Dodaj do ulubionych

wymiana polskiej kasy w chorwacji

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 15:14
czy ktoś wie czy nasz zł są wymienialne w chorwacji ???
Obserwuj wątek
    • Gość: Sas Re: wymiana polskiej kasy w chorwacji IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 16.07.06, 15:23
      Ta wymieniają zlotowki , ale po jakim kursie to nie powiem.Pozdrawiam Sas
      • Gość: tomek Re: wymiana polskiej kasy w chorwacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 15:36
        sas myślisz że lepiej zabrać euro i kuny ?????
    • chaladia Re: wymiana polskiej kasy w chorwacji 16.07.06, 16:34
      W Basce wymienia tylko Kompas w Hotelu Corinthia. Kurs podobny, jak w Polsce.
      Pozostałe kilkanaście kantorów nie chce skupować złotówek. Obawiam się, że w
      innych miejscowościach jest podobnie. Ale od czego karta płatnicza?
      • Gość: proffet Re: wymiana polskiej kasy w chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 16:44
        W Rabacu też wymieniali w kantorach i banku z tym że w banku kurs lepszy
        • Gość: Sas Re: wymiana polskiej kasy w chorwacji IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 16.07.06, 21:10
          Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest zabranie ze sobą $ lub euro.
          Ichniejsze MJENIALNICE sa na kazdym kroku , a pobieranie gotówki KARTĄ wiąże
          sie z prowizją . Pozdrawiam Sas.
          • chaladia Re: wymiana polskiej kasy w chorwacji 16.07.06, 21:45
            Kartą kredytową nie opłaci się zupełnie. Na VISA Electron z Millenium Banku
            opłata to 7 czy 9 zł od czynnosci pobrania - nie jest to wiele. Połowa
            Mjenialnic ma wyższą opłatę manipulacyjną.
        • Gość: smok Re: wymiana polskiej kasy w chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 08:32
          nie opłaca się, lepiej mieć kuny ze sobą albo Euro
          • Gość: Adv Re: wymiana polskiej kasy w chorwacji IP: 199.67.203.* 18.07.06, 14:10
            Kuny ze sobą? Oszalałeś? To zdecydowanie najgorsze rozwiązanie. Najkorzystniej
            jest wypłacić kartą debetową w bankomacie.
    • Gość: wasyyl Re: wymiana polskiej kasy w chorwacji IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 09:18
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=201&w=44591888&a=45099277
      • Gość: bonar Re: wymiana polskiej kasy w chorwacji IP: *.telpol.net.pl 18.07.06, 12:53
        Witam
        Albo ktoś pisze co usłyszał, albo nieświadomie wprowadza w błąd innych.
        Byłem, wróciłem i powiadam: najlepiej zabrać Euro. Za kwatery płaći się w Euro,
        na przejazd autostradą dobrze mieć na okrągło w obie strony 50Euro(liczę w obie
        strony do Splitu), na wydatki wymienić Euro na miejscu> średnio 1E=7,15Kn.
        Zlotówki skupują, nie interesowało mnie to więc nie wiem co do przelicznika.
        pozdrav
        • Gość: gość Re: wymiana polskiej kasy w chorwacji IP: *.magnussonlaw.com 18.07.06, 13:22
          Dzisiejszy średni kurs to 1 EUR = 7,24 kuna , jesli to realne na miejscu to
          chyba całkiem niezły.

www.xe.com/ucc/
          • Gość: Anulk Re: wymiana polskiej kasy w chorwacji IP: 161.53.243.* 18.07.06, 13:24
            a realny 7,19 kn - za tyle właśnie w dniu dzisiejszym sprzedałam euroski:)
        • Gość: wasyyl kasa w chorwacji IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 15:14
          > Albo ktoś pisze co usłyszał, albo nieświadomie wprowadza w błąd innych.

wiem co piszę - te wyliczenia to dane z autopsji

> Byłem, wróciłem i powiadam: najlepiej zabrać Euro. Za kwatery płaći się w Euro,
          > na przejazd autostradą dobrze mieć na okrągło w obie strony 50Euro(liczę w obie
          > strony do Splitu), na wydatki wymienić Euro na miejscu> średnio 1E=7,15Kn.

może - najwygodniej ale na pewno nie najekonomiczniej - tutaj ty wprowadzasz w
          błąd - najlepiej płacić kartą, a jeśli za autostradę płaciłeś w euro to ciężki
          frajer z ciebie

> Zlotówki skupują, nie interesowało mnie to więc nie wiem co do przelicznika.
          100 zł (+3% prowizji) = 177 kn - najkorzystniejszy przelicznik kantorowy jaki
          spotkałem (I połowa czerwca)
    • Gość: ewa Re: wymiana polskiej kasy w chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 12:03
      nie ja nie widziałam, zabierz ze sobą euro wszedzie nimi zapłacisz i wymienisz.
      Do chorwacji można zabrać teoretycznie 20 000 eur, ale na żadnej granicy nawet
      nic nie sprawdzają.
      • Gość: arek Re: wymiana polskiej kasy w chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 08:31
        jade już 4 raz na chorwację i zawsze bierzemy euro. A na wszelki wypadek pln bo
        można je wymienić prawie w ka żdym banku po dobrym kursie
    • Gość: aneta Re: wymiana polskiej kasy w chorwacji IP: *.ramtel.pl 23.07.06, 21:51
      hej wczoraj wrocilam z dalmacji a dokladnie Primosten i bardzo sie oplaca zamienic na miejscu zlotowki bo sa po bardzo dobrym kursie zlotowki na kuny oczywiscie!!! tak ze smialo mozesz zabrac zlotowki z kraju i nie wierz tym co pisz pierdoly zeby euro tu w polsce kupowac bo lepiej wyjdziesz na wymianie ze zlotowek na kuny w chorwacji !!!!!!! powodzenia i milych wakacji
      • marekravel Re: wymiana polskiej kasy w chorwacji 23.07.06, 22:59
        Wróciłem w czwartek z Rovinj ,miałem euro i złotówki . 1 eu=7,15zł , a za 100
        zł=174kun więc lepiej wychodzi miec też plz.Za apartament zaplacisz tylko w
        euro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka