Gość: janina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 20:08 Woda 25 stopni,temperatura 30 stopni,w Polsce i w Chorwacji.Co byście wybrali i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zbynek Re: Polska czy Chorwacja IP: *.c243.petrotel.pl 17.04.07, 20:54 wybór to należy do Ciebie a nie do nas - my już wybraliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tobi Re: Polska czy Chorwacja IP: *.kp.pl 17.04.07, 20:58 Kiedy i gdzie w Polsce będzie 30 i woda 25? Jeżeli gwarantujesz rezerwuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiaczek Re: Polska czy Chorwacja IP: *.chello.pl 17.04.07, 21:24 CHORWACJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Polska czy Chorwacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 09:43 No tak pomarzyć zawsze możesz, ale nad naszym morzem woda nigdy nie ma 25 C, a rzadko kiedy jest 30 C. W Chorwacji od czerwca do września to codzienność, no i bez deszczu. Więc wybieraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miroslaw Re: Polska czy Chorwacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 09:55 Gość portalu: janina napisał(a): > Woda 25 stopni,temperatura 30 stopni,w Polsce i w Chorwacji.Co byście wybrali > i dlaczego? Jeżeli taka sytuacja by byla mozliwa to wybieram Baltyk :) Dlaczego ???? Tylko dla jodu bo gdyby nie on to tylko z tych dwu propozycji - Chorwacja :)) Przedpiscy wolaja ze niemozliwe by Baltyk mial 25C ale kto wie, kto wie ??? :)))) Powodzenia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Polska czy Chorwacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 14:29 Owszem jod jest nad Bałtykiem, ale zapomniałeś o czymś innym. Dużo większe zasolenie i kąpiel w ciepłym Adriatyku (w porównaniu z Bałtykiem) jest znacznie korzystniejsze dla naszego zdrowia niż bałtycki jod. Poza tym tam są lasy piniowe, które wyraźniej poprawiają nasze samopoczucie niż nasze lasy sosnowe. Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Polska czy Chorwacja 18.04.07, 10:42 Ilość sinicy przy temp. Bałtyku 25 st. C przekracza moją wyobraźnię. Ale gdyby ją usunąć to na urlop i zwiedzanie - HR, a na weekendowy odpoczynek - PL. bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
iwwo2 Re: Polska czy Chorwacja 19.04.07, 09:30 Pewno się narażę na tym forum, ale wybrałbym polskie jeziora na wypoczynek, a jeśli zwiedzanie to Chorwacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Polska czy Chorwacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 14:31 Jeziora są super i woda w nich cieplejsza niż w morzu, ale te komary ... Odpowiedz Link Zgłoś
annaaa1977 Re: Polska czy Chorwacja 20.04.07, 15:34 A ja kocham polskie mazury i góry, morze tez być może, ale w tym roku jade po raz pierwszy do Cro i bardzo sie ciesze bo nie lubie sie ograniczać do tych samych miejsc, co roku staram sie zobaczyć inny kraj i jego kulturę, a po Polsce buszuję jak mam mniej kaski i mało urlopiku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziga Re: Polska czy Chorwacja IP: *.centertel.pl 21.04.07, 17:02 Witam! Bez większego namysłu wybrałbym Chorwację.Pomimo że jest to kraj bardzo drogi, (życie)to wciąż tam wracam. Przyciąga mnie tam ciepłe , czyściutkie morze, piękna słoneczna pogoda,przepiękne krajobrazy a przede wszystkim SUPER drogi. Pozdrawiam. . Odpowiedz Link Zgłoś
proffet Re: Polska czy Chorwacja 21.04.07, 18:04 Chorwacja mam fatalne doświadczenia z pobytu nad Bałtykiem może kiedyś sytuacja się zmieniale na razie Chorwacja Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena75 Re: Polska czy Chorwacja 21.04.07, 19:46 "No tak pomarzyć zawsze możesz, ale nad naszym morzem woda nigdy nie ma 25 C, a rzadko kiedy jest 30 C. W Chorwacji od czerwca do września to codzienność, no i bez deszczu. Więc wybieraj." Proponuję jednak nie przeceniać pod tym względem Chorwacji, bo deszczowe dni też się zdarzają. W 2002 roku w połowie lipca na wyspie Krk na 12 dni pobytu mieliśmy 4 -5 dni dosłownie "ściany deszczu". Takiego natężenia deszczowego w życiu nie widziałam... Tak więc można źle trafić z pogodą. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Polska czy Chorwacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 13:28 Byłem na Krk w pierwszym tygodniu lipca 2002 i jakoś sobie deszczu nie przypominam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EL Pablo Re: Polska czy Chorwacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 13:52 ...mowa była o deszczu w POŁOWIE lipca a nie w PIERWSZYM TYGODNIU... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel27grodzisk Re: Polska czy Chorwacja 26.04.07, 12:33 Hej.Byłem w nad Bałtykiem chyba z 10 razy i zawsze przynajmniej przez połowę pobytu było zimno pochmurno lub deszczowo-wszyscy wkurzeni-nie ma co porabiać-kasy w ostatnich latach szło bardzo dużo. W Chorwacji byłem 2 razy raz 2 tyg drugi raz 3 tygodnie i tylko raz była burza,poza tym super pogoda przez całe pięc tygodni-mój ojczulek był pięć razy i było super. Wybieram Chorwacje bo jest mnóstwo pięknych miejsc do zwiedzania,bo ceny nad polskim morzem są już wysokie jak cholera no i warto zobaczyć kawałek świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Polska czy Chorwacja IP: 82.160.190.* 29.04.07, 12:33 Witam Posiadam dwa małe domy letniskowe pod wynajem w Łebie oraz dwa na wyspie Brać. W ciągu ostatnich kilkunastu lat prawie dziesięć razy byłem w Chorwacji. Pytanie jest dziwne. To podobnie jak bym zapytał co wybierasz: samochód z oszczędnym silnikiem diesla, czy z dużym sinikiem benzynowym? Przykładowo Łeba jest idealnym miejscem dla chcącej się "wyszumieć" młodzieży. Jest zabawa, piękne dziewczyny, ryk silników nocami, po prostu wielki spęd, miejsce energiczne, chociaż jak ktoś chce to znajdzie oczywiscie zaciszne miejsca (o to coraz trudniej). Linia brzegowa Bałtyku jest dość długa więc każdy znajdzie coś dla siebie. Bałtyk jednak nie ma nic wpólnego z południowym klimatem Adriatyku. Czystość wody nie ta, mieniący się kolor, otaczająca przyroda (roślinność), zapachy, itp . Chorwację warto zobaczyć (szczególnie południową Dalmację) przynajmniej raz w życiu. Często jest tak, że młodzi ludzie wybierają takie miejsca jak Makarska czy Dubrovnik (dyskoteki, piekne dziewczyny), ale przykładowo ustatkowani preferują zaciszne miejsca jak wyspy, wysepki, odludne prywatne plaże. Podobnie jest z samochodami o których wspomniałem. Przeważnie młody chłopak wybierze stuningowane sportowe auto niż oszczędne z silnikiem diesla. Podsumowując istnieje zawsze szereg wielu czynników na podstawie których wybrać można odpowiedni dla siebie sposób spędzenia wakacji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecio Re: Polska czy Chorwacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 19:05 Mam 55lat,wybieram samochód z dużym silnikiem benzynowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Polska czy Chorwacja IP: 82.160.190.* 29.04.07, 21:13 No właśnie...nie ma żadnych reguł...utartych szlaków...prawie każdy jest inny,,,indywidualność Odpowiedz Link Zgłoś