jedziesz w
                  ciemno??
                  Czy w drodze szukasz noclegu czy też rezerwujesz sobie?
                  • Gość: Maciek Re: tanie kwatery-- do Oli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 18:46
                    Staram się jechac w ciemno, ostatni urlop tylko mnie w tym utwierdził.
                    Zarezerwowałem przez internet i zmieniałem miejsce pobytu po paru dniach.
                    Piękne zdjęcia, miłe maile, a rzeczywistosć trochę inna, jakieś detale,
                    szczegóły ale w moim przypadku istotnie wpływające na pobyt. Przeniosłem się "w
                    ciemno", było rewelacyjnie, tylko pogoda nie dopisała, deszcze. Do Dubrownika
                    pojechalem na wycieczkę, mieszkałem niedaleko Orebica, w Vigajn. Wynająłem
                    samodzielny domek, dosyc luksusowy, sypialnia, kuchnia z jadalnią bardzo dobrze
                    wyposażona, taras, tv, do morza ok 15 m, płaciłem 120 euro za 5 dni, 2 osoby.
                    Plaża taka sobie, widzialem wiele zdecydowanie ładniejszych, ale okolica
                    wyśmienita, cisza, spokój, miejsca spacerowe, rowerowe, wypady do Dubrownnika,
                    Stonu, Medjugorie, Orwbic, Korcula.... Pozdrawiam
                  • Gość: baca Re: tanie kwatery IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.02.06, 21:16
                    Ja nocowałem w Molukat,na południe od Dubrownika. Dobry to punkt wypadowy do
                    Czarnogóry. W sierpniu musisz zapłacić koło 10-12 E . Ale to fajna miejscowość.
                    jest też mały kemping.
                    Wszystko w ciemno. Sporo ofert.
                • Gość: czaroz Re: tanie kwatery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 15:06
                  Witam

Mam pytanie - a taksy klimatycznej nie placiliscie ?
                  Z tego co liczylem Wasze pokoje kosztowaly ok 9 euro od os. wiec zdecydowanie
                  tanio ! Z tego co ogladalem w zeszlym sezonie w tych rejonach w ktorych bylem
                  koszt nie schodzil ponizej 12 euro za os w obrzydliwej norze (okolice
                  Zadaru).Nikt nie chial gadac o mniejszej kwocie. No ale tez nienapisales kiedy
                  jechaliscie .My zazwyczaj jezdzimy pierwszy raz przed sezonem i wtedy
                  faktycznie mozna cos fajnego znalezc za niewielkie pieniadze . Ale juz w
                  sezonie srednim i wysokim to zapomnij.
                  Co do zabierania jedzenia - ja tez jestem przeciw ale .... z zona zazwyczaj
                  mamy sensacje zoladkowe przy naglej zmianie zywnosci . A ile mozna jechac na
                  Imodium. Dlatego niestety to koniecznosc . Po za tym ceny w tamtejszych slepach
                  sa z ksiezyca - zeby kupic cokolwiek w normalej cenie trzeba by do wiekszego
                  miasta podjezdzac i tam zakupy w hipermarkecie robic . A przeciez to zadna
                  frajda na wakacjach zwiedzac kauflandy.
                  Mozna sie ludzic ze jest tanio ale nie jest . Caly czas podtrzymuje ze wyjazd w
                  sezonie bedzie tyle kosztowal a za takie pieniadze mozna dostac wiecej - np
                  tunezja z all incl
                  • Gość: Maciek Re: tanie kwatery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 16:30
                    Pierwsze 9 dni--130 euro, póżniej w innym miejscu 5 dni 120 euro, jak widać
                    różnica spora, ale warto było zmienić lokalizację. Taksy dodatkowo nie
                    płaciłem. Ja do Cro jeżdżę tylko we wrześniu, a ostatnio byłem na przełomi IX i
                    X miesiąca, więc po sezonie. Zakupy robię głównie na targu i wracając np z
                    wycieczki, nigdy specjanie nie jadę do sklepu. Uwielbiamy z żoną wszelkie owoce
                    morza, kupujemy np małże za 20 kun kilogram i mamy wyśmienity obiad, a na dzień
                    nastepny zupę lub rizotto. Porcja małż w knajpie to min 40 kun i najeść się
                    nimi nie można, a my za 40 kun (2 kg) mamy jedzenia na 2 dni. Tak samo robimy z
                    rybami, kalmarami i ośmiornicami, smażone, gotowane, na grillu czy sałatki. My
                    nie jadamy wielkich kotletów (chyba że w Czechach). Bywamy też czasami w
                    knajpkach na potrawach, które nam jest trudno zrobić w aprtamencie, albo
                    wymagają dlugiego czasu przyżądzania. Gotowanie ma być szybkie, moja żona robi
                    to naprawde wyśmienicie i lubi gotować, ale czas na tę czynność poświęcamy
                    między niewielki, jesteśmy na urlopie przecież. W czasie ostatniego urlopu
                    poznalismy sympatyczną parę z Polski, byli już ponad 2 tyg w Cro i jeszcze
                    wyjmowali z lodówki zapasy z domu, a na koniec zostawili coś nam. Policzyliśmy
                    siedząc przy kolacji zrobionej przez nas i popijając rakiję ile kto wyda na
                    jedzenie i okazało się, że sumy są podobne, a my jemy coś innego, coś czego oni
                    przez cały pobyt nawet nie spróbowali. Ale tak jak pisałem wcześniej, każdy z
                    nas ma jakieś przyzwyczajenia, jakeś kalkulacje, róbmy po swojemy, będziemy
                    zadowoleni z urlopów, a o to chodzi najbardziej.
                    Jesli chodzi o namiary na ten domek, podam jak znajdę, nie jestem pewien czy
                    brałem, jadę w ciemno i wybieram to co mi się podoba, wracam tylko w jedno
                    miejsce, na Istrię. Pzdr
      • Gość: do Maćka Re: tanie kwatery IP: *.ib.tcz.pl / *.tcz.pl 21.02.06, 18:50
        Dzięki za informację
        Nie masz namiaru na tę kwaterę?????
        • czytelnik69 Re: tanie kwatery 21.02.06, 19:57
          Ja jade trzeci raz z rzędu do Cro.
          W tym roku
          1-szy tydz Medulin/Istria/
          2-gi Vodice/k.Sibenika/
          3-ci Podgora/Riwiera Makarska/
          Kwarery 1;2 z interhomu
          3; z netu
          Kwatery dla 3-osób/niezły standart/ to ok 4000.PLN
          No i jeszcze cala reszta!
          Cro Nie Jest tania!
      • Gość: marko Re: tanie kwatery IP: *.244.155.76.wifi155.tnp.pl 22.02.06, 22:00
        Nieprawda.W ub roku w Vodicach koło Sibenika płaciłem 30 euro za 4 osoby.W tym
        roku zamówiłem u gospodarzy mieszkanie dla 8 osób.(4 pokoje+ kuchnia +2
        Lazienki) bez pośrednictwa biura za 55 euro.W Vodicach kwater mnóstwo i można
        jechać w ciemno
    • Gość: Luka Re: tanie kwatery IP: *.toya.net.pl 17.03.06, 15:17
      Na www.yugo.pl
      Pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka