Dodaj do ulubionych

kuna czy euro

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 20:11
Jak to jest?Czy brac same euro i tam wymieniać czy kupić u nas kuny i
ewentualnie ile?Nocleg bedę opłacać w euro ale na zakupy w sklepie to chyba
kuny?Na lody,kawę jakiś autobus czy zwiedzanie?Kuny?Czy przyjmują jak leci.
Podpowiedzcie!Jak lepiej?
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: kuna czy euro IP: *.chello.pl 03.04.07, 21:07
      my bierzemy zawsze euro i tam w zaleznosci od potrzeb wymieniamy nam to odpowiada ale sa rozne szkoly
    • Gość: Correos Re: kuna czy euro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 21:22
      Kuna w polskich kantorach miedzy 0,58-0,60 zł wymieniajac euro w chorwacji
      /zakladajac cene euro 3,90 zł. w Polsce/ kurs kuny wychodzilby 0,52-0,53 zł
      • Gość: gościówa Re: kuna czy euro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 18:19
        weź euro!!!
        • Gość: Mirek Re: kuna czy euro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 18:23
          Dobrze mieć euro,troche kun ,jeśli będzie to możliwe to płacić
          kartą,najkorzystniej wychodzi sprawdziłem rok temu.
          • frant48 Re: kuna czy euro 08.04.07, 12:57
            Popieram przedmówców, ja wziąłem kuny, ale potem żałowałem
            Kupowałem po 0,58zł, a z przeliczenia Euro wychodziło 0,55
            Najlepiej wychodzi płatność kartą mnie wyszło ok. 0,53-0,54
            Trzeba wziąć symboliczne pare stówek na począteek i autostrady, a potem
            wymieniac Euro
            fran
            • Gość: Lipski Re: kuna czy euro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 09:11
              > Najlepiej wychodzi płatność kartą mnie wyszło ok. 0,53-0,54

ale tylko przy transakcjach bezgotowkowych - placa za paliwo z obiad w
              restauracji
              ale przy wyjmowaniu kasy ze sciany moglbys sie zdziwic
              • Gość: frant48 Re: kuna czy euro IP: *.chello.pl 10.04.07, 23:08
                Płatność kartą to nie wyciąganie kasy ze ściany,
                o tym można się przekonać bez wyjeżdżania za granicę.Wystarczy skorzystać z
                bankomatu Euronetu.
                fran
    • Gość: sssKurs dp Re: kuna czy euro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 18:58
      W zeszłym roku w większych miastach wymieniałem złotówki.Kurs jak w kraju.
    • labin Re: kuna czy euro 11.04.07, 20:15
      WITAM NIEMA PROBLEMOW Z WYMIANA ZLOTOWEK KAZBY BANK WYMIENIA PRZELICZNIK JEST
      PODOBNY
      • Gość: Agata Re: kuna czy euro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.07, 00:20
        Na pewno nie kupuj u nas kun. Zabierz euro w drobnej walucie - 5, 10, 20 -
        przyda się do płatności na trasie bo wtedy wydają w kunach (oczywiście na swój
        przelicznik). Reszte pieniędzy spokojnie weź w polskich złotych tylko w
        nominałach po 100 zł (takie wszędzie wymienisz - w banku i kantorze). Byłam w
        Chorwacji kilka razy i oczywiście nie od początku tak robiłam bo nie
        wiedziałam.Szkoda kupować nie wiadomo ile euro a przelicznik jak sprawdzałam
        jest podobny czy wymieniasz euro czy złotówki na kuny.
        • Gość: Ela Re: kuna czy euro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 06:50
          Ostatnie 3lata byliśmy w Chorwacji.powiem krótko,najkorzystniej wychodzi płacić
          kartą,nawet opłaty za drogę płacić kartą,żadne euro,oczywiście trzeba mieć
          trochę kun nie wszędzie da się płacić kartą,mój mąż ma zawsze euro,różnie bywa
          z samochodem-odpukać,oby nie w Austrii.Mój bank nie pobiera prowizji za
          płatności za granicą.tak więc krótko,karta płatnicza dobrze mieć
          dwie,euro,kuny,trochę złotówek.jeszcze jedno gdzie nie płaciliśmy kartą czy w
          Chorwacji,czy w czechach,czy we Włoszech,czy hiszpanii,czy Bułgarii,zawsze
          wychodziło lepiej niż mielibyśmy wwozić ich walute,lub wymieniać euro u nich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka