Dodaj do ulubionych

namiot czy pokoje?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 21:03
co sie bardziej olaca, rozbic w jakims campingu czy wynajac kwatere? nie
chodzi mi tylko o cene, bo napewno namiot tańszy, ale jesli róznica ta jest
niewielka to trzeba wziaźc pod uwagę warunki w namiocie a w pokojach.Wiadomo
karimata i śpiwór to nie to samo co łóżko! Zorientowanych prosze o rady. Ile
kosztuje pole namiotowe i ile wynajecie pokoju np.dla 2 osob.
Obserwuj wątek
    • Gość: nulka Re: namiot czy pokoje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 22:21
      nikt nie pomoze?
      • Gość: zbynek Re: namiot czy pokoje? IP: *.plock.mm.pl 19.07.06, 22:48
        za apartameny zapłacisz 30% więcej niż za pobyt na polu namiotowym.
        • Gość: Justyna Re: namiot czy pokoje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 09:40
          Moi znajomi są właśnie na Chorwacji i jechali z zamiarem spania pod
          namiotem...ae jak zobaczyli ceny na miejscu...super apartamenty i czasdem max do
          15% drozej niż miejsce na polu namiotowym...Pola są tam drogioe, bo też mają
          swój standard.To juz zalezy od Ciebie...
          • Gość: iwona Re: namiot czy pokoje? IP: *.mil.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 17:04
            Witam
            A jak z wyzywieniem, czy bardzo drogo?
    • Gość: wojta Re: namiot czy pokoje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 06:53
      polecam zdecydowanie pole kampingowe .z tym ze" napewno namiot tańszy" bym
      polemizował na dobrym polu kampingowym mozesz zaplacic wiecej niz na
      kwaterze .cena za kwatere zalezy od lokalizacji.mozesz np mieszkac 2km od
      morza.natomiast pola kampingowe sa zazwyczaj super zlokalizowane.poprostu
      mieszkasz na plaży.itd za pole kampingowe zapłacisz ok 30euro za dobe
      • Gość: zbynek Re: namiot czy pokoje? IP: *.plock.mm.pl 20.07.06, 11:54
        super lokalyzację to ma 5 pól namiotowych w całej Chorwacji.
        • Gość: Baca Re: namiot czy pokoje? IP: *.progman.com.pl / *.progman.com.pl 20.07.06, 13:33
          Jak byłem w zeszłym roku, w sierpniu, w 4 osoby+auto to pola namiotowe wychodzily nawet do 50% taniej niz kwatery, ale mysmy te kwatery chcieli na gora 2 dni w jednym miejscu moze to dlatego. Pola namiotowe faktycznie sa w wiekszosci albo na plazy albo rzut beretem od niej i nie ma takich 5 na calej Chorwacji tylko duuzo wiecej. Kempingi maja przyzwoity standard raczej. Czasem tez fajna jest opcja 'minicamping' czyli ogrodek pod czyims domem przy plazy.
        • Gość: Gosiath Re: namiot czy pokoje? IP: *.zarzad.rudzka.com.pl 20.07.06, 13:35
          wszyscy miłosnicy apartamentów bedaą krytykować kampingi i odwrotnie. Każdy
          musi wybrać co lubi a jesli chodzi o ceny to biorąc pod uwagę dobre kampingi są
          porównywalne z ceną kwater. Oczywiście sa tańsze i tez miałam przyjemnośc na
          takim byc ale po dwóch dniach zmieniłam miejsce.Kamping prawie zawsze ma swoja
          plaże lepszą lub gorszą (najpiekniejsze są kampingi naturystyczne zarówno jeśli
          chodzi o połozenie jak i o czystość, wyposażenie, itp).Pozatym jeśli ktos
          mieszka w mieście i jeszcze na dodatek w bloku to taki pobyt na kampie naprawde
          odstresowuje, siedzsz wieczorkim przy grilu widzisz morze i mnie sie to podoba.
          Kiedyś przez lata jeździłam na kwatery ale to naprawde nie to samo.Trzeba
          spróbować.
          • Gość: ninka Re: namiot czy pokoje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 01:09
            to chyba zalezy w jakiej miesjcowosci sie jest, w srdokowej dalmacji w Vodicach
            , pola namiotowe wychodzily bardzo porownywalnie z apartamentami, ale wydaje mi
            sie ze skoro jedzie sie na wakacje, to zaklada sie to ze chce sie dobrze wyspac
            to raz a dwa nikt nie chcialby aby cos mu zginelo, a na polach roznie jest ,
            szcezgolnie jak ma sie za sasiadow Polakow:P. bo Chorwaci nie kradna, u nich , a
            przynajmniej w tych mniejszych miejscowosciahc w marketach wielkosci typu nasz
            lidl lub biedronka, przy wejsciu jest kilka haczykow na siatki z zakupami, i
            ludzie tam normlanie zostawiaja swoje siatki i zakupy z innych sklepow i ida na
            sale. u nas dawno by juz to nie wisialo :)..ale wracajajc do tematu, pola
            namiotowe wychodza podobnie jak pokoje.
            • Gość: kasia Re: namiot czy pokoje? IP: *.chello.pl 21.01.07, 22:24
              bylam w cro na wielu campingach i nic mi nie zginelo mimo ze obok w namiocie mieszkali polacy!!
              • aga954 Re: namiot czy pokoje? 24.01.07, 12:52
                Gość portalu: kasia napisał(a):

> bylam w cro na wielu campingach i nic mi nie zginelo mimo ze obok w namiocie mi
                > eszkali polacy!!
                Mam zamiar w tym roku jechac do Chorwcji samochodem , na pole namiotowe , ale to
                będzie moja pierwsza tak długa podróż i chciałabym się trochę więcej dowiedzieć
                bo jadę z dziećmi (wszystkie niespodzianki sa w takim przypadku niepotrzebne)
                .Chcałabym wiedzieć ile potrzebuje kasy na 14 dniowy pobyt.
                • Gość: kasia Re: namiot czy pokoje? IP: *.chello.pl 24.01.07, 20:00
                  kasa zalezy tez od tego z ktorego miejsca polski bedziecie jechac. w jakim wieku sa dzieci bo sa jakies znizki.czy chcecie tylko plazowac czy takze zwiedzac ciekawe miejsca i parki. lepiej jest zabrac jedzenie z polski wode soki bo w cro jest drozej a niektorzy sa zdziwieni ze drogo bo slyszeli ze cro jest taka tania. owszem jest taniej ale taniej niz w grecji czy we wloszech.
        • Gość: al Re: namiot czy pokoje? IP: *.icpnet.pl 20.07.06, 21:02
          >>super lokalyzację to ma 5 pól namiotowych w całej Chorwacji<<
          Oj zbynek, pisz lepiej o Bibione bo o campingach w Chorwacji nie masz pojecia.
          • Gość: zbynek Re:do al IP: *.plock.mm.pl 21.07.06, 19:09
            zajrzyj do encyklopedi i zobacz co znaczy słowo super a dopiero póżniej się
            wypowiadaj.I na pewno nie masz pojęcia ,że w Chorwacji moszesz przebywać
            na ok.150 campingach.
            • Gość: al Re:do zbynka IP: *.icpnet.pl 24.07.06, 16:53
              > zajrzyj do encyklopedi i zobacz co znaczy słowo super <
              Zbynek, masz rację - sprawdziłem. Była wszystkim znana definicja słowa "super",
              a dodatkowo było napisane, że w ten sposób określa się wszystkie campingi które
              odwedził zbynek (w Bibione (I) oraz pięć campingów w Chorwacji.)
      • Gość: ania Re: namiot czy pokoje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 10:36
        A czy te 30 euro płaci się za namiot 2 os + samochód łącznie z toaletą czy od
        osoby? Ile wydajecie na sama podróż a ile na kwatery? aha i jak z jedzeniem?
    • Gość: wojta Re: namiot czy pokoje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 18:50
      od osoby srednio 4-5 euro parcela z prądem ok11-15 euro taksa klimatyczna
      1euro to suma sumarum 21-27 euro za wszystko tj dwie osoby plac z prądem
      (namiot+auto) sanitariaty za darmo.{papier mydło to raczej norma)
      zobacz np kamping zablace na wyspie krk w miejscowosci baska

www.hotelibaska.hr/hrv/default.asp?cID=smjestaj&sID=zablace
      • Gość: Sas Re: namiot czy pokoje? IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 21.07.06, 19:35
        Przez ostatnie lata jeździłem do CH
      • Gość: axen Re: namiot czy pokoje? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.07.06, 16:44
        Gość portalu: wojta napisał(a):

> od osoby srednio 4-5 euro parcela z prądem ok11-15 euro taksa klimatyczna
        > 1euro to suma sumarum 21-27 euro za wszystko tj dwie osoby plac z prądem
        > (namiot+auto) sanitariaty za darmo.{papier mydło to raczej norma)
        > zobacz np kamping zablace na wyspie krk w miejscowosci baska
        >
        >
        > www.hotelibaska.hr/hrv/default.asp?cID=smjestaj&sID=zablace

Byłam na tym polu 2 tygodnie w zeszłym roku i powiem, że wszystko spoko, ale
        mało drzew więc rano upał w namiocie był straszny.
    • Gość: Franki A wiec kwaterka czy namiocik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 12:02
      Witam!Prosze o kilka roznych przykladowych cen za kwatere i namiot.
      Rozumiem, ze na kempingu wiele oplat sumuje sie?:
      -od osoby;
      -od miejsca namiotowego;
      -za samochod;
      -taksa klimatyczna;
      -cos jeszcze?
      Nie wiem, czy suma tych kosztow nie przewyzszy znacznie oplaty za kwaterke (bez
      oplaty klimatycznej, miejsac parkingowego itd.)
      Pozdrawiam
      • Gość: prymulka Re: A wiec kwaterka czy namiocik? IP: *.acn.waw.pl 23.07.06, 12:15
        ale rozumowanie!
        wg ciebie suma większej ilości składników musi być wieksza od sumy mniejszej
        ilości składników?
        hehe, prymusie!
      • Gość: Sas Re: A wiec kwaterka czy namiocik? IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 23.07.06, 13:51
        Nie wiem ile to wszystko kosztuje na campingu , ale płacąc jak my 35-45 euro
        za 4 osobowy apartamwnt wszystkie pozycje z Twojej WYLICZANKI są W
        CENIE.Polecam kwatery Sas
    • Gość: ab Re: namiot czy pokoje? IP: 193.29.207.* 24.07.06, 07:19
      najswizsze dane nt. kampingu dardin w sv filip i jakov:
      -ciasno ale udalo sie nam znalezc parcele 2m od plazy
      -ciepla woda non stop, czysto w lazienkach
      -sa parcele super zacienione ale tez w pelnym sloncu
      -koszt za namiot, samochod,prad, dwie osoby i dziecko 8 l oraz podatek to 158 kun dziennie czyli 90 PLN czyli ok 20 euro
      • Gość: Sas Re: namiot czy pokoje? IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 24.07.06, 23:06
        Czyli suma sumarum lepiej jechać NA KWATERY. Pozdrawiam Sas
        • Gość: gosiath Re: namiot czy pokoje? IP: *.zarzad.rudzka.com.pl 25.07.06, 06:59
          Na kampingach gdzie jeżdżę jest bardzo mało Polaków czasem jena lub dwie
          rodzinki , reszta to przewaznie Niemcy, Holendrzy, Belgowie także Czesi. Oni
          bardzo lubia taki rodzaj wypoczynku. My wolimy kwatery bo mamy co?? kibel w
          pokoju. Nie mozna powiedzieć, że lepsze kwatery, tylko każdy musi wybrać co
          lubi. Dla mnie na pewno nie lepsze, uroku życia kampingowego nie zamienie na
          pokój taki sam w jakim żyje przez cały rok.
          • Gość: Sas Re: namiot czy pokoje? IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 25.07.06, 09:30
            Słusznie każdy powinien robić to co lubi i spędzć urlop jak lubi. Osobiście
            wolę apartament w pełnym słowa tego znaczeniu - POKÓJ Z KIBLEM to napewno nie
            jest apartament. Pozdrawiam Sas
            • Gość: Gosiath Re: namiot czy pokoje? IP: *.zarzad.rudzka.com.pl 25.07.06, 09:40
              Pokój z kiblem to oczywiście było uogólnienie. Ja tak również spędzałam swoje
              urlopy przez wiele lat. Na kampingi jeżdze od kilku, a spóbowałam przez
              przypadek bo znalazlam pięny kamping i byłam ciekawa jak to jest.Z niewielką
              ilością sprzętu, pożyczonym namiotem i okazało się że to jest to co mi sie
              podoba. Dziś mam przyczepke i pełne wyposażenie. Mam nadzieje spedzać tak
              urlopy dopóki sie da, a jak juz będe bardzo stara to może wrócę na pokoje lub
              zacznę jeździć na wczasy zorganizowane.Pozdrawiam Gosiath
              • Gość: wal Re: namiot czy pokoje? IP: *.icpnet.pl 25.07.06, 10:21
                >a jak juz będe bardzo stara to może wrócę na pokoje <
                W ubiegłym roku na jednym z campingów w Austrii na jeziorem Wolfgang See
                zaobserwowałem taką scenkę: nad sam brzeg jeziora na zarezerwowane miejsce
                podjechał Mercedes (w miarę nowy rocznik i "wypasiony"}ciągnący sporą przyczepę
                knausa. Kierował nim dziadek po 80-ce. Przyjechał z Babcią (taż ok.80), która
                do przemieszczania się używała chodzika (takiego jak wszpitalu).
                Oczywiście byli to Niemcy.
                Bardzo mi się ta para podobała.
                • Gość: Gosiath Re: namiot czy pokoje? IP: *.zarzad.rudzka.com.pl 25.07.06, 10:56
                  Dokładnie tak jest bardzo wiekowi Niemcy i nie tylko ,jeżdżą na kampingi,
                  czasem nawet niepełnosprawni i świetnie sobie radzą.
        • Gość: :) Re: namiot czy pokoje? IP: *.acn.waw.pl 25.07.06, 08:44
          masz chyba problemy z sumowaniem
          • Gość: Sas Re: namiot czy pokoje? IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 25.07.06, 09:53
            Raczej nie mam problemow z sumowaniem tylko wyrazam swoją opinię że dodając do
            RACHUNKU 10 EURO spędzasz urlop / na który czekasz i pracujesz caly rok/w
            wmiarę komfortowych warunkach.Nie mam nic przeciwko namiotom pod warunkiem że
            wyglądają i są wyposazone tak jak namioty Eurocampu lub Selectcampu./ parę
            sezonów spędzilem z tymi firmami na włoskich campingach.Pozdrawiam Sas
        • Gość: ab Re: namiot czy pokoje? IP: 193.29.207.* 25.07.06, 09:08
          jezeli znajdziesz za 20-30 E
    • Gość: Lipski Re: namiot czy pokoje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 10:44
      Jak odpowiesz mi na pytanie ile to jest troche to ja Ci odpowiem co lepiej -
      kwatera czy namiot .
      A tak na powaznie - to zalezy od tego co kto lubi . Ja nigdy do Chorwacji nie
      pojechalbym pod namiot . Z drugiej strony wiele osob nigdy nie wynajeloby
      kwatery .
      • Gość: Sas Re: namiot czy pokoje? IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 25.07.06, 14:51
        Puenta naszej pogawedki w stylu LIPSKIEGO. Jesteś DOSADNY aż do bólu. Sas
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka