Dodaj do ulubionych

zielone karty,

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 12:45
Czy potrzebna jest jeszcze zielona karta?
Obserwuj wątek
    • kasiagnieszka Re: zielone karty, 28.06.06, 13:51
      Tak, jest potrzebna.
    • Gość: Kir Re: zielone karty, IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.06.06, 15:09
      Nie. Zielona karta nie jest potrzebna do Chorwacji gdzyż Chorwacja honoruje
      ubezpieczienia samochodowe Uni Europejskiej. Ale gdybyś jechała przez BiH (ale
      nie tranzytem przez Neum) lub do Czarnogóry to zielona karta jest potrzebna
      • kasiagnieszka Re: zielone karty, 28.06.06, 18:08
        A, to widocznie przez BiH mi się pomyliło, bo dowiadywałam się o drogę powrotną
        przez BiH (stąd zakodowałam, że muszę mieć). Ja również dziękuję za wyjaśnienie.
      • Gość: gosc Re: zielone karty, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 18:17
        Ciekawe. Czy w Neum obowiązują inne przepisy niż na pozostałym obszarze BiH?
        • Gość: Kir Re: zielone karty, IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.06.06, 20:09
          Trasa jardanką przez Neum jest traktowana jako tranzyt i obowiązują przepisy
          chorwackie. Dla obywateli z Uni praktycznie wystarcza machnięcie paszportem
          albo i to nie. Z tego co wiem na drodze obowiązują też chorwackie przepisy
          drogowe.
          Wiele razy przekraczałem tę granicę, nigdy nikt o nic nie pytał
    • Gość: Halina Re: zielone karty, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 08:24
      Dziękuję bar4dzo FORUMOWICZOM za odpowiedzi, pozdrowienia,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka