Dodaj do ulubionych

Starigrad Paklenica

19.07.06, 13:20
Witam,
wybieram sie do miejscowości Starigrad Paklenica. Proszę Was o opinie. Co to
za miateczko, jaka jest tam okolica i czy warto się tam wybrać. Z góry
dziekuję za info
Obserwuj wątek
    • wiki365 Re: Starigrad Paklenica 24.08.06, 11:33
      i co byłeś tam bo ja się wybieram?
    • Gość: ab Re: Starigrad Paklenica IP: 80.50.230.* 24.08.06, 15:22
      przepieknie wyglada z pagu, miasteczko u podnózy velebitu, gigantyczne góry
      wchodzące prosto do moza
      • wiki365 Re: Starigrad Paklenica 24.08.06, 22:25
        a jak najlepszą trasą tam dojechać z katowic?
        jeśli się orientujesz to proszę o info
        • Gość: ab Re: Starigrad Paklenica IP: 193.29.207.* 28.08.06, 20:13
          katowice,bielsko biala,cieszyn(zwardon),bratyslawa,wieden,graz,maribor,zagrzeb autostrada na split zjazd maslenica -tak bym jechal, niektórzy wolą przez czechy
      • Gość: zzzzzzz Re: Starigrad Paklenica IP: *.media4.pl 29.08.06, 13:06
        ze Starigradu proponuje wybrać się na wycieczkę do MAłej Paklenicy (ładniejsza
        od Dużej i na wejściu nikt nie pobieral opłat) a do Dużej warto iść się
        powspinać:)
    • Gość: re Re: Starigrad Paklenica IP: *.meskonet.pl 28.08.06, 22:48
      niektórzy też wolą przez zachodnie węgry i tą trasę bym bardzo polecał choć tak
      mało sie o niej mówi droga 86 lub 85 nie pamietam dokładnie -najkrótsza dobra
      na noc np.
      starigrad fajne miejsce byłem kiedys tydzień we wrześniu fajne góry polecam tam
      spacery rosną tam świerze migdały polecam
      • Gość: ab Re: Starigrad Paklenica IP: 80.50.230.* 29.08.06, 12:52
        jedynym argumentem aby jechac przez wegry to unikniecie korkow na granicy slo-
        chr, droga jest ciezka-tiry, wasko, duzo wsi
    • Gość: magda Re: Starigrad Paklenica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 23:44
      Dwukrotnie byłam w Seline (sąsiednia miejscowość) a czy warto to zależy kto
      czego oczekuje, ja jadąc z rodziną chciałam wypocząć w spokoju i uniknąć
      atrakcji typowych dla turystycznych miejcowości (bary, dyskoteki, zbyt dużo
      pokus dla dziecka obciążających kieszeń) Jest tam niesamowity park narodowy
      (skały, wspinaczka, robi wrażenie) Dla mnie minusem jest tez to że jest tam
      port dla motorówek i jachtów oraz wąska i oblegana plaża. Dla młodych
      szukających rozrywki polecam, dla rodzinnego wypoczynku nie.
      • Gość: woojtekg Re: Starigrad Paklenica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 12:50
        Ja tamtedy tylko przejżdzałem ( droga Rijeka - Zadar ) piękne widoczki, ale
        jakbym miał tam zostać to chyab bardziej ze względu na góry niż morze, jeśli
        chodzi o morze są ładniejsze miejsca w Chorawacji.

Co od korków my jechaliśmy z Austri na Słowenie w sobotnio-niedzielną noc było
        luźno ( gorzej jest z piatku na sobote , wracaliśmy w środku tygodnia w dzien -
        troche tłoczno było na drodze z granocy do Mariboru,ale ruch był płynny.
        • Gość: pawel 1111 Re: Starigrad Paklenica IP: *.adsl.net.t-com.hr 10.08.14, 17:41
          W środe 06.08.14 mieliśmy jechać z Warszawy do Bułgarii busem w 8 osób ..niestety bus sie zepsuł .nerwówka ..postanowiliśmy jechac sami na chorwacje czyli 5 osób (2+3).wystartowaliśmy o 21.czechy austria słowenia . (Objechaliśmy autostradę w słoweni) jechaliśmy w ciemno o12 byliśmy w Staligradzie udało nam się znaleść kwatere za 50 euro (za 5 osób).miasteczko extra pogoda super .co do cen podobne jak nad naszym morzem tylko napoje i alkohol droższy .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka