Dodaj do ulubionych

gdzie nocleg po drodze zamiast Karlovaca..?

24.08.06, 10:19
witam Was, prosze doradcie gdzie ewentulanie zrobic nocleg w drodze na
Makarska..? w zeszlym roku nocowalismy w Karlovacu, teraz zastanawiamy sie nad
innym miejscem...ponadto chielibysmy dojechac w tym roku troche dalej wlasnie
w okolice Makarskiej i co warto wybrac Baska Voda, Brela, Tucepi ... a moze
pojechac po prostu na polecany na forum Orebic...z gory dziekuje za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: Stan Re: gdzie nocleg po drodze zamiast Karlovaca..? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 10:25
      Polecam nocleg w okolicy jezior plitvickich.
      Stan
      • Gość: zbynek Re: gdzie nocleg po drodze zamiast Karlovaca..? IP: *.plock.mm.pl 24.08.06, 16:44
        popieram.
    • Gość: arczi Re: gdzie nocleg po drodze zamiast Karlovaca..? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.06, 08:35
      potwierdzam.kolo plitwickich jezior pytałem w normalnym hotelu przy drodze za
      pokuj trzy osoby krzykneli coś około 20 euro.Nie spalem tam co prawda ale
      jadlem obiad.
    • Gość: JJ Re: gdzie nocleg po drodze zamiast Karlovaca..? IP: *.streamcn.pl 27.08.06, 14:20
      Optymalnie nocle kolo Plitwickich i wtedy docelowo do Orebicz spolojnie i
      wybierac kwatere na miejscu
    • Gość: woojtekg Re: gdzie nocleg po drodze zamiast Karlovaca..? IP: *.ronw14.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 28.08.06, 12:31
      a po co nocleg w okolicach Kralovaca ? przeciez stamtąd autostrada do Splitu
      jakieś 3, 4 godziny ( spokojnym tempem )
      my byliśmy na polu namiotowym w okolicach Baskej Vody, ogólnie było fajnie, ale
      tamtej mniejscowości nie polecam, bo tam strasznie duzo ludzi, no chyba ze ktos
      to lubi
    • anik114 Re: gdzie nocleg po drodze zamiast Karlovaca..? 29.08.06, 12:18
      Wojtku dlatego nocleg iz chlopak bedzie ponosil sam trudy podrozy i chce aby po
      prostu przespal noc w godziwych warunkach...
      • Gość: woojtekg Re: gdzie nocleg po drodze zamiast Karlovaca..? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 30.08.06, 10:03
        Rozumiem to, bo podróż jest troche męcząca, ja tez byłem skazany na jazde
        samemu. Chodzi mi po prostu o to, że jak dla mnie bez sensu jest robić nocleg 3-
        5 godzin prze końcem podrózy i wydawać na to zapewne z 20 - 40 Euro. Jak dla
        mnie pomysł chybiony. Jak chcecie noclego to zróbcie sobie przerwe w połowie
        podróży.

Skąd jedziecie ?
      • Gość: woojtekg Re: gdzie nocleg po drodze zamiast Karlovaca..? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 30.08.06, 10:06
        My jadąc w tamtą strone jechaliśmy z Wrocławia do Porecu - wyjazd na noc z
        krótka drzemką w okolicach Grazu
        Potem jechaliśmy w dół Chorwacji zatrzymujac sie na 3 dni w róznych miejscach.
        Podróż powrotna to wyjazd z Makarskiej o 6 rano, potem 3-4 godzinny spacer po
        Plitvickich Jezerach, 2 godzinny spacer wieczorny po Wiedniu, godzinna drzemka
        w Czechach i nad ranem w domu. Samej jazdy było 15 godzin, podróż męczaca, ale
        woleliśmy pieniądze za nocleg po drodze wydać na dłuższy pobyt w Cro
        • anik114 Re: gdzie nocleg po drodze zamiast Karlovaca..? 31.08.06, 11:49
          Wojtku...w zeszlym roku bylismy w Primostenie i wowczas nocowalismy w Karlovacu,
          w samym Primostenie bylismy ok 14:00 - powiem szczerze - wiem ze to koszty...ale
          tak dlugo czekalismy na te wakacje i odkladalismy pieniazki ze mamy w to
          wliczone rowniez koszty noclegu - jestem na finiszu kursu prawa jazdy - w
          przyszlym roku mam nadzieje, ze bede juz wsparciem dla chlopaka, a poki co
          chcialabym, aby odpoczal i sie wyspal, wyjezdzamy 3 wrzesnia, a jeszcze w tym
          tygodniu ma duzo pracy i wraca wieczorami, my w zeszlym roku rowniez bylismy w
          Jeziorach Plitvickich, mielismy wyliczone pienizaki co do grosza pod sam koniec
          :-) bilet do parku, oplata autostardy i posilek podczas drogi, ale dalismy rade
          i bylo super, tym razem jedziemy dalej - prawdopodobnie do Tucepi :-)
          • Gość: woojtekg Re: gdzie nocleg po drodze zamiast Karlovaca..? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.09.06, 10:40
            w Primostenie tez bylismy, piekne miasteczko, spalismy na Camp Adriatic, a z
            Primostena najlepiej zapamietam wino prosto z beczki z takie obskórnej winnicy,
            widok z drogi ( w strone Splitu ) na miasto, no i tak uroczą knajpkę zaraz nad
            morzem - na samym początku Primostenu od strony Sibenika.

p.s

a mi na Plitvickich Jezerach karta odmówiła posłuszeństwa ( brak wolnych
            środków ) na szczęście mieliśmy jeszcze jedną awaryjną ( na wszelki wypadek )
            • anik114 Re: gdzie nocleg po drodze zamiast Karlovaca..? 02.09.06, 22:17
              Wojtku my mieszkalismy na ulicy bardzo blisko morza - widok z okna na stare
              miasto i morze, rowniez bylismy zauroczeni tym miasteczkiem i rowniez pamietam
              wino Babic...knajpka o ktorej piszesz rowniez zrobila na nas wrazenie, panowal
              tam jakby klimat reggea...widok z knajpki na morze i wyspy...rewelacja...jutro
              wyruszamy na wakacje ;-)
    • Gość: Magda Re: gdzie nocleg po drodze zamiast Karlovaca..? IP: 217.153.180.* 31.08.06, 13:34
      W drodze na Hvar nocowaliśmy w okolicach Plitvic, ale choć jeziora bardzo ładne
      i na pewno warto je zobaczyć, to o nocleg było bardzo trudno. Mimo tego, że
      telefonicznie zarezerwowaliśmy dwa pokoje, to okazało się że właściciel wynajął
      je jednak komuś innemu i musieliśmy szukać na miejscu. Po dwóch godzinach
      poszukiwań wylądowaliśmy we czwórkę w jednym pokoju z piętrowym łóżkiem w cenie
      100 kun od osoby :/ Podobno to obłożenie wynikało z tego że byliśmy tam w
      sobotę, niemniej, na przyszłość będę ostrożniejsza.
      Potem nocowaliśmy jeszcze w okolicach Primosten, w Rogoznicy. Tam mieliśmy całe
      piętro dla siebie, z dwoma pokojami, kuchnią i łazienką, całość za 300 kun:)
      A w drodze powrotnej nocowaliśmy na wyspie Pag, (której uroda zrobiła na nas
      naprawde ogormne wrażenie) w dużym sześciosobowym apartamencie z ogromnym
      tarasem, całość za 50 Euro. A więc reasumując, polecam Pag :)
    • Gość: lenka super hotelik kolo gratzu IP: *.eranet.pl 31.08.06, 16:21
      jest taka siec hoteli w austrii oekotel , gdzie pokoj 2 osobowy z dostawka dla
      dziecka za doarmo , plus sniadanie i to kosztuje 21 euro , polecam , najblizej
      granicy jest kolo Gratzu .
    • arcziartur Re: gdzie nocleg po drodze zamiast Karlovaca..? 03.09.06, 18:09
      moi drodzy po calej nocy jechania czlowiek jest na tyle zmęczony że z rana robi
      glupoty.Koniec końcow kończy się to w ten sposób że wynajmuje się kwaterę która
      wcale ci nie pasuje opłaca się za cały pobyt,poniewarz chorwat cię wyczul że
      jesteś zmęczony na maxa a ty robisz bzdurę bo tylko chcesz spać.Jezeli masz
      zamiar jechać w ciemno,przespanie się plitwickich na pewno nie jest
      głupie.Problem polega na tym aby trafić na miejsce do godz 14-15, rozejrzeć się
      na spokojnie bo miejsc we wrzesniu jest od zarąbania w cenach też można się by
      rozejrzeć bo we wrzesniu duzo taniej
    • Gość: berret Re: gdzie nocleg po drodze zamiast Karlovaca..? IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.06, 07:48
      a dlaczego nikt nie poleca noclegu w słowenii?
      • Gość: proffet Re: gdzie nocleg po drodze zamiast Karlovaca..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 18:17
        Chętnie polecam nocowałem w Słowenii i bardzo byłem zadowolony
        • Gość: berret Re: gdzie nocleg po drodze zamiast Karlovaca..? IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.06, 06:00
          proffet, ..............daj namiary.
          dzieki
          • Gość: proffet Re: gdzie nocleg po drodze zamiast Karlovaca..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 08:47
            Gostisce- Penzion ob Ribniku- Podlehnik
            Jadąc z Mariboru w kierunku granicy trzeba skręcić w prawo jeszcze przed
            motelem i stacją benzynową w miejscowości Podlehnik.( są niewielki drogowskazy)
            Potem 500 metrów i już pensojonat nad dużym stawem cisza spokój cena
            21 euro ze śniadaniem od osoby
            Właściciel sympatyczny Słoweniec Stanko Skledar rozumie trochę po polsku.
            Płaciłem bez problemu w euro i resztę też otrzymałem w tej walucie
            • fiddler_on_the_roof Plitvice - polecam kwaterę 14.09.06, 13:33
              Podaję Wam namiary na kwaterę koło Plitvic, gdzie zatrzymałem się 3 lata temu,
              może ktoś skorzysta:

www.chorvatske.cz/ubytovani/rodinny-dum-bicanic-plitvicka-jezera-smoljanac.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka