Dodaj do ulubionych

Słowenia czy Chorwacja

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 09:06
Wybieram się do Słowenii w wakacje i mam pytanie do tych, którzy tam byli.
Jak wygląda kwestia plaż, podobno są płatne, więc jakich wydatków z tym
związanych moge się spodziewać? No i tak wogole sie zastanawiam, czy nie
lepiej pojechać do Chorwacji - w grę wchodzą okolice Słowenii. Może ktoś był
w Słowenii i Chorwacji i może się wypowiedzieć, jaka jest różnica.
Obserwuj wątek
    • lawrence3 Re: Słowenia czy Chorwacja 01.06.07, 09:56
      Byłam w Słowenii ale nie było nam dane morze-synek się rozchorował i
      pojechaliśmy tydzień później w góry. Ale nasi znajomi pojechali tydzień
      wcześniej nad morze i z ich relacji wynika że jesli ktoś chce poplażować to
      lepiej wybrać Chorwację. Powód- w Słowenii wybrzeże jest krótkie i woda niezbyt
      czysta.
      Ja osobiście wolę Słowenię i napewno jeszcze tam pojadę.
    • Gość: niezawodny Re: Słowenia czy Chorwacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 13:38
      A miałaś w ręku mapę? Chyba nie...:)
      Więc jak już ją weźmiesz do ręki to porównaj sobie linię brzegową Słowenii i
      Chorwacji i już będziesz mieć jasność. Słowenia to przede wszystkim wspaniałe
      góry - Triglav jest nawet godłem tego kraju. Na zwiedzenie całego słoweńskiego
      wybrzeża Adriatyku wystarcza kilka godzin (bez pośpiechu). Perełką jest Piran -
      warto wdepnąć, ciekawy jest też Portoroż ale dobrych plaż to nie widziałem
      nigdzie a te które są - są przepełnione. Więc jeśli Adriatyk to tylko Chorwacja.
      Natomiast sama Słowenia jest bardzo pięknym i ciekawym krajem - dobrym na max.
      tygodniową wycieczkę
      • Gość: Doris Re: Słowenia czy Chorwacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 15:45
        Tak się składa, że miałam mapę w ręku i dlatego pytam, więc proszę bez głupich
        aluzji. Do Słowenii wybieram się przede wszystkim w góry, ale oprócz tego
        planuję krótki wypad nad morze(3-4 dni).
        • lowyy Re: Słowenia czy Chorwacja 01.06.07, 20:19
          skoro juz mape masz to juz wszystko wiesz
          W słowenii polecam Postojną
          oczywiscie kraje byłej Jugosławii sa dosc drogie,więc przygotuj sie ogólnie na wieksze wydatki
          aha,jesli chcesz tanie plaze i prawie bez turystow to polecam albanie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka