Dodaj do ulubionych

Gdzie sypiacie po drodze do Dubrownika?

06.05.03, 09:58
Tegoroczna wyprawa w okolice Zakopanego dała nam duuużo do myślenia w kwestii
potrzeby odpoczynku po drodzie do Dubrownika.Zastanawialiśmy się nad
nocowaniem na Słowacji? Macie jakieś doświadczenia :) ??
Obserwuj wątek
    • Gość: an Re: Gdzie sypiacie po drodze do Dubrownika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.03, 11:16
      Wystarczy więcej niz jeden kierowca i bez problemu dojeżdżacie do dubrownika
    • kicur Re: Gdzie sypiacie po drodze do Dubrownika? 07.05.03, 11:27
      malini napisała:

> Tegoroczna wyprawa w okolice Zakopanego dała nam duuużo do myślenia w kwestii
      > potrzeby odpoczynku po drodzie do Dubrownika.Zastanawialiśmy się nad
      > nocowaniem na Słowacji? Macie jakieś doświadczenia :) ??

Ja osobiście nie sypiam, nie odczuwam potrzeby - kiedyś się tylko zdrzemnąłem w
      autku jak do Czarnogóry przez BiH jechałem.
      Ale z tego co wiem to sypiają m.in. w Słowenii lub HR (po drodze), no a jeśli
      jedziesz nie z południa Polski (jak ja) tylko z dalszej odległości - no to
      faktycznie czasami turyści sypiają w Czechach lub na Słowacji.
      Pozdrawiam!
      • malini Re: Gdzie sypiacie po drodze do Dubrownika? 08.05.03, 10:21
        No właśnie - zanim dotrę do granicy RP-już mam popołudnie...Mamy więcej
        kierowców,ale są bardzo empatyczni, tj. męczą się samym siedzeniem hiehiehie
    • Gość: Emzet20 Re: Gdzie sypiacie po drodze do Dubrownika? IP: *.bremultibank.com.pl 08.05.03, 12:20
      W zeszłym roku byliśmy w Rozgoznicy, ale ze względu na podróżowanie z dwójką
      dzieci i wyjazd z Łodzi w okolicach godz 16.00, nocowaliśmy dwukrotnie. Miejsca
      rezerwowałam wcześniej przez Internet. Pierwszy nocleg odbyliśmy w Bratysławie -
      w niedrogim i przyjemnym motelu na obrzeżah miasta, drugi - już w Chorwacji,
      tuż przed Plitvicami (chcieliśmy po drodze obejrzeć wodospady). W tym roku
      wybieramy się w okolice Dubrovnika i myślę, że zeszłoroczną trasę powtórzymy.
      • Gość: mraw Re: Gdzie sypiacie po drodze do Dubrownika? IP: *.ists.pl 08.05.03, 16:42
        Gość portalu: Emzet20 napisał(a):

drugi nocleg odbyliśmy - już w Chorwacji,
        > tuż przed Plitvicami (chcieliśmy po drodze obejrzeć wodospady).
        ................

Czy możesz coś więcej o tym noclegu napisać? Gdzie, za ile, może adres
        internetowy....
        z góry dzięki
        :)

mrawcia
        • Gość: Emzet20 Re: Gdzie sypiacie po drodze do Dubrownika? IP: *.bremultibank.com.pl 13.05.03, 15:00
          www.np-plitvicka-jezera.hr/?visit=4.2
    • Gość: bah7 Re: Gdzie sypiacie po drodze do Dubrownika ?... IP: 195.117.159.* 08.05.03, 12:48
      Witaj Malinko !

Bratysława :
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=201&w=2688109&a=2768306

Potem SLO...

bah7
    • Gość: and Re: Gdzie sypiacie po drodze do Dubrownika? IP: *.magma-net.pl 10.05.03, 00:56
      Dla jadacych wariantem Czesko/Słowacko/Węgierskim polecam hotel w sypmatycznym
      miasteczku Modra, ok 25 km na północ od Bratysławy. Zresztą jest to winiarskie
      centrum Słowacji:-))). W ubiegłym roku, za nocleg w odremontowanych i czystych
      pokojach ( dwójka z łazienką ) płaciliśmy 300 Sk od osoby . I można zaparkować
      na zamykanym, wewnętrznym podwórzu.
      • Gość: bafra Re: Gdzie sypiacie po drodze do Dubrownika? IP: *.uznam.net.pl 10.05.03, 09:34
        W Modrej jest kilka hoteli,który masz na myśli? Ponieważ wiem ,że nie
        wszystkie są takie tanie.Pozdrawiam.
    • Gość: and Re: Gdzie sypiacie po drodze do Dubrownika? IP: *.magma-net.pl 10.05.03, 09:43
      Hotel nazywa się po prostu Modra, a znajduje się tuż przy bramie będącej
      symbolem miasteczka - czyli na końcu ichniego ryneczku. Nie należy zwracać
      uwagi na posthusakowski wygląd zewnetrzny :-))) pzdr
      • Gość: bah7 Re: Gdzie sypiacie po drodze do Dubrownika ?... IP: ProteriansZgNet:* 10.05.03, 12:47
        Masz rację - ciekawe miasteczko i okolice...
        www.hotelmodra.sk/english.htm

Pozdrawiam

bah7
        • sasky7 Re: Gdzie sypiacie -do baha 11.05.03, 19:24
          Wątpliwy masz gust albo zapomniałeś dopisać :-(
          • Gość: bah7 Re: Gdzie sypiacie... IP: ProteriansZgNet:* 11.05.03, 22:05
            Niestety, nie nocuję już w namiocie na kempingu, a wnętrza hoteliku wyglądają
            całkiem sympatycznie. Potwierdził to zresztą And...
            Natomiast miasteczko jest - jak dla mnie - ciekawe, choć Tobie się nie
            spodobało... Przewodnik nazwał je nawet "Perłą Małych Karpat"...
            Ma ono tylko : mury miejskie z basztą, kilka kościołów różnych wyznań, muzeum i
            słynie z majoliki... A wieczorem trochę miejscowego, niezłego wina... :)
            www.modra.sk/
            I niedaleko : całkowicie otoczające miasteczko winnice na zboczach Małych
            Karpat, zamek Ćerveny Kameń z basztami podobno projektu samego Albrechta
            Durera...

bah7
            • sasky7 Re: Gdzie sypiacie... 12.05.03, 23:42
              Gość portalu: bah7 napisał(a):

> Niestety, nie nocuję już w namiocie na kempingu

popieram
              , a wnętrza hoteliku wyglądają
              > całkiem sympatycznie
              w przeciwieństwie do zewnętrza, ale nie wszystko złoto co się świeci..
              . Potwierdził to zresztą And...
              brak potwierdzenia

> Natomiast miasteczko jest - jak dla mnie - ciekawe, choć Tobie się nie
              > spodobało...
              podtekst dotyczył budynku hotelowego a nie miasteczka
              Przewodnik nazwał je nawet "Perłą Małych Karpat"...
              przewodnik ma rację

> Ma ono tylko : mury miejskie z basztą, kilka kościołów różnych wyznań, muzeum
              i
              >
              > słynie z majoliki... A wieczorem trochę miejscowego, niezłego wina... :)
              koniecznie
              > www.modra.sk/
              > I niedaleko : całkowicie otoczające miasteczko winnice na zboczach Małych
              > Karpat, zamek Ćerveny Kameń z basztami podobno projektu samego Albrechta
              > Durera...
              mam nadzieję,że zamek wyszedł mu lepiej niż obrazy:-]

>
              > bah7
              też pozdrawiam
              • Gość: bah7 Re: Gdzie sypiacie... IP: 213.192.80.* 13.05.03, 09:36
                Choć to nie Bojnice, zamek wyszedł całkiem nieźle :
                www.muzeum.sk/muzeum/mck_snm.htm

Ale to znów kwestia gustu... :)

Pozdrawiam

bah7
                • kicur BAHU!!! Odpowiedz proszę o Serbii na Forum Europa 13.05.03, 20:48
                  jw. ;))
                  • Gość: bah7 Re: Kicur !!! IP: ProteriansZgNet:* 13.05.03, 21:57
                    Widziałem Twoje pytania.
                    Bardzo chętnie już dawno bym Ci odpowiedział, ale nie mam więcej aktualnych
                    info o przekraczaniu granic Serbii i Macedonii...
                    Dowiedz się też, czy ta przepustka, która ma moc miesięcznej wizy, nie pozwala
                    przypadkiem na powrót przez Serbię...

Pozdrawiam

bah7
    • malini Bah-słońce moich oczu :))) 12.05.03, 11:01
      zamiast pytać o cokolwiek na forum, powinnam cię sobie zabrać na wakacje :**
      CMOOK!
      Zrobiliście tu taką reklamę Mory,że teraz cała RP pojedzie do Dubrownika przez
      hotel Mora..To ja już uczę psa udawać poduszkę,bo chyba nas czeka nocleg w
      krzaczorach.Ale i tak super,że ktoś zna takie szczegóły jak cena i stronka www.
    • Gość: tg Re: Gdzie sypiacie po drodze do Dubrownika? IP: *.icpnet.pl 02.06.03, 18:16
      Przez dwa ostatnie lata jechałem trasą przez Słowację i Węgry. Śpimy zawsze na
      Węgrzech w Szombateley (pensjonat ze śniadaniem). Jadąc do Dubrownika
      zrobiliśmy sobie drugi nocleg w miejscowości Marina na magistrali adriatyckiej
      (niedaleko Splitu). Tak więc trzeciego dnia podróży, bez pośpiechu dojechaliśmy
      w okolice Dubrownika mając prawie cały dzień na szukanie apartamentu. Polecam
      Slano 38 km przed Dubrownikiem.
      • Gość: Ryszard Re: Gdzie sypiacie po drodze do Dubrownika? IP: *.pul.tke.pl 02.06.03, 21:33
        Czy tam mozna spedzic urlop na 2 tygodnie. MOze jakieś dobre namiary i rady.
        Dziekuje
        Ryszard Winiarski
        ryswinia@poczta.onet.pl
    • Gość: marek Re: Gdzie sypiacie po drodze do Dubrownika? IP: 62.181.161.* 02.06.03, 22:10
      jeżdzę z gdańska. przy odrobinie samozaparcia trasę na makarską robię w dwa
      dni. nocleg w czechach w Mikołowie na kampingu przy zalewie.
      potem ostra ale przepisowa jazda przez austrie i słowenię i wieczorem jesteś na
      makarskiej. mozna dodatkowo zrobic sobie dodatkowy noclek w okolicach plitwic
      więcej informacji jeżeli to kogos interesuje to napiszcie na
      marek.lisowski@remontowa.com.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka