Dodaj do ulubionych

Koszt autostrady w Chorwacji?

20.07.06, 17:11
Interesuje mnie koszt autostrady do Zadaru?
Gdzie zaczyna sie pierwsza bramka jadąc przez Węgry?
Czy na węgrzech już oddali autostradę czy się coś płaci?
Obserwuj wątek
    • Gość: mamba25 Re: Koszt autostrady w Chorwacji? IP: *.zax.pl 20.07.06, 20:12
      cze.
      co prawda wrociliśmy zaledwie kilka dni temu, jadąc przez wiedeń wie nie bardzo
      moge Ci pomóc ale poszperaj na strone www.viamichelin.com - ladnie liczą
      odleglosci, ceny itp. moze na cos sie przyda. pozdro.m.
      a tak na marginesie odleglosc zagrzeb-szybewnik to ok 80 pln
      • Gość: de Re: Koszt autostrady w Chorwacji? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 20.07.06, 22:26
        Płaci się i to sporo (wg mnie :))Wróciliśmy wczoraj i jechało się super! na
        Węgrzech droga autostradą jest za darmo. Wracając do Chorwacji, to warto tez
        pojeździć troche po górach, bo widoki przepiękne. My tylko w drogę powtrotną
        wybraliśmy się autostradą.
        • Gość: Spider Re: Koszt autostrady w Chorwacji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 11:08
          Autostrady na Węgrzech są bezpłatne tylko na bardzo niewielu odcinkach.
          Większość trac, w szczególności tzw. "autostrada" balatońska JEST PŁATNA - napis
          bodaj "vignette" albo "matrica" przy wjeździe. Jak się uda przejechać to się
          uda, gorzej jak policja zatrzyma ;)
      • Gość: Agatulek Re: Koszt autostrady w Chorwacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 11:30
        A ile kosztuje trasa przez Wiedeń?
    • Gość: Mary Re: Koszt autostrady w Chorwacji? IP: *.nettel.pl 21.07.06, 10:13
      Właśnie wróciłam z Chorwacji, oto koszt przejazdu przez autostrade:
      Zagrzeb – Goričan (granica Węgier, A4)- 36 kun
      Zagrzeb – Zadar (A1) - 105 kun
      1 Euro = 7,17 kuny (według przelicznika w ich kantorach)
      pozdrawiam
      Mary

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka