rumcajs77 20.07.06, 17:11 Interesuje mnie koszt autostrady do Zadaru? Gdzie zaczyna sie pierwsza bramka jadąc przez Węgry? Czy na węgrzech już oddali autostradę czy się coś płaci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mamba25 Re: Koszt autostrady w Chorwacji? IP: *.zax.pl 20.07.06, 20:12 cze. co prawda wrociliśmy zaledwie kilka dni temu, jadąc przez wiedeń wie nie bardzo moge Ci pomóc ale poszperaj na strone www.viamichelin.com - ladnie liczą odleglosci, ceny itp. moze na cos sie przyda. pozdro.m. a tak na marginesie odleglosc zagrzeb-szybewnik to ok 80 pln Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de Re: Koszt autostrady w Chorwacji? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 20.07.06, 22:26 Płaci się i to sporo (wg mnie :))Wróciliśmy wczoraj i jechało się super! na Węgrzech droga autostradą jest za darmo. Wracając do Chorwacji, to warto tez pojeździć troche po górach, bo widoki przepiękne. My tylko w drogę powtrotną wybraliśmy się autostradą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spider Re: Koszt autostrady w Chorwacji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 11:08 Autostrady na Węgrzech są bezpłatne tylko na bardzo niewielu odcinkach. Większość trac, w szczególności tzw. "autostrada" balatońska JEST PŁATNA - napis bodaj "vignette" albo "matrica" przy wjeździe. Jak się uda przejechać to się uda, gorzej jak policja zatrzyma ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agatulek Re: Koszt autostrady w Chorwacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 11:30 A ile kosztuje trasa przez Wiedeń? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Re: Koszt autostrady w Chorwacji? IP: *.nettel.pl 21.07.06, 10:13 Właśnie wróciłam z Chorwacji, oto koszt przejazdu przez autostrade: Zagrzeb – Goričan (granica Węgier, A4)- 36 kun Zagrzeb – Zadar (A1) - 105 kun 1 Euro = 7,17 kuny (według przelicznika w ich kantorach) pozdrawiam Mary Odpowiedz Link Zgłoś