Gość: kukuyruted IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 19:25 Co myślicie o tej miejscowości??Warto się tam wybierać??Czekam na wasze opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: Makarska IP: *.chello.pl 13.02.07, 21:48 wszystko zalezy od tego czego oczekujesz od urlopu bo jesli chcesz imprezy i duzo ludzi to makarska ok natomiast jesli szukasz ciszy i chcesz odpoczac to zdecydowanie odradzam. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Makarska 14.02.07, 09:22 my tam jedziemy w czerwcu :) dla mnie tam jest najpiękniej w całej Chorwacji!!!! najpiękniejsze widoczki no i żyć nie umierać :D pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: Makarska IP: *.c245.petrotel.pl 14.02.07, 16:04 nieciekawe miejsce na urlop, w sezonie straszny tłok - na plaży brak miejsca - a widoki w całej Dalmacji są piekne i czym dalej na południe to ładniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: Makarska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 12:20 Macie moze jakies knajpy z dobrym jedzeniem do polecenia. Co warto spróbować? Czy moża sie dostac w miarę szybko i niedrogo do Czarnogóry z Makarskiej. Chodzi mi o transport publiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
catty_m Re: Makarska 07.03.07, 22:45 jest tam kilka fajnych knajpek - niestety nie pamietam nazwy, ale wiem jak dojsc;) od strony dlugiej plazy sa budki ze wszytkim. za tymi budkami (idac od miasta) sa 3 restauracjo-knajpy, w jednej sa czasem jakies koncerty. i ta srodkowa ma niezle jedzenie. natomiast nie polecam ostrej pizzy na starowce, bo jest piekielnie ostra i sie jej jesc nie da (a kelnerzy nie racza informowac ze to paligeba);) m. Odpowiedz Link Zgłoś
need Re: Makarska 07.05.07, 19:07 W Makarskiej jest najlepsza włoska knajpa w jakiej jadłem, lepsza nawet niż w samych Włoszech. Nazywa się bodajże Roma i znajduje się jakieś 200m prosto, "pod górę" od dworca autobusowego. Naprawdę polecam, jadłem tam wielokrotnie i żadna potrawa mnie nie zawiodła. Poza tym kelnerzy są bardzo ok, przy 3 wizycie jesteś stałym klientem i dostajesz kawę, wino albo deser gratis. Nie znalazłem natomiast żadnej fajnej chorwackiej konoby w Makarskiej - same fastfoodowate. Większość tych, którzy piszą, że Makarska jest zatłoczona i nie nadaje się do wypoczynku nie byla tam raczej. Mimo, że nie imprezuję co wieczór spędziłem tam bardzo fajny, spokojny urlop z małżonką. Zgodzę się tylko z tym, że plaża jest dosyć zatłoczona, ale też nie na całej długości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipski Re: Makarska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 12:34 Mysle ze wiele osob pobawilo by sie w kalambury i z liter nazwy miejscowosci zlozyloby odpowiedz : Masakra Odpowiedz Link Zgłoś
izabela116 Re: Makarska 26.02.07, 13:29 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=201&w=58049364 tu już ktoś jest na dobrej drodze ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Makarska IP: 193.93.91.* 26.02.07, 19:27 najgorszy wybór, bloki, ulice , ludzka przewalająca się masa, największe miasto w tej części wybrzeża , sztuczne statki pirackie, tłok hałas, możesz wylądować w obskórnym hotelu robotniczym 2 km od morza Odpowiedz Link Zgłoś
ernucho Re: Makarska 27.02.07, 22:06 Czesc, wybieramy sie w tym roku do Makarskiej. Bylismy tam jeszcze za czasow studenckich. Mam pytanie odnosnie makarskich plaz 2007. Kwestia stroju:) Znajomi byli tam w 2006 roku i opowiadali o duzej ilosci pan topless na makarskich plazach. Czy potwierdzacie to? Kiedys golasow spotykalo sie na wyznaczonych, zazwyczaj nieco trudno dostepnych plazach. Mamy dwojke dzieci 7 i 9 lat. Chcielibysmy uniknac krempujacych dla mnie i meza sytuacji, kiedy nasi synkowie beda bombardowani widokiem nagich biustow (tak jak to ma miejsce chocby we Francji). Prosze o info odnosnie obyczajow na chorwackich plazach Anno Domini 2007. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Makarska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 20:57 Tak,sporo pań jest bez biustonosza,piersi sobie opalają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagarts Re: Makarska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 16:31 Mi się podobała. Jest dużo atrakcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Makarska IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.05.07, 00:20 witam. mam pytanie..czy w Makarskiej sa lokalne biura podróży aby kupić wycieczki fakultatywne?...proszę o szczegóły?...pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr4a Re: Makarska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 15:26 W Makarskiej przy porcie gdzie cumuje 'biała flota'jest Centrum Informacji Turystycznej gdzie można uzyskać wszystkie informacje z najlepszymi opcjami. Poza tym idąc promenadą wzdłuż plaży i przy samym porcie 'naganiacze' polują na turystów proponując 'Fish picnic' i wyprawy statkami/łodziami na wyspy: Brac ('Zlatni Rat'), Korcula, Hvar. W cenie domowe wino i rakija, muzyka chorwacka + ryby z grilla. Wyprawa zwykle całodzienna - cena ok. 170-220 kun w zależności od czasu i odległości. Polecam. Makarska to dobre miejce wypadowe samochodem do Bośni (Mostar, Mudugorje), Splitu i Dubrovnika. Piotr4a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Makarska IP: *.elblag.dialog.net.pl 08.05.07, 15:25 Piotr...dzieki za info....a byłes może w tamtym roku w Makarskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr 4a Re: Makarska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 15:09 Hej Mat Byłem w czerwcu 2006 w Veliko Brdo (ok 2 tygodnie). Jest to wieś na zboczu Biokova, na przedmieściu Makarskiej (5 minut samochodem w dół). Dobry dojazd drogą asfaltową, bardzo fajne miejsce na górskie wyprawy. Do morza ok 900 m ale różnice poziomów ponad 300 m. Widoki z naszego balkonu były oszałamiające - wyspy: Brac,Hvar i kawałek Korculi z jednej a góry Biokovo z drugiej strony. Jeśli interesuje cię namiar na apartament (polecam)to poniżej detale. Apartment Skrabić - www.makarska.hr/privatni/detalji.php?objektid=0011 (opis apartamentu/ceny i adres korespondencyjny). Miła gospodyni (pani Marina)mówi i pisze po angielsku i niemiecku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Makarska IP: *.elblag.dialog.net.pl 10.05.07, 01:36 jeszcze raz Piotr wielkie dzięki....noclegi i wyżywienie już mamy, interesowały mnie właśnie te wycieczki aby pominąć być może kupowanie od rezydenta a właśnie kupić gdzieś w Makarskiej z lokalnych biur?.....no i jak mozesz to podaj mi ceny piwa, owoców, Rakij?, czy sa tam jakieś markety?...i czy to prawda że można też wymienić tam nasze złotówki na kuny?....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr 4a Re: Makarska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 10:35 Myślę że było już wiele postów na temat aktualnych cen - poszukaj. Generalnie 50-150 % drożej jak w Polsce i nie wszystko strawne, jeśli nie masz wykupionego wyżywienia zabierz coś bardziej trwałego z Polski. Z 'trunków' proponuję domowe wino i rakiję, tanie i dobre. Wybór duży, zwłaszcza przy trasach turystycznych bezpośrednio od producentów. Najplepszą rakiję 'trafiłem' w Omisu (kierunek Split), 25-30 kun za litr. Piwo najlepiej 'Karlovacko' lub 'Ozujsko' ceny podobne jak w Polsce. W mieście jest wiele punktów wymiany walut - lepiej wymieniać EURO lub używać karty. Marketów/sklepów jest dość dużo, ja miałem w połowie drogi z Veliko Brdo do centrum Makarskiej. Jest też mały bazar przy kościele na starówce (owoce, alkohole). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Makarska IP: *.elblag.dialog.net.pl 11.05.07, 10:25 Piotr...jeszcze raz serdeczne dzięki za info....pozdrawiam.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bianka Re: Makarska IP: 64.34.251.* 13.05.07, 16:51 Makarska jest super !!! Plaża zupełnie inna niż na Istrii, nie ma skał ,tylko łagodne żwirkowe wybrzeże. Fajne knajpki nad morzem - beach bar BUBA - polecam! A jakbyście się zastanawiali nad wyjazdem z biura - mogę zarekomendować Gandalf Travel - byłam już 2 razy i za każdym razem było okey, fajna kwaterka i jak na wyjazd z biurem nie tak drogo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Makarska IP: *.chello.pl 17.05.07, 15:23 A w jakim apartamencie mieszkałaś. Ja tez jadę z Gandalfem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Makarska IP: 80.51.236.* 25.05.07, 13:03 Byłam w Makarskiej w ubiegłym roku z GANDALFEM nie polecam rezerwować wycieczki np. na tydzień przed wyjazdem bo wtedy trafia się na tzw. koło fortuny i ląduje się w najgorszych "willach" mimo zapewnień biura podróży że nic takiego nie będzie miało miejsca. No ale cóż człowiek się uczy na błedach i w tym roku rezerwacje zrobiłam 5miesięcy wczesniej:)Co do samej Makarskiej i Chorwacji to piękne miejsca na wakacje. Zakupy najlepiej robić w markecie KERUM trzeba sie troche powspinać ale ceny mają niskie np. buty do kompieli 50% niższe niz przy promenadzie i z resztą rzeczy jest podobnie. Najgorsze w urlopie na Makarskiej był hałas pod moimi oknani i w dzien i w nocy, dosłownie 24h na dobę prawie wszyscy tam jezdzą strasznie hałaśliwymi motorami bynajmniej nie skuterami a miaszkałam w spokojnej okolicy 5min od głównej drogi. Polecam bar BUBA rewelacja, niekiedy maja bardzo tanie drinki!!!!!!!! w ogóle atmosfere maja tam super a wieczorem można się położyć na lezaczku z piwkiem i patrzeć się godzinami w cudownie gwiezdziste niebo słuchając szumu fal, jezeli nie zagłusza ich muzyka:)Jak macie jakies pytania to pytajcie postaram się na nie odpowiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Makarska IP: *.nj.pl 25.05.07, 14:04 również byłam w zeszym roku w makarskiej-widoki z tarasu miałam piekne na lewo morze na prawo góry, a na wprost robili jezdnie asfaltową od godz. 6 rano. więc pobudka ekstra, poranna kawa w asyście panów od budowy. a na plaży faktycznie nie było gdzie stanąć a co dopiero leżenie. ale ogólnie jestem osoba pogodną więc sie z tego poprostu śmieje. a w tym roku sama zarezerwowałam sobie apartament(CIOVO) i mam nadzieje że nie bede miała portu pod balkonem :) pozdrawiam asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Makarska IP: *.elblag.dialog.net.pl 25.05.07, 20:05 Asia a w jakim miesiącu byłaś że było w Makarskiej tłoczno?...my jedziemy 2 czerwca ale z biurem funclub...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Makarska IP: *.elblag.dialog.net.pl 25.05.07, 20:07 Kaśka a czy ten marketr KERUM jest gdzieś w centrum?....łatwo można trafić?...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Makarska IP: *.netis.net.pl 26.05.07, 11:31 byliśmy na poczatku lipca wiec w czerwcu powinno być w miare spoko. a sklep KERUM jest wysoko trzeba się wspiąć, ja miałam blisko bo kwatera była wysoko tylko z plazy wracało się ciężko pod wysoką górę :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Makarska IP: *.elblag.dialog.net.pl 26.05.07, 11:44 Asia dzięki za odp...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Makarska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 20:31 Makarska fajna - ale na jeden dzień - na zwiedzenie ;) ale polecam poczytac opis - co można zwiedzic : www.makarska-riwiera.pl/makarska.htm polecam wycieczkę statkiem na Hvar i Brac lub Korcule - całodnowa z obiadkiem i rakiją ok.170-200Kun Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Makarska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 16:19 Na Riwierze Makarskiej - miejscowość Makarska - to najgorszy wybór z możliwych. Normalne miasto z zatłoczoną i brzydką plażą. Tucepi, Podgora, Baśka Voda - to jest dobry wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Makarska IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.07, 19:30 zapominacie o zapomnianej miejscowości Źivogoste blato np Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Makarska IP: *.elblag.dialog.net.pl 28.05.07, 14:16 Leszek...no toś mnie teraz chłopie załamał....bo tam za tydzień się wybieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Makarska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 17:13 Nie załamuj się! W Makarskiej są tysiące ludzi - widocznie im sie tam podoba - skoro tam jadą. Jeżeli nigdy wcześniej nie byleś na riwierze makarskiej - to dobry wybór - gdyż nie masz porównania i nie wiesz, że mogło być lepiej. jednak wszystko zależy od tego co kto lubi. Jeżeli lubisz tłumy ludzi, dyskoteki, hałas, to dobry wybór. Ponadto - większość z nas jedzie własnym samochodami. Nic nie stoi na przeszkodzie by mieszkać w Makarskiej a rano przejechać się kilka, kilkanaście kilometrów do sąsiednich miejscowości - poplżaować. Sami zobaczycie gdzie jest ładniej i przytulniej. Miłego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga do Mata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 18:38 W czerwcu w Makarskiej będzie super,tłumy są w lipcu i zwłaszcza w sierpniu. Makarska to bardzo ładna miejscowość i nie wiem czemu, tak często krytykowana przez forumowiczów. Chyba,że lubisz tylko bardzo spokojne miejsca, tam tak nie jest.Ja spedziłam tam super urlop i tobie też takiego życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Makarska IP: *.netis.net.pl 28.05.07, 18:32 głowa do góry :) za tydzień nie ma jeszcze wakacji więc nie powinno być tłoczno. Napewno znajdziesz miejsce na plaży. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Makarska IP: *.elblag.dialog.net.pl 29.05.07, 00:56 no ok....już jestem spokojny....Wielkie dzięki Wam.!!!...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Makarska IP: *.elblag.dialog.net.pl 29.05.07, 01:04 aaaa i dodam że Wam też życzę udanych wyjazdów.! Odpowiedz Link Zgłoś