Gość: halina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 12:45 Czy potrzebna jest jeszcze zielona karta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kir Re: zielone karty, IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.06.06, 15:09 Nie. Zielona karta nie jest potrzebna do Chorwacji gdzyż Chorwacja honoruje ubezpieczienia samochodowe Uni Europejskiej. Ale gdybyś jechała przez BiH (ale nie tranzytem przez Neum) lub do Czarnogóry to zielona karta jest potrzebna Odpowiedz Link Zgłoś
kasiagnieszka Re: zielone karty, 28.06.06, 18:08 A, to widocznie przez BiH mi się pomyliło, bo dowiadywałam się o drogę powrotną przez BiH (stąd zakodowałam, że muszę mieć). Ja również dziękuję za wyjaśnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: zielone karty, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 18:17 Ciekawe. Czy w Neum obowiązują inne przepisy niż na pozostałym obszarze BiH? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir Re: zielone karty, IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.06.06, 20:09 Trasa jardanką przez Neum jest traktowana jako tranzyt i obowiązują przepisy chorwackie. Dla obywateli z Uni praktycznie wystarcza machnięcie paszportem albo i to nie. Z tego co wiem na drodze obowiązują też chorwackie przepisy drogowe. Wiele razy przekraczałem tę granicę, nigdy nikt o nic nie pytał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Re: zielone karty, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 08:24 Dziękuję bar4dzo FORUMOWICZOM za odpowiedzi, pozdrowienia, Odpowiedz Link Zgłoś