Dodaj do ulubionych

pociagiem do Chorwacji

IP: *.edhel.dialup.pol.co.uk 02.06.03, 01:27
jechal ktos ? jakie wrazenia ? Latwo dostac w leb ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Rafik Re: pociagiem do Chorwacji IP: 141.145.177.* 02.06.03, 10:45
      Witam,

Moja dziewczyna jechala z Niemiec przez Monachium do stolicy Chorwacji.
      Jakos to zniosla, ale podroz byla koszmarnie dluga.

Pozdrawiam
    • Gość: xiontz Re: pociagiem do Chorwacji IP: 193.0.75.* 02.06.03, 13:01
      Dwa warianty - przez Budapeszt i przez Wiedeń do Zagrzebia. Trwa to bardzo
      długo, jeśli uwzględni się jeszcze pociąg w kierunku morza - dwa dni. Przy
      okazji można zwiedzić kilka stolic europejskich, ale w pociągach jest
      bezpiecznie, jak tylko minie się polską granicę. W drodze powrotnej w nocnym
      pociągu trzeba uważać między Katowicami a Sosonowcem, dwa razy na tej trasie
      widziałem grasujące grupy złodziei. Ceny to jedyny minus - tam i z powrotem
      około 600 zł!
      Polecam usługi autobusowe - taniej (350) i zawiozą na samo miejsce! (firma
      Pinior) Po drodze obiadek w Czechach, zakupy w sklepie wolnocłowym i postoje na
      różnych stacjach benzynowych i filny wideo dla tych co nie posiadają dekodera
      canal+ :)
      pzdr. x.
      • Gość: maciek Re: pociagiem do Chorwacji IP: *.elostirion.dialup.pol.co.uk 02.06.03, 20:54
        No tez bym chetnie pojechal autobusem bo nietylko taniej, ale i szybciej a w
        dodatku nie ma przesiadek. Niestety chce wyjechac w pozniedzialek lub
        ewentualnie we wtorek a z Polski nie wychodzi zaden autokar do Chorwacji w te
        dni wiec zostaje mi tylko pociag.

O i mam pytanie: czy mozna w Polsce odrazu wykupic miejscowki sypialne na droge
        powrotna z Chorwacji ?
    • Gość: danusia Re: pociagiem do Chorwacji IP: *.net.hinet.hr 02.06.03, 23:11
      Poniewaz mieszkam w Chorwacji, w Zagrzebiu, wielokrotnie jezdzilam pociagiem na
      relacji Krakow-Budapeszt-Zagrzeb.
      Podroz jest dosyc dluga, to trzeba przyznac, ale bezpieczna.
      Ja prawie zawsze jezdzilam w kuszetce lub wagonie sypialnym.
      Wtedy mozna byc naprawde bezpiecznym, zwlaszcza jesli jedzie sie w pojedynke.

A niewielka doplata za kuszetke to tak niewiele, a tak duzo moze znaczyc.

• Gość: Radek Re: pociagiem do Chorwacji IP: *.Astral.Lodz.PL 02.06.03, 23:25
        Danusia mieszkająca w Chorwacji czy mozes zpodac do siebie jakis kontakt - mail
        lub gg?? mam kilka pytan
        • Gość: Danusia Re: pociagiem do Chorwacji IP: *.net.hinet.hr 02.06.03, 23:50
          oto moj e-mail:

danuta.kovacev@email.hinet.hr

chetnie odpowiem na pytania, jesli tylko bede w stanie.
          • Gość: maciek Re: pociagiem do Chorwacji IP: *.dwimordene.dialup.pol.co.uk 03.06.03, 01:12
            moze glupie pytanie ale po prostu nie wiem :)) - czy mozna zarezerwowac na
            dworcu w Polsce kuszetki na droge powrotna z Chorwacji ?
    • Gość: danusia Re: pociagiem do Chorwacji IP: *.net.hinet.hr 03.06.03, 22:00
      Moge doradzic co zrobic, by podroz pociagiem byla jak najtansza.
      Najlepiej w Polsce kupic bilet w obie strony ale tylko do Budapesztu. Miedzy
      Polska a Wegrami jest umowa w tej sprawie i dostaje sie spora znizke.
      Taka sama umowa funkcjonuje miedzy Wegrami i Chorwacja. Jesli kupisz w
      Budapeszcie bilet do Zagrzebia w obie strony, zaplacisz prawdopodobnie okolo
      100 PLN ( to tak na oko).
      W Budapeszcie mozna kupic forinty, lub tez przywiezc je ze soba z Polski.

Podobnej umowy nie ma natomiast miedzy Polska a Chorwacja. Stad ta roznica w
      cenach.

Mozna to sprawdzic - po uzyskaniu informacji na PKP o cenie bezposrednio do
      Zagrzebia i tylko do Budapesztu + odcinek do Chorwacji nalezy porownac ceny.
      Roznica bedzie spora ( 30-40 %)
      • irenka_n Re: pociagiem do Chorwacji 26.06.03, 11:10
        A czy ktos moze wie ile kosztuje bilet z Budapesztu do Splitu?
        i ile kosztuje autobus ze Splitu do Dubrownika?
        • dzoony Re: pociagiem do Chorwacji 26.06.03, 13:33
          W zeszłym roku jechałem z Podgory(okoo 80km od Splitu) do Dubrovnika i bilet w
          jedną stronę kosztował około 70-75 kn
    • Gość: kukaburra Re: pociagiem do Chorwacji IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.03, 22:47
      W wakacje z Pragi i z Bratyslawy jezdza besposrednie pociagi do Splitu! Jest o
      wiele prosciej niz przesiadac sie 3 razy. Oto strony:
      dop.slovakrail.sk/c_autovlak_split.html lub
      www.cdrail.cz/CP1250/CKCD/jadran.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka