Gość: artur IP: *.dbln.cable.ntl.com 23.07.06, 12:14 ja myslicie jaka bedzie pogoda w pierwszej polowie sierpnia boje sie ze teraz takie upaly to pozniej bedzie lalo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piccadilly Re: pogoda w sierpniu 23.07.06, 14:19 po pierwsze na załamania pogody i nawałnice nie masz wpływu i ani ich nie przwwidzisz ani nie unikniesz choć nie wiem jak będziesz błagał Niebiosa. po drugie to jest południe Europy i pogoda z reguły jest od połowy maja do połowy września. po trzecie ja byłem w zeszłym roku 2 tygodnie (w okolicach 15go sierpnia) na piaszczystej plaży (jednej z 7miu w HR) Prapratno koło Stonu i tak 2 tygodni na plaży bym nie zniósł więc kiedy byly dni pochmurne to jechaliśmy na wycieczkę coś pozwiedzać i tak byliśmy w Mostarze i Medjugorje (Bośnia), w kolejnym pochmurnym dniu w Dubrovniku (zanim dotarliśmy na starówkę to wyszło słońce i zwiedzaliśmy w upale), innym razem pojechaliśmy do Czarnogóry zobaczyć Bokę Kotorską (podobno jedyny fjord na Adriatyku a może i na Śródziemnym- zajebisty) i dalej na południe do miejscowości Budva oraz niedalekiego fantastycznego półwyspu Sv.Stefan, oraz był jeszcze jeden dzień kiedy na leżałem na plaży a słońce wychodziło i chowało się za chmury raz na 30 minut oraz padał deszczyk (taki polski kapuśniaczek) więc leżąc na kocu przykrywałem się ręcznikiem i czytałem Politykę. Reasumując było może 3-4 dni pochmurne i dobrze bo bym nic nie zobaczył i się zjarał na heban a tak zjarałem się na mahoń i pozwiedzałem. p.s. moi kuzyni byli w chorwacji dwa tygodnie przede mną przez 10 dni z czego 8 dni lało kompletnie spierd... wakacje mieli ale Chorwat u którego mieszkaliśmy mówił, że odkąd żyje nie pamięta takich ulew w lipcu. więc mówiąc wprost życzę Ci udanej pogody i myslę, że będzie super sierpień gorący i słoneczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninka Re: pogoda w sierpniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 12:40 ja juz jezdze do chorwacji od 5 lat, na samym poczatku sprawdzlao sie to co pisali w informlacji na temat pogody w chorwacji ze meidzy 21 a 23 sierpnia mialo raz padac, i padalo raz, i to bylo fajne, jechalo sie i wiedzialo ze w tcyh dniach bedzie padac,a reszta sloneczne, sprawdzilo sie to tzry razy, ale od dwoch lat klimat sie u nich zmienia, u nas zreszta tez. i juz nie ejst tak ze pod koniec sierpnia pada, pada kiedy akurat chche, ale malo. przynjamniej nad samym morzem, ja bylam w Vodicach,. i tam malo padalo, ale Pani u ktorej wynjamujemy mieszkanie, mowila ze klimat sie u nich zmienia, bo zima w zeslzym roku padal pierwszy raz snieg od 70 lat.. ze najstarsi mieszkancy tylko pamietaja snieg.zreszta teraz nie wiadomo czgeo nalezy sie spodziewac,wystarczy spojrzec jakie u nas upaly, ale tak jak byalm 5 razy to zawsze ladna pogoda byla, a jka sie robilo troche pochmurnie to wlasnie szlismy cos zwiedzac bo w upale nie da sie zwiedzac czlowiek nie wytrzymuje. Odpowiedz Link Zgłoś